Selanik Otel Tavsiye
- Holiday Inn Thessaloniki
- The Met Hotel
- Astoria
- City Hotel Thessaloniki
- Mandrino Hotel
- Hotel Electra Palace Thesseloniki
- Nea Metropolis
- Porto Palace
- Black Velvet
- Studios Arabas
- Thess Hostel
- Colors Urban Thessaloniki
- Hotel ABC
- Hotel Queen Olga
- Hotel Minerva Premier
1. Holiday Inn Thessaloniki
Selanik'in beş yıldızlı otellerinden Holiday Inn, Monastiriou'da bulunuyor. Temiz ve düzenli odalarıyla misafirlerini ağırlayan Holiday Inn, keyifli bir konaklama imkanı sunuyor. Holiday Inn'de otopark ve bar gibi olanaklar da yer almakta.
2. The Met Hotel
Beş yıldızlı hizmet veren The Met Hotel, 26 Oktovriou Caddesi'nde bulunuyor. Gecelik ücretleri ortalama 750-800 liradan başlayan otelde havuz da bulunmakta. Aynı zamanda evcil hayvan da kabul edilen The Met Hotel'de spor salonu da yer alıyor.
3. Astoria
Gecelik oda ücretleri 450 liradan başlayan Astoria, Tsimiski & Salaminos'ta yer alıyor. Otel bünyesinde otopark ve otel barı bulunduran Astoria'da ücretsiz WI-FI hizmeti de var. Ayrıca otelin havalimanına servisi de bulunmakta.
4. City Hotel Thessaloniki
Merkezi konumuyla avantajlı olan City Hotel, dört yıldıza sahip. City Hotel'de spor salonu, ücretsiz internet ve konferans salonları gibi imkanlar bulunuyor. Burada dilerseniz sigara içilmeyen odalarda konaklayabilirsiniz. 11 Komninon Caddesi'nde bulunan otele evcil dostlarınızla da gelebilirsiniz.
5. Mandrino Hotel
Selanik merkezinde yer alan otellerden birisi de Mandrino. Mandrino Hotel, misafirperver işletmesi ile ziyaretçilerini en güzel şekilde ağırlıyor. Üç yıldıza sahip olan otelin tek gece için oda fiyatı 400-450 liradan başlamakta.
6. Hotel Electra Palace Thesseloniki
Selanik'in en sevilen otellerinden Hotel Electra Palace, oldukça lüks bir otel. Konaklamak için tam teşekküllü bir otel arıyorsanız burası tam size göre. Gecelik oda fiyatları ortalama 1200 liradan başlayan otel 9 Aristotelous noktasında yer alıyor. Otelde havuz ve fitness merkezinin yanında havalimanı servisi de bulunmakta.
7. Nea Metropolis
Sygrou'da bulunan Nea Metropolis, üç yıldızlı hizmete sahip. Fiyatları ortalama 360 liradan başlayan otel, misafirlerine ödemeyi otelde yapma fırsatı sunuyor. Arkadaş canlısı personelleri ile sizi karşılayan otel merkezi bir konuma sahip.
8. Porto Palace
26 Octovriou üzerinde yer alan Porto Palace, misafirlerine birinci sınıf hizmet sunuyor. Porto Palace'de açık yüzme havuzu ve havuz bar olanakları bulunuyor. Ayrıca havalimanı servisi de bulunan otelin gecelik ücretleri 950 -1000 liradan başlıyor. Beş yıldıza sahip olan Porta Palace, merkeze 3 kilometre uzaklıkta konumlanmıştır.
9. Black Velvet
Selanik'e kalabalık bir grup olarak gidiyorsanız, daire kiralamayı düşünebilirsiniz. Black Velvet, geziye gelen gruplar için apart dairede konaklama fırsatı veriyor. Tam olarak şehir merkezinde yer alan Black Velvet'te tek dairede dört kişiye kadar kalınabilir.
10. Studios Arabas
Selanik'te ekonomik bir apart otel arıyorsanız, Studios Arabas'a gelebilirsiniz. Merkeze oldukça yakın olan apart, Sachtouri 28'de bulunuyor. Sakin ve huzurlu bir ortamı olan otelin gecelik fiyatları ortalama 260 liradan başlıyor.
11. Thess Hostel
Tercihiniz hostelde konaklamaktan yanaysa, Thess Hostel size yardımcı olabilir. Agion Panton 12'de bulunan Thess Hostel, tren istasyonuna da oldukça yakın. Gecelik fiyatları ortalama 280 lira olan hostelde fiyatlar sezona göre değişebilir.
12. Colors Urban Thessaloniki
Huzurlu bir otelde, güzel dekore edilmiş bir odada konaklamak için Colors Urban'a gelebilirsiniz. Dört yıldızı olan Colors Urban'ın oda fiyatları 670-700 liradan başlamakta. 13 Tsimiski Caddesi'nde yer alan otel, tesise ait özel otoparka da sahip.
13. Hotel ABC
Hotel ABC, Aggelaki 41'de yer almakla beraber üç yıldıza sahip. Misafirlerine ücretsiz kahvaltı hizmeti sunan otelde restoran ve otopark gibi özellikler de bulunuyor. Selanik'e evcil hayvanlarınızla gelmek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Hotel ABC'nin gecelik oda ücretleri yaklaşık 600 liradan başlıyor.
14. Hotel Queen Olga
Merkezden 2.5 kilometre uzaklıkta olan otel, şık odalarıyla misafirlerine konaklama hizmeti veriyor. Fiyatları ortalama 760 liradan başlayan otelde konferans ve toplantı odaları da bulunuyor. Güzel bir deniz manzarasına sahip olan otel 44 Vasilissis Olgas'ta yer almakta.
15. Hotel Minerva Premier
Egnetias 44 ve Sygrou 12 caddelerinin kesiştiği noktada bulunan otel, dört yıldıza sahip. Hotel Minerva Premier'de bar ve ücretsiz WI-FI gibi hizmetler verilmekte. Gecelik oda ücretleri 500-550 lira bandında başlayan otelde, sezona ve yoğunluğa göre fiyatlar değişebilir.
Daha Fazlasını Keşfet!
Selanik Nerede Yenir
Selanik’i tam olarak gördüm diyebilmek için buranın yöresel yemeklerini de tatmalısınız. Selanik’te hem yöresel yemekler, hem de dünya mutfağından örnekleri sunan pek çok kaliteli restoran bulunuyor. Selanik’te güzel bir kahvaltı veya akşam yemeği için nereye gidebileceğinizi merak ediyorsanız, listeye göz atabilirsiniz.
Selanik Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler
Selanik'te yıl boyunca pek çok festival ve fuar düzenlenmektedir. Oldukça eğlenceli geçen etkinlikler, Selanik kültürünü ve tarihini de yansıtmakta. Buraya geldiğinizde Selanik'i daha yakından tanımak için düzenlenen festivallere katılmayı ihmal etmeyin.
Selanik Alışveriş | Ne Alınır?
Selanik gezinizin en keyifli yanlarından birisi alışveriş olabilir. Selanik’ e geldiğinizce burada küçük esnaf tarafından işletilen pek çok dükkan olduğunu göreceksiniz. Bu dükkanlardan size Selanik’i hatırlatacak hatıra eşyaları alabilirsiniz. Aynı şekilde sizinle gelemeyen sevdiklerinize en güzel hediyelikleri de buralardan bulabilirsiniz. Selanik gezinizden dönerken alabileceğiniz pek çok hediyelik alternatifi bulunmakta.
Örneğin el yapımı hediyelikler güzel bir tercih olabilir. El yapımı takılar, süs eşyaları veya dokumalar sevdiklerinizi çok mutlu edebilir. Kendinize alacağınız güzel bir takı, size her zaman Selanik’i hatırlatabilir.
Selanik’te el yapımı hediyelikleri Madiano Market’ten bulabilirsiniz. Sadece el yapımı ürünler değil, çeşit çeşit geleneksel ürünü de burada bulabilirsiniz. Selanik’in tarihi pazarı Madiano Market, şehrin tam olarak merkezinde bulunuyor diyebiliriz. Buradan baharat, yiyecek, içecek gibi ihtiyaçları almanız da mümkün. Örneğin Madiano Market’ten Yunan kahvesi alarak yanınızda götürebilirsiniz. Aslında Türk kahvesinin tamamen aynısı olan Yunan kahvesi, farklı aromalara da sahip. Bu yönüyle farklılaşan Yunan kahvesini çikolata veya vanilya gibi aromalarda bulabilirsiniz.
Selanik dönüşünde uzo götürmek de iyi bir fikirdir. Ailenizle ve arkadaşlarınızla oturup, Selanik anılarınızı hatırlarken uzo içebilirsiniz.
Selanik’te AVM gezmek isterseniz, Mediterranean Cosmos Shopping Mall’a uğrayabilirsiniz. Neon Moudanion’da bulunan alışveriş merkezi, mağaza seçeneklerinin yanında yeme içme alternatifleriyle de çok seviliyor.
Selanik Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Selanik, Yunanistan'ın en eğlenceli şehirlerindendir. Her zaman capcanlı olan Selanik'te eğlenecek bir mekan bulmak hiç de zor olmayacaktır. Özellikle Ladadika, gece eğlencelerinde öne çıkan bir semttir. Ladadika haricinde Selanik merkezinde de pek çok eğlence mekanı bulabilirsiniz.
