Kastamonu Otel Tavsiye
- Mütevelli
- Armoni Park
- Gardenya Hotel
- Doğramacı Otel
- Meriç Otel Çiftliği
- Demircioğlu Apart Otel
- Ekmekçiler Otel
- Gün Residance
- Uğurlu Konakları
- Şahmeran Konak
- Kastamonu Kadıoğlu Konak
- Royalife Otel
- Poyraz Otel
- Ballık Konak
- İksir Resort Town
1. Mütevelli
Kastamonu'nun üç yıldızlı otellerinden olan Mütevelli, şehir merkezinde yer alıyor. Cumhuriyet Caddesi'nde kapılarını ziyaretçilerine açan otele evcil hayvanlar da kabul ediliyor. Otelin gecelik ücreti ise ortalama 280 liradan başlıyor. Bu fiyat gideceğiniz tarihe göre değişebilir.
2. Armoni Park
Armoni Park, Kastamonu'nun bir başka üç yıldızlı otelidir. Şehir merkezinden 2.5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Saraçlar Mahallesi Güven Sokak'ta misafirlerine hizmet veren otelde ücretsiz kahvaltı bulunuyor. Ayrıca otelde otopark ve spor salonu imkanı da vardır.
3. Gardenya Hotel
Kastamonu'nun en kaliteli otellerinden Gardenya, üç yıldızlıdır. Tam olarak şehir merkezinde yer alan Gardenya Hotel, Boyran Mahallesi'nde bulunmaktadır. Otelde oda fiyatları ortalama 240 liradan başlamaktadır. Seyahatinizin tarihine ve oda tipine göre bu fiyat değişebilir.
4. Doğramacı Otel
Üç yıldızlı otellerden Doğramacı Otel, Tosya ilçesindedir. Kastamonu merkezine ise yaklaşık 47 kilometre uzaklıktadır. 40 odası bulunan otelde ücretsiz otopark da yer almakta. Ayrıca ücretsiz kablosuz internet hizmeti de Doğramacı Otel misafirlerine sunulmaktadır. Otelde ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için bir adet market de açılmıştır.
5. Meriç Otel Çiftliği
Kastamonu'nun sevilen otellerinden Meriç Otel Çiftliği, üç yıldıza sahiptir. Şehir merkezindense 7 kilometre uzaklıktadır. Evcil dostlarınız ile seyahat edecekseniz, Meriç Otel Çiftliği'ni tercih edebilirsiniz. Uzunyazı'da, yeşillikler arasında bulunan otelde tesise ait otopark ve restoran hizmetleri de verilmektedir.
6. Demircioğlu Apart Otel
Kastamonu'da kalmak için bir apart otel arıyorsanız, Demircioğlu Apart Otel'e gelebilirsiniz. Cebrail Mahallesi, Kırkçeşme Sokak'ta yer alan bu otelde fiyatlar ortalama 110-120 liradan başlamaktadır. Sezona ve kalacağınız apart dairenin niteliklerine göre bu fiyat artabilir.
7. Ekmekçiler Otel
Kastamonu'nun en iyi otellerinden Ekmekçiler, Tosya'da hizmet vermektedir. Merkezden 45 kilometre uzakta olan otelin üç yıldızı bulunmaktadır. Kargı Mahallesi'nde yer alan Ekmekçiler Otel, hesaplı fiyatlarıyla da bütçe dostu bir otel.
8. Gün Residance
Şehir merkezinde yer alan Gün Residence, konumu nedeniyle oldukça avantajlı. Otel, İsfendiyar Mahallesi'nde misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaktadır. Oldukça güzel bir manzaraya sahip olan Gün Residance'da özel otopark ve ücretsiz kablosuz internet imkanları bulunuyor.
9. Uğurlu Konakları
Kastamonu'nun tarihi konaklarından birinde misafir olmak isterseniz, Uğurlu Konakları'na gelebilirsiniz. Hisarardı Mahallesi'nde bulunan Uğurlu Konakları, otantik ambiyansı ile çok seviliyor. Fiyatları ortalama 340 liradan başlamakla beraber bu ücret değişiklik gösterebilir.
10. Şahmeran Konak
Şahmeran Konak, Kastamonu'nun tarihi ile iç içe konaklayabileceğiniz yerlerdendir. Ücretsiz kahvaltısı bulunan Şahmeran Konak'a evcil hayvan da kabul edilmektedir. Temiz, düzenli ve birinci sınıf hizmete sahip bu oteli rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
11. Kastamonu Kadıoğlu Konak
Kastamonu'nun konak otellerinden Kadıoğlu Konak, Kırkçeşme Caddesi'nde misafirlerini bekliyor. Kibar ve ilgili çalışanları ve güler yüzlü işletmesi ile Kadıoğlu Konak'ı çok beğeneceksiniz. Otelin muhteşem bahçesinde yöresel lezzetlerle hazırlanan kahvaltıya katılmayı unutmayın.
12. Royalife Otel
Royalife Otel, Camikebir Mahallesi'nde bulunmaktadır. Zaferyolu Caddesi'nde hizmet veren otelde gecelik oda fiyatları 290 liradan başlamaktadır. Turistlerin yoğun olarak ziyarete geldiği dönemlerde oda fiyatları artış gösterebilir. Otelde otopark, kablosuz internet ve restoran gibi olanaklar da yer almaktadır.
13. Poyraz Otel
Kastamonu Taşköprü'de bulunan Poyraz Hotel, Taşköprü geziniz sırasında konaklayabileceğiniz otellerdendir. Şehir merkezinin 40 kilometre dışında bulunmaktadır. Karasait Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde misafirperver işletmesi ile hizmet veren bu otelde ücretsiz kahvaltı da yer alıyor.
14. Ballık Konak
Ballık Konak, Akmescit Mahallesi, Ballık Sokak'ta yer alıyor. Ballık Konakları, Osmanlı ve Ermeni sanatçılar tarafından inşa edilmiştir. Tarihi 175 yıl öncesine dayanan bu konakta misafir olabilirsiniz. Konağın en güzel yanlarından birisi de evcil hayvan kabul etmesi.
15. İksir Resort Town
Şehir merkezinden 28 kilometre uzaktaki Daday Mahallesi'nde yer alan otelde pek çok imkan bulunuyor. Havuz, kablosuz internet, spa, bar ve spor salonunun yanı sıra otele evcil hayvan da kabul edilmektedir. Nefes kesici güzellikteki bahçesi ile İksir Resort misafirlerini en güzel şekilde ağırlıyor.
Daha Fazlasını Keşfet!
Kastamonu Nerede Yenir?
Kastamonu'nun yöresel yemeklerini tadabileceğiniz pek çok restoran bulunuyor. Kahvaltıda en güzel mıklamayı yemek için Kastamonu kafe ve lokantalarını denemelisiniz. Akşam yemeğinde güzel bir kuyu kebabı sipariş verebileceğiniz kaliteli restoranları kaçırmak istemezsiniz. Kastamonu'nun sevilen restoranlarını derlediğimiz listeyle hiçbir yeri atlamadan gezinizi tamamlayabilirsiniz.
Kastamonu Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler
Kastamonu'nun kültürünü çok daha iyi tanımak için festivallerine katılabilirsiniz. Gezi tarihinizi belirli günlere ve festival zamanlarına denk getirmeyi isteyebilirsiniz. Aynı zamanda Kastamonu'da düzenlenen fuarlara veya kutlamalara da katılabilirsiniz. Kastamonu gezinizi renklendirmek için festivallerin/fuarların düzenleneceği tarihleri not almayı unutmayın.
Kastamonu Alışveriş - Ne Alınır?
Kastamonu gezinizden dönerken yanınızda buranın meşhur lezzetlerinden götürebilirsiniz. Kastamonu'nun en sevilen tatlarından çekme helvası, sevdiklerinize götürmek için güzel bir hediyedir. Bununla beraber yanınızda pastırma götürmeyi de tercih edebilirsiniz.
Kastamonu'ya özgü bir meyve olan Üryani eriği de oldukça iyi bir seçenektir. Üryani eriğinin marmelatı ve kompostosu da yapılabilir.
Yanınızda gıda haricinde hediyelik eşyalar da götürebilirsiniz. Kastamonu'da dokuma ürünleri oldukça ünlüdür. Geleneksel bir Kastamonu dokuması olan sarı kıvrak dokumasından alabilirsiniz.
Ahşap ürünler de Kastamonu'dan alınabilecek hediyelerdendir. Ahşap kaşık, mutfak, ev gereçleri veya ahşaptan çeşitli maketleri hediye olarak satın alabilirsiniz.
Kastamonu'da alışveriş yapmak isterseniz Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi'ne gidebilirsiniz. Barutçuoğlu, Aktekke Mahallesi, Yalçın Caddesi üzerinde yer almaktadır.
Kastamonu Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Kastamonu'da eğlence sektörü fazla gelişim göstermemiştir. Bu nedenle Kastamonu'da yer alan barların sayısı da çok değildir. Yine de, Kastamonu'da geceleri eğlenebileceğiniz kaliteli mekanlar bulunuyor. Bu mekanlar haricinde kaldığınız otelin bar hizmetini de değerlendirmeyi düşünebilirsiniz.
Kastamonu Gezilecek Yerler
Kastamonu, tarihi ve kültürel birikiminin yanı sıra nefes kesici doğasıyla da bilinmektedir. Karadeniz'in hırçın dalgalarının ormanlarla buluştuğu Kastamonu'da gezilmesi gereken pek çok nokta var. Kastamonu gezilecek yerler listesine göz atarak nerelere gitmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Kastamonu Ne Yenir?
Tarihi oldukça eskiye giden Kastamonu'da köklü bir yemek kültürü bulunmaktadır. Hem Karadeniz mutfağından, hem de İç Anadolu mutfağından yemekleri Kastamonu'da görmek mümkündür. Bu sebeple çok çeşitli lezzetlere ev sahipliği yapan Kastamonu mutfağında et, sebze ve hamur işi bir arada görülebilir.
Kastamonu Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim
Gezini planlarken Kastamonu hava durumu önemli bir etken olabilir. Kastamonu'da pek çok şehrimizin aksine, iki farklı iklim görülmektedir. Kastamonu kuzeyinde Karadeniz iklimi görülmektedir. Güneye doğru inildikçe karasal iklim etkisini göstermeye başlamaktadır.
Kastamonu'da yağışların büyük bir kısmı bahar aylarında gerçekleşir. Bu nedenle baharda Kastamonu'yu gezmek zorlayıcı bir deneyim olabilir. Kastamonu'nun en sıcak zamanları Temmuz ve Ağustos'tur. En soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'tır. Kastamonu'yu ziyaret etmek için en ideal zaman Mayıs sonlarından Haziran sonuna kadardır. Bu aylarda hem daha az olacak, hem de sıcaklık uygun koşullarda olacaktır.
Kastamonu Genel Bilgiler
Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonu, doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Kastamonu'nun tarihi ise Hititlere kadar dayanmaktadır. Daha sonra Frig ve Lidyalılara geçmiştir. Milattan önce 4. yüzyıla gelindiğinde Pers İmparatorluğu'na geçtiği bilinmektedir. Aynı yüzyıl içinde Büyük İskender tarafından Makedon hakimiyeti altına alınmıştır.
Kastamonu Makedonlar'dan sonra Pontus Krallığı'nca ele geçirilmiştir. Pontus Krallığı'nın milattan önce 1. yüzyılda Roma tarafından yıkılmasıyla Kastamonu, Romalıların olmuştur. Kastamonu uzun süre Roma egemenliğinde varlığını sürdürmüştür.
Roma döneminde Kastamonu ve çevresini içine alan bölgeye 'Paflagonya' adı verilmekteydi. Roma'nın bölünmesiyle Kastamonu Bizans sınırlarında kalmıştır. Bizanslılar da şehre Paflagonya demeye devam etmişlerdir. Bununla beraber, Roma döneminde kasaba olan Kastamonu, Bizans ile gelişme göstermiştir. Bizans'a Paflagonya'lı Kommenlerin hakim olmasıyla şehir önemini arttırmıştır. Daha sonra burada Komnenler için bir kale inşa edilmiş, ismine ise 'Kastra Komneni' denmiştir. Kastra Komneni ismi zamanla Kastamonu'ya dönüşmüştür.
Kastamonu'nun Türklere geçmesi ise 1105 yılında gerçekleşmiştir. Danişmentliler tarafından alınan Kastamonu, bir asır boyunca Danişment toprağı olmuştur. Danişmentlilerden sonra Bizans tarafından alınan Kastamonu, 15 yıl sonra yeniden Türk egemenliğine alınmıştır. 1213 yılında Anadolu Selçuklu hükümdarlığına girmiş, sonraları Osmanlı'nın büyümesi ile bölge halkı Osmanlı Beyliği'ne destek vermiştir.
Kastamonu'da pek çok camii, külliye, medrese ve türbenin yanı sıra kale bulunmaktadır. Kültürel birikimi ile dikkat çeken Kastamonu'da tarihi yapıları gezebilirsiniz. Ayrıca Karadeniz'in güzel doğasını burada da görebilir, temiz havasını içinize çekebilirsiniz. Bitki örtüsünün yarısından fazlasını oluşturan ormanlar Kastamonu'nun havasını temizlemektedir.