Selanik Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
- Markiz Bar
- Esatto
- Mojo Cafe Bar
- Bedroom Club
- Coo
- W Night Club
- Dentro Sto Bar
- Kafodeio Elliniko
- The Happy Pub
- Rembetika
- Palati
- The Pub
- Sherlock Speak Easy Bar
- On The Road
- Senor
1. Markiz Bar
Deniz kenarında güzel bir barda eğlenmek isterseniz, Markiz sizi bekliyor. Selanik'in en popüler barlarından olan Markiz Bar'da eğlence geç saatlere kadar devam etmekte. Navarchou Kountouriotou Caddesi'nde bulunan Markiz Barı'ı çok seveceksiniz.
2. Esatto
Esatto, Leof Nikis Caddesi üzerinde yer alıyor. Denize sıfır konumuyla tercih sebebi olan bar, Selanik'in popüler eğlence mekanlarından. Dans ve müzik yerine sohbeti ve denizi izlemeyi istiyorsanız Esatto'yu tercih edebilirsiniz.
3. Mojo Cafe Bar
Oldukça büyük bir kafe bar olan Mojo, kalabalık gruplar için ideal. Buraya gün içinde güzel bir yemek veya kahve için gelebilirsiniz. Akşam olduğundaysa en güzel içkileri burada tadabilir, arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz.
4. Bedroom Club
Bedroom Club, Karataosu üzerinde, sahil yakınında hizmet veren bir mekan. Genellikle genç kesimin tercih ettiği Bedroom Club konumuyla da oldukça avantajlı. Kaliteli müzikleri ve lezzetli içkileri, atıştırmalıklarıyla Bedroom Club'a gelmenizi öneriyoruz.
5. Coo
Daha sakin bir ortamda oturmak isterseniz Coo Bar'a gelebilirsiniz. Aslında sadece bir bar olmayan Coo, bünyesinde pek çok farklı konsepti barındırıyor. Burada şiir dinletileri, tiyatro gösterileri ve dans performanslarını izleyebilirsiniz. Hem kültürel etkinlikleri izlemek, hem de içkinizi içerek dinlenmek için Coo Bar'ı tercih edebilirsiniz.
6. W Night Club
W Night Club, Selanik'in en büyük gece kulüplerindendir. DJ'lerin en güzel performanslarını sergilediği kulüpte canlı müzik de bulunuyor. Geç saatlere kadar eğlenebileceğiniz W Night Club, oldukça dinamik bir yapıya sahip.
7. Dentro Sto Bar
Dentro Sto Bar, 25 Leoforos Vassileos Georgiou Caddesi'nde bulunuyor. Bira çeşitleri açısında çok zengin olan Dentro Sto Bar, canlı müzik eğlenceleri de düzenliyor. Sıcakkanlı işletmesi ve lezzetli yemekleri de mekanın artıları arasında.
8. Kafodeio Elliniko
Şık ve nezih bir mekan olan Kafodeio Elliniko, lüks bir mekan. En kaliteli içkileri bulabileceğiniz barın fiya
9. The Happy Pub
Beyaz Kule'nin yakınlarında bulunan The Happy Pub, Selanik'in en kaliteli eğlence mekanlarından. 6 Foka Nikiforou noktasında yer alan pub, sahile de oldukça yakın. Kibar ve ilgili personeliyle hizmet veren The Happy Pub'ın özellikle biraları meşhur.
10. Rembetika
Ladadika bölgesinde pek çok taverna bulunuyor. Bunlardan birisi de Rembetika. Hem müziği, hem de lezzetli menüsüyle oldukça iyi bir hizmete sahip olan taverna, Pindou'da bulunuyor. Yunan mutfağının en güzel mezelerini tadarken içkinizi yudumlayabilirsiniz.
11. Palati
Ladadika semtinde bulunan Palati, buranın en sevilen tavernalarından. Pl. Morichovou 6 üzerinde yer alan taverna, gece yarısına kadar açık. Burada canlı müzik eşliğinde güzel Yunan mezelerinden yiyebilir, sevdiklerinizle harika bir gece geçirebilirsiniz.
12. The Pub
Ladadika'da tavernaların yanı sıra pek çok bar da bulunuyor. The Pub, Ladadika'da gidebileceğiniz en güzel mekanlardan birisi. Yedi Kule yakınlarında bulunan The Pub, genellikle sakin bir ortama sahip. Güzel dekoru ve zengin menüsü barın en güzel özelliklerinden.
13. Sherlock Speak Easy Bar
Şık döşenmiş bir mekana sahip olan bar, 26 Leoforos Nikis üzerinde yer alıyor. Sahil kenarında konumlanan Sherlock Speak Easy Bar'ın servisi oldukça hızlı. Oldukça güzel bir manzaraya sahip olan mekanda fiyatlar da genele göre makul düzeyde.
14. On The Road
61 Leoforos Nikis üzerinde bulunan bar, geniş bir içki menüsüne sahip. Açık havda oturma imkanıyla yaz gecelerinin vazgeçilmezi olan On The Road, Selanik'in en iyilerinden. Merkezi konumuyla da avantajlı olan On The Road Bar buradaki favoriniz olacak.
15. Senor
Hem kafe, hem de bar olarak hizmet veren Senor her ikisinde de oldukça başarılı. 1 Proxenou Koromila Labrou üzerinde bulunan Senor, özellikle vintage tarzıyla dikkat çekiyor. Güzel kokteylleri ve insanı çeken atmosferiyle Senor'a gelmenizi tavsiye ediyoruz.
Daha Fazlasını Keşfet!
Selanik Nerede Yenir
Selanik’i tam olarak gördüm diyebilmek için buranın yöresel yemeklerini de tatmalısınız. Selanik’te hem yöresel yemekler, hem de dünya mutfağından örnekleri sunan pek çok kaliteli restoran bulunuyor. Selanik’te güzel bir kahvaltı veya akşam yemeği için nereye gidebileceğinizi merak ediyorsanız, listeye göz atabilirsiniz.
Selanik Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler
Selanik'te yıl boyunca pek çok festival ve fuar düzenlenmektedir. Oldukça eğlenceli geçen etkinlikler, Selanik kültürünü ve tarihini de yansıtmakta. Buraya geldiğinizde Selanik'i daha yakından tanımak için düzenlenen festivallere katılmayı ihmal etmeyin.
Selanik Alışveriş | Ne Alınır?
Selanik gezinizin en keyifli yanlarından birisi alışveriş olabilir. Selanik’ e geldiğinizce burada küçük esnaf tarafından işletilen pek çok dükkan olduğunu göreceksiniz. Bu dükkanlardan size Selanik’i hatırlatacak hatıra eşyaları alabilirsiniz. Aynı şekilde sizinle gelemeyen sevdiklerinize en güzel hediyelikleri de buralardan bulabilirsiniz. Selanik gezinizden dönerken alabileceğiniz pek çok hediyelik alternatifi bulunmakta.
Örneğin el yapımı hediyelikler güzel bir tercih olabilