1. Anasayfa
  2. Keşfet
  3. Gezilecek Yerler
  4. Kastamonu Uçak Bileti

Kastamonu Gezilecek Yerler

04 Aralık 2021 18:20
  1. Ilıca Şelalesi
  2. Horma Kanyonu
  3. Valla Kanyonu
  4. Küre Dağları Milli Parkı
  5. Kastamonu Kalesi
  6. Kastamonu Saat Kulesi
  7. Kerempe Feneri
  8. Kastamonu Memleket Kütüphanesi
  9. İnebolu Evleri
  10. Çatak Kanyonu
  11. Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi
  12. Rıfat Ilgaz Müzesi
  13. Şehit Şerife Bacı Tabiat Parkı
  14. Ilgaz Dağı Milli Parkı
  15. Gideros Koyu

1. Ilıca Şelalesi

Ilıca Şelalesi, Horna Kanyonu'nun başlangıcında yer almaktadır. İçinde yüzebileceğiniz kadar geniş olan şelalenin yakınlarında kamp kurmak da mümkün. Yeşillikler arasında güzel bir kamp deneyim için buraya gelebilirsiniz. Şelalelin muhteşem güzelliği sizi de büyüleyecek.

Ilıca Şelalesi

2. Horma Kanyonu

Ilıca Şelalesi ile başlayan HorMa Kanyonu, yürüyüş parkurları ile keyifli bir doğa gezisi yapabileceğiniz yerlerden. Küre Dağları Milli Parkı'nın içinde yer alan kanyonda gidiş ve dönüş olarak toplam 6 kilometre yürüyebilirsiniz.

Horma Kanyonu

3. Valla Kanyonu

Küre Dağları Milli Parkı içinde yer alan bir diğer kanyon da Valla Kanyonu'dur. Valla Kanyonu, Horma'ya göre gezmesi biraz daha riskli bir yer. Çünkü Valla Kanyonu, dünyanın en derin kanyonları arasında bulunuyor. Kanyonda izin almadan yürüyüş yapmak yasaktır. Sadece rehberlerle ve özel ekipmanlarla burada gezi yapılmasına izin verilmektedir.

Valla Kanyonu

4. Küre Dağları Milli Parkı

Ilıca Şelalesi, Horma Kanyonu ve Valla Kanyonu'nu içinde bulunduran milli parkta ayrıca tur da yapabilirsiniz. Tur gezileri ile milli parkı gezerek şelale ve kanyonlar haricinde kalan mağaraları ve geçitleri de görebilirsiniz.

Küre Dağları Milli Parkı, Pınarbaşı'nda yer almaktadır. Park alanı hem Kastamonu, hem de Bartın sınırları içinde bulunmaktadır. 34018 hektarlık alanı ile oldukça büyük bir milli parktır. 8 Ekim 2012'de Avrupa'nın doğal yaşam alanlarını korumayı amaçlayan PAN Parks Foundation'dan sertifika almıştır.

Küre Dağları Milli Parkı

5. Kastamonu Kalesi

Kastamonu isminin de kaynağı olan kale, milattan sonra 12. yüzyılda Bizanslılar tarafından inşa edilmiştir. O dönemler Bizans'a hakim olan Komnenliler tarafından yaptırılmıştır. Asıl ismi 'Kasta Komnen' olan kale, bir süre sonra Türkler tarafından Kastamonu olarak telaffuz edilmiştir.

Tüm Kastamonu'yu tepeden gören kalenin manzarası oldukça güzeldir. Sürekli restore edildiğinde orijinal mimarisi özelliklerini kaybetmiştir. Bugün Kastamonu Kalesi Bizans mimarisinden ziyade, Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır.

Kastamonu Kalesi

6. Kastamonu Saat Kulesi

Tarihi öneme sahip yapılardan birisi de Kastamonu Saat Kulesi'dir. 1884 yılında dönemin Kastamonu valisi tarafından yaptırılmıştır. Kulede kullanılan saat ise Avrupa'dan özel olarak getirilmiştir. Sarayüstü Tepesi'nde yer alan kule, 12 metre uzunluğundadır. Bugün saat kulesi Kastamonu'nun simgeleri arasındadır.

Kastamonu Saat Kulesi

7. Kerempe Feneri

Fransızlar tarafından yaptırılan fener, Osmanlı zamanından beri ayaktadır. Osmanlı sınırları içinde olmasına rağmen Fransız mimari geleneğine göre inşa edilmiştir. Fenerin aslında ses sireni olmasa da, 1934 senesinde gemileri bilgilendirmek için siren eklenmiştir. Kerempe Feneri'nde Nazım Hikmet'in 'Kurtuluş Savaşı Destanı' şiirinde de rastlamak mümkündür.

Kerempe Feneri

8. Kastamonu Memleket Kütüphanesi

Kastamonu Memleket Kütüphanesi'nin yapımı 1924 yılında tamamlanmıştır. Önemi, Türkiye'nin ilk memlekete kütüphanesi olmasıdır. Atatürk'ün de açılışına zamanın 500 lirası ile katkıda bulunduğu kütüphane, 2002 yılında resim ve fotoğraf sergisine dönüştürülmüştür.

Kastamonu Memleket Kütüphanesi

9. İnebolu Evleri

Kastamonu mimarisinin simgelerinden olan İnebolu Evleri'ni kesinlikle görmelisiniz. Çatıları Kastamonu'ya özgü olan aruaz taşları ile kaplanmıştır. Genellikle kırmızı, mavi ve beyaz renklerindedirler. Bunun nedeni, evlerin dış cephesinde aşı boyasının kullanılmış olmasıdır. Haremlik ve selamlığa sahip olduklarından evlerde iki adet merdiven yer alır.

İnebolu Evleri

10. Çatak Kanyonu

Azdavay ilçesinde yer alan Çatak Kanyonu, seyir terasıyla gezginlerin uğrak noktalarındandır. Seyir terası, çaydan 450 metre yüksekliktedir. Zemini camdan yapılan teras, aynı anda 250 kişiye hizmet verebilmektedir. Çatak Kanyonu, dünyanın en büyük dördüncü kanyonu olduğundan turistlerin de çokça ilgisini çekmektedir.

Çatak Kanyonu

11. Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

Müzenin binası 1870 yılında inşa ettirilmiştir. Tarihi binasıyla dikkatleri çeken müze, Kastamonu şehir merkezinde yer almaktadır. Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi'ni Sakarya Caddesi'nde bulabilirsiniz. Müzenin içinde balmumu heykelleri ve Kastamonu'nun el sanatlarına dair sergileri görebilirsiniz.

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

12. Rıfat Ilgaz Müzesi

Müze, Türk edebiyatının değerli yazarlarından Rıfat Ilgaz'ın memleketi Cide'de yer almaktadır. Müzede Rıfat Ilgaz'ın kişisel eşyaları, eserlerini yazdığı masası ve çeşitli fotoğrafları sergilenmektedir. Cide, Atatürk Caddesi'nde yer alan müzeyi ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Rıfat Ilgaz Müzesi

13. Şehit Şerife Bacı Tabiat Parkı

Kastamonu'nun doğasını en güzel haliyle Şehit Şerife Bacı Tabiat Parkı'nda görebilirsiniz. Burada piknik yapabilir, içeride bulunan hayvanat bahçesini ziyaret edebilirsiniz. İçeride ayrıca paintball, futbol, voleybol ve basketbol sahası gibi imkanlar da bulunmaktadır.

Şehit Şerife Bacı Tabiat Parkı

14. Ilgaz Dağı Milli Parkı

Ilgaz Dağı Milli Parkı'na kış aylarında, kayak yapmak için gelebilirsiniz. Mükemmel manzarası ve 800 metrelik kayak pisti ile burayı çok beğeneceksiniz. Ayrıca parkta yürüyüş yapabilir, uygun havalarda çadır kurarak kamp yapabilirsiniz.

Ilgaz Dağı Milli Parkı

15. Gideros Koyu

Cide'ye yer alan Gideros Koyu, adeta cennetten bir parça gibidir. İsmini Cenevizlilerin verdiği koy, zamanında tersane olarak kullanılmıştır. Burada ilk devlet Amazonlular tarafından kurulmuştur. Bartın İnebolu Yolu üzerinde bulunan koyda pek çok konaklama imkanı da vardır.

Gideros Koyu

Daha Fazlasını Keşfet!

Kastamonu Nerede Yenir?

Kastamonu Nerede Yenir?

Kastamonu'nun yöresel yemeklerini tadabileceğiniz pek çok restoran bulunuyor. Kahvaltıda en güzel mıklamayı yemek için Kastamonu kafe ve lokantalarını denemelisiniz. Akşam yemeğinde güzel bir kuyu kebabı sipariş verebileceğiniz kaliteli restoranları kaçırmak istemezsiniz. Kastamonu'nun sevilen restoranlarını derlediğimiz listeyle hiçbir yeri atlamadan gezinizi tamamlayabilirsiniz.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kastamonu Otel Tavsiye

Kastamonu Otel Tavsiye

Kastamonu geziniz sırasında kalabileceğiniz pek çok otel bulunuyor. Şehir merkezinde konaklayarak havalimanı dahil pek çok noktaya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçeleri gezmek isterseniz, bir gece de merkez dışında konaklamayı tercih edebilirsiniz.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kastamonu Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler

Kastamonu Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler

Kastamonu'nun kültürünü çok daha iyi tanımak için festivallerine katılabilirsiniz. Gezi tarihinizi belirli günlere ve festival zamanlarına denk getirmeyi isteyebilirsiniz. Aynı zamanda Kastamonu'da düzenlenen fuarlara veya kutlamalara da katılabilirsiniz. Kastamonu gezinizi renklendirmek için festivallerin/fuarların düzenleneceği tarihleri not almayı unutmayın.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kastamonu Alışveriş - Ne Alınır?

Kastamonu Alışveriş - Ne Alınır?

Kastamonu gezinizden dönerken yanınızda buranın meşhur lezzetlerinden götürebilirsiniz. Kastamonu'nun en sevilen tatlarından çekme helvası, sevdiklerinize götürmek için güzel bir hediyedir. Bununla beraber yanınızda pastırma götürmeyi de tercih edebilirsiniz.

Kastamonu'ya özgü bir meyve olan Üryani eriği de oldukça iyi bir seçenektir. Üryani eriğinin marmelatı ve kompostosu da yapılabilir.

Yanınızda gıda haricinde hediyelik eşyalar da götürebilirsiniz. Kastamonu'da dokuma ürünleri oldukça ünlüdür. Geleneksel bir Kastamonu dokuması olan sarı kıvrak dokumasından alabilirsiniz.

Ahşap ürünler de Kastamonu'dan alınabilecek hediyelerdendir. Ahşap kaşık, mutfak, ev gereçleri veya ahşaptan çeşitli maketleri hediye olarak satın alabilirsiniz.

Kastamonu'da alışveriş yapmak isterseniz Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi'ne gidebilirsiniz. Barutçuoğlu, Aktekke Mahallesi, Yalçın Caddesi üzerinde yer almaktadır.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kastamonu Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları

Kastamonu Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları

Kastamonu'da eğlence sektörü fazla gelişim göstermemiştir. Bu nedenle Kastamonu'da yer alan barların sayısı da çok değildir. Yine de, Kastamonu'da geceleri eğlenebileceğiniz kaliteli mekanlar bulunuyor. Bu mekanlar haricinde kaldığınız otelin bar hizmetini de değerlendirmeyi düşünebilirsiniz.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kastamonu Ne Yenir?

Kastamonu Ne Yenir?

Tarihi oldukça eskiye giden Kastamonu'da köklü bir yemek kültürü bulunmaktadır. Hem Karadeniz mutfağından, hem de İç Anadolu mutfağından yemekleri Kastamonu'da görmek mümkündür. Bu sebeple çok çeşitli lezzetlere ev sahipliği yapan Kastamonu mutfağında et, sebze ve hamur işi bir arada görülebilir.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kastamonu Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim

Kastamonu Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim

Gezini planlarken Kastamonu hava durumu önemli bir etken olabilir. Kastamonu'da pek çok şehrimizin aksine, iki farklı iklim görülmektedir. Kastamonu kuzeyinde Karadeniz iklimi görülmektedir. Güneye doğru inildikçe karasal iklim etkisini göstermeye başlamaktadır.

Kastamonu'da yağışların büyük bir kısmı bahar aylarında gerçekleşir. Bu nedenle baharda Kastamonu'yu gezmek zorlayıcı bir deneyim olabilir. Kastamonu'nun en sıcak zamanları Temmuz ve Ağustos'tur. En soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'tır. Kastamonu'yu ziyaret etmek için en ideal zaman Mayıs sonlarından Haziran sonuna kadardır. Bu aylarda hem daha az olacak, hem de sıcaklık uygun koşullarda olacaktır.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kastamonu Genel Bilgiler

Kastamonu Genel Bilgiler

Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonu, doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Kastamonu'nun tarihi ise Hititlere kadar dayanmaktadır. Daha sonra Frig ve Lidyalılara geçmiştir. Milattan önce 4. yüzyıla gelindiğinde Pers İmparatorluğu'na geçtiği bilinmektedir. Aynı yüzyıl içinde Büyük İskender tarafından Makedon hakimiyeti altına alınmıştır.

Kastamonu Makedonlar'dan sonra Pontus Krallığı'nca ele geçirilmiştir. Pontus Krallığı'nın milattan önce 1. yüzyılda Roma tarafından yıkılmasıyla Kastamonu, Romalıların olmuştur. Kastamonu uzun süre Roma egemenliğinde varlığını sürdürmüştür.

Roma döneminde Kastamonu ve çevresini içine alan bölgeye 'Paflagonya' adı verilmekteydi. Roma'nın bölünmesiyle Kastamonu Bizans sınırlarında kalmıştır. Bizanslılar da şehre Paflagonya demeye devam etmişlerdir. Bununla beraber, Roma döneminde kasaba olan Kastamonu, Bizans ile gelişme göstermiştir. Bizans'a Paflagonya'lı Kommenlerin hakim olmasıyla şehir önemini arttırmıştır. Daha sonra burada Komnenler için bir kale inşa edilmiş, ismine ise 'Kastra Komneni' denmiştir. Kastra Komneni ismi zamanla Kastamonu'ya dönüşmüştür.

Kastamonu'nun Türklere geçmesi ise 1105 yılında gerçekleşmiştir. Danişmentliler tarafından alınan Kastamonu, bir asır boyunca Danişment toprağı olmuştur. Danişmentlilerden sonra Bizans tarafından alınan Kastamonu, 15 yıl sonra yeniden Türk egemenliğine alınmıştır. 1213 yılında Anadolu Selçuklu hükümdarlığına girmiş, sonraları Osmanlı'nın büyümesi ile bölge halkı Osmanlı Beyliği'ne destek vermiştir.

Kastamonu'da pek çok camii, külliye, medrese ve türbenin yanı sıra kale bulunmaktadır. Kültürel birikimi ile dikkat çeken Kastamonu'da tarihi yapıları gezebilirsiniz. Ayrıca Karadeniz'in güzel doğasını burada da görebilir, temiz havasını içinize çekebilirsiniz. Bitki örtüsünün yarısından fazlasını oluşturan ormanlar Kastamonu'nun havasını temizlemektedir.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kastamonu Uçak Bileti

Gidiş tarihi seçiniz

Dönüş tarihi seçiniz