Selanik Gezilecek Yerler
Yunanistan metropollerinden Selanik'te gezebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Selanik'te Yunan, Roma ve Osmanlı etkilerini net bir şekilde görebilirsiniz. Çok kültürlü bir yapıya sahip olan şehrin kültürünü daha iyi anlamak için mutlaka görmeniz gereken bazı noktalar var.
Selanik Ne Yenir?
Selanik'te Yunan ve Akdeniz mutfaklarının etkisi kendisini göstermektedir. Özellikle deniz ürünleri açısından bol alternatifi bulunan bir mutfağa sahiptir. Burada yemek kültürünün genel olarak korunduğunu fark edeceksiniz. Selanik'te Osmanlı zamanında kalan Türk yemeklerini görmek de mümkündür.
Selanik Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim
Selanik’te pek çok Ege şehri gibi yazları sıcak, kışlarıysa bol yağışlıdır. Yaz ayları oldukça sıcak geçen Selanik, en sıcak zamanları Temmuz-Ağustos aylarında yaşar. Bu aylarda sıcaklıklar ortalama 26 derecedir. Yılın geneline göre yazları daha az yağış düşer, zaman zaman bunaltıcı bir hava hakim olabilir. Yine de, Selanik’in yazları cıvıl cıvıl olan sokaklarında gezmek isterseniz buraya Haziran veya Ağustos sonlarında gelmenizi öneririz. Haziran ve Ağustos sonları, hem Selanik’i yaz mevsiminde görmek, hem de aşırı sıcaklarla bunalmamak için idealdir.
Selanik kışları şehrin kuzey kesimleri haricinde çok soğuk geçmez. En düşük sıcaklık ortalama 4.5 derece ile Ocak ayındadır. Burada sıcaklıklar neredeyse hiçbir zaman sıfırın altına düşmez. Bu nedenle kış mevsiminde gezebileceğiniz bir yer arıyorsanız Selanik’i düşünebilirsiniz. Gezi için kış mevsimini seçmenin sıkıcı olacağını düşünüyor olabilirsiniz. Fakat Selanik halkı, canlı kişilikleri ile kış aylarında da sokakları doldurmaktadır. Selanik’i kışın gezerken de eğleneceğinizin garantisini verebiliriz. Kış aylarında Selanik’e çok fazla yağış düştüğünden hazırlıklı gelmenizde fayda var.
Selanik dört mevsim gezilebilecek bir şehir olsa da, buraya gelmek için en uygun zaman bahar ayları. İlkbahar veya sonbaharda buraya gelerek ılık havanın tadını çıkarabilirsiniz. Tıpkı kış mevsimi gibi Mart, Mayıs ve Kasım ayları da çok yağışlı geçer. Gezinizi bu aylarda yapmayı planlıyorsanız bu duruma dikkat etmelisiniz.
Selanik Genel Bilgiler
Mustafa Kemal Atatürk'ün de doğduğu şehir olan Selanik, bugün Yunanistan'ın ikinci büyük kentidir. Yunanistan Makedonyası, ya da Orta Makedonya'da merkezi bir konuma sahiptir. Tarihi milattan önceye kadar giden kent, Makedonlar tarafından kurulmuştur. Milattan önce 315 yılında Kral Kassandros tarafından yerleşim yeri olarak seçilmiştir. Selanik'teki şehir sayılabilecek ilk yerleşim, bugünkü Thermi sınırları içinde ortaya çıkmıştır.
Selanik (Thessalonika) ismi, Büyük İskender'in kız kardeşinden gelmektedir. Selanik'in kurucusu Kassandros, iktidarda söz sahibi olmak için Thessalonika ile evlenmişti. Daha sonraları şehri fethedince eşinin ismini şehre verdi.
Selanik, Makedon Krallığı'ndan sonra sırasıyla Roma ve Bizans egemenliği altına girdi. Bizans yıkıldıktan sonra bir süre Latin Selanik Krallığı olarak varlığı sürdürdü. Bu dönemde pek çok Ortodoks kilisesi Katolik kilisesine çevrildi. Daha sonra Bizans tarafından tekrar alınan Selanik, en sonunda 1402 yılında Osmanlı'ya geçti.
Balkan Savaşları'nın sonunda, Kasım 1912'de Selanik, Yunanistan'a geçti. Selanik bugün 1 milyonu aşkın nüfusuyla bir metropol haline gelmiştir.
Selanik mimarisinde Osmanlı etkilerini gözlemlemek mümkündür. Genel görünüşü ve halkıyla İzmir'e benzetilen Selanik, Osmanlı döneminde önemli bir merkez olarak görülmekteydi. Osmanlı döneminde buraya yapılan yatırımlar şehrin çehresini de belirlemiştir.
Selanik önemli bir liman kenti olmasının yanında, kültürü ve tarihiyle de dikkat çekmektedir. 1997 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen Selanik tüm dünyadan turistleri kendisine çekiyor.