Kastamonu Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
- Sedir Bar
- Lima 1A Cafe & Pub
- Agora Birahanesi
- Sinanbey Konağı
- Kurşunluhan Restoran
- Kütük Bar
- Bağdat Nargile Cafe
- Curcuna Bar
1. Sedir Bar
Sedir Bar, Ilgaz Dağı Milli Parkı içinde yer almaktadır. Burada yapılan canlı müzik eğlenceleri oldukça beğenilmektedir. Genellikle Ilgaz Dağı Milli Parkı'na gelen ve burada konaklayan kişilerce tercih edilmektedir. Ilgaz Dağı'nı gezdikten sonra, otelinize yerleşmeden Sedir Bar'da canlı müzik ile eğlenebilirsiniz. Sedir Bar'da açık alanda oturma imkanı da bulunmaktadır. Bu şekilde Ilgaz Dağı'nın mükemmel dağ havası eşliğinde günü noktalayabilirsiniz.
2. Lima 1A Cafe & Pub
Lima 1A Cafe & Pub, Cide'de hizmet veren gece mekanları arasındadır. Memiş Mahallesi'nde yer alan kafe bar, Kastamonu'nun nezih mekanları arasındadır. Lima 1A Cafe & Pub'ı Memiş Mahallesi'nde bulabilirsiniz. Gün içinde yemek yemek için gelebileceğiniz mekana geceleri alkol almak için de gelebilirsiniz. Özellikle balığı ile meşhur olan Lima 1A, oldukça temiz bir işletmeye sahip. Burada balık ve rakı keyfi yapmayı tercih edebilirsiniz.
3. Agora Birahanesi
Agora Birahanesi, Kastamonu merkezinde müşterilerini ilgili personeli ile ağırlamaktadır. Cebrail Mahallesi, Plevne Caddesi'nde yer almaktadır. Agora, arkadaşlarınızla keyifli sohbetler edebileceğiniz temiz bir birahanedir. Güler yüzlü işletmesi ile dikkatleri üstüne çeken Agora Birahanesi, küçük fakat kaliteli bir gece eğlencesi mekanıdır. Agora Birahanesi, hem uygun fiyatlı, hem de kaliteli bir birahane olarak Kastamonu halkı tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.
4. Sinanbey Konağı
Uygun fiyatlarıyla dikkat çeken Sinanbey Konağı, hızlı servisi ile biliniyor. Kalabalık gruplar için ideal olan Sinanbey Konağı'nda canlı müzik eğlenceleri düzenlenmektedir. Kaliteli bir canlı müzik eğlencesine katılırken aynı anda alkol almak isterseniz buraya gelebilirsiniz. Sinanbey Konağı'nı sadece gece eğlenceleri için değil, yemek yemek için de tercih edebilirsiniz. Hepkebirler Mahallesi'nde bulunan Sinanbey Konağı, Sinanbey Sokak'ta hizmet vermektedir.
5. Kurşunluhan Restoran
Alkol kullanabileceğiniz restoranlardan birisi de Kurşunluhan Restoran'dır. Aktarlar Çarşısı'nda bulunan Kurşunluhan Restoran'da canlı müzik de bulunmaktadır. Restoranın lezzetli, günlük olarak hazırlanan mezelerinden de mutlaka denemelisiniz.
Kurşunluhan, kaliteli işletmesi ve deneyimli personelleri ile oldukça nezih bir mekandır. Uygun fiyatlı alkollü mekanlar arasında yer alan Kurşunluhan Restoran, Kastomonu halkı tarafından da çok seviliyor.
6. Kütük Bar
Kütük Bar, Kastamonu'nun en eğlenceli gece kulüplerindendir. En güzel müziklerin çalındığı Kütük Bar'da arkadaşlarınızla doyasıya eğlenebilirsiniz. Bütçe dostu fiyatlarıyla sevilen Kütük Bar, Kastamonu'nun genç kesimi tarafından büyük ilgi görüyor. Buraya kalabalık arkadaş grubunuz ile gelerek Kastamonu'da bir gününüzü burada noktalayabilirsiniz. Kütük Bar'da zaman zaman canlı müzik aktiviteleri de düzenlenmektedir.
7. Bağdat Nargile Cafe
Bağdat Nargile Cafe, geç vakitlere kadar oturabileceğiniz kafeler arasındadır. Kastamonu'nun en güzel nargilesini burada bulabilirsiniz. Bağdat Nargile, Hepkebirler Mahallesi, Mahkemealtı Sokak'ta müşterilerini ağırlamaktadır.
Bağdat Nargile Cafe, güler yüzlü, samimi işletmesi ve hızlı personelleri ile oldukça kaliteli bir eğlence mekanıdır. Temiz, hijyenik ve özenli bir nargile kafe arıyorsanız, burayı tercih edebilirsiniz.
8. Curcuna Bar
Curcuna Bar, Kastamonu'nun en sevilen alkollü eğlence mekanları arasındadır. Kastamonu'da gezerek geçirdiğiniz güzel bir günü burada bitirebilirsiniz. Abana'da yer alan bar, sahil kenarında hizmet vermektedir. Curcuna Bar, zengin menüsü ile misafirlerini ağırlamakta, Abana'nın çok sevilen barları arasına girmektedir. Yolunuz Abana'ya düşerse, iyi vakit geçirmek için Curcuna Bar'a uğramayı unutmayın.
Daha Fazlasını Keşfet!
Kastamonu Nerede Yenir?
Kastamonu'nun yöresel yemeklerini tadabileceğiniz pek çok restoran bulunuyor. Kahvaltıda en güzel mıklamayı yemek için Kastamonu kafe ve lokantalarını denemelisiniz. Akşam yemeğinde güzel bir kuyu kebabı sipariş verebileceğiniz kaliteli restoranları kaçırmak istemezsiniz. Kastamonu'nun sevilen restoranlarını derlediğimiz listeyle hiçbir yeri atlamadan gezinizi tamamlayabilirsiniz.
Kastamonu Otel Tavsiye
Kastamonu geziniz sırasında kalabileceğiniz pek çok otel bulunuyor. Şehir merkezinde konaklayarak havalimanı dahil pek çok noktaya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. İlçeleri gezmek isterseniz, bir gece de merkez dışında konaklamayı tercih edebilirsiniz.
Kastamonu Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler
Kastamonu'nun kültürünü çok daha iyi tanımak için festivallerine katılabilirsiniz. Gezi tarihinizi belirli günlere ve festival zamanlarına denk getirmeyi isteyebilirsiniz. Aynı zamanda Kastamonu'da düzenlenen fuarlara veya kutlamalara da katılabilirsiniz. Kastamonu gezinizi renklendirmek için festivallerin/fuarların düzenleneceği tarihleri not almayı unutmayın.
Kastamonu Alışveriş - Ne Alınır?
Kastamonu gezinizden dönerken yanınızda buranın meşhur lezzetlerinden götürebilirsiniz. Kastamonu'nun en sevilen tatlarından çekme helvası, sevdiklerinize götürmek için güzel bir hediyedir. Bununla beraber yanınızda pastırma götürmeyi de tercih edebilirsiniz.
Kastamonu'ya özgü bir meyve olan Üryani eriği de oldukça iyi bir seçenektir. Üryani eriğinin marmelatı ve kompostosu da yapılabilir.
Yanınızda gıda haricinde hediyelik eşyalar da götürebilirsiniz. Kastamonu'da dokuma ürünleri oldukça ünlüdür. Geleneksel bir Kastamonu dokuması olan sarı kıvrak dokumasından alabilirsiniz.
Ahşap ürünler de Kastamonu'dan alınabilecek hediyelerdendir. Ahşap kaşık, mutfak, ev gereçleri veya ahşaptan çeşitli maketleri hediye olarak satın alabilirsiniz.
Kastamonu'da alışveriş yapmak isterseniz Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi'ne gidebilirsiniz. Barutçuoğlu, Aktekke Mahallesi, Yalçın Caddesi üzerinde yer almaktadır.
Kastamonu Gezilecek Yerler
Kastamonu, tarihi ve kültürel birikiminin yanı sıra nefes kesici doğasıyla da bilinmektedir. Karadeniz'in hırçın dalgalarının ormanlarla buluştuğu Kastamonu'da gezilmesi gereken pek çok nokta var. Kastamonu gezilecek yerler listesine göz atarak nerelere gitmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Kastamonu Ne Yenir?
Tarihi oldukça eskiye giden Kastamonu'da köklü bir yemek kültürü bulunmaktadır. Hem Karadeniz mutfağından, hem de İç Anadolu mutfağından yemekleri Kastamonu'da görmek mümkündür. Bu sebeple çok çeşitli lezzetlere ev sahipliği yapan Kastamonu mutfağında et, sebze ve hamur işi bir arada görülebilir.
Kastamonu Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim
Gezini planlarken Kastamonu hava durumu önemli bir etken olabilir. Kastamonu'da pek çok şehrimizin aksine, iki farklı iklim görülmektedir. Kastamonu kuzeyinde Karadeniz iklimi görülmektedir. Güneye doğru inildikçe karasal iklim etkisini göstermeye başlamaktadır.
Kastamonu'da yağışların büyük bir kısmı bahar aylarında gerçekleşir. Bu nedenle baharda Kastamonu'yu gezmek zorlayıcı bir deneyim olabilir. Kastamonu'nun en sıcak zamanları Temmuz ve Ağustos'tur. En soğuk aylar ise Ocak ve Şubat'tır. Kastamonu'yu ziyaret etmek için en ideal zaman Mayıs sonlarından Haziran sonuna kadardır. Bu aylarda hem daha az olacak, hem de sıcaklık uygun koşullarda olacaktır.
Kastamonu Genel Bilgiler
Karadeniz bölgesinde yer alan Kastamonu, doğal güzellikleriyle dikkat çekmektedir. Kastamonu'nun tarihi ise Hititlere kadar dayanmaktadır. Daha sonra Frig ve Lidyalılara geçmiştir. Milattan önce 4. yüzyıla gelindiğinde Pers İmparatorluğu'na geçtiği bilinmektedir. Aynı yüzyıl içinde Büyük İskender tarafından Makedon hakimiyeti altına alınmıştır.
Kastamonu Makedonlar'dan sonra Pontus Krallığı'nca ele geçirilmiştir. Pontus Krallığı'nın milattan önce 1. yüzyılda Roma tarafından yıkılmasıyla Kastamonu, Romalıların olmuştur. Kastamonu uzun süre Roma egemenliğinde varlığını sürdürmüştür.
Roma döneminde Kastamonu ve çevresini içine alan bölgeye 'Paflagonya' adı verilmekteydi. Roma'nın bölünmesiyle Kastamonu Bizans sınırlarında kalmıştır. Bizanslılar da şehre Paflagonya demeye devam etmişlerdir. Bununla beraber, Roma döneminde kasaba olan Kastamonu, Bizans ile gelişme göstermiştir. Bizans'a Paflagonya'lı Kommenlerin hakim olmasıyla şehir önemini arttırmıştır. Daha sonra burada Komnenler için bir kale inşa edilmiş, ismine ise 'Kastra Komneni' denmiştir. Kastra Komneni ismi zamanla Kastamonu'ya dönüşmüştür.
Kastamonu'nun Türklere geçmesi ise 1105 yılında gerçekleşmiştir. Danişmentliler tarafından alınan Kastamonu, bir asır boyunca Danişment toprağı olmuştur. Danişmentlilerden sonra Bizans tarafından alınan Kastamonu, 15 yıl sonra yeniden Türk egemenliğine alınmıştır. 1213 yılında Anadolu Selçuklu hükümdarlığına girmiş, sonraları Osmanlı'nın büyümesi ile bölge halkı Osmanlı Beyliği'ne destek vermiştir.
Kastamonu'da pek çok camii, külliye, medrese ve türbenin yanı sıra kale bulunmaktadır. Kültürel birikimi ile dikkat çeken Kastamonu'da tarihi yapıları gezebilirsiniz. Ayrıca Karadeniz'in güzel doğasını burada da görebilir, temiz havasını içinize çekebilirsiniz. Bitki örtüsünün yarısından fazlasını oluşturan ormanlar Kastamonu'nun havasını temizlemektedir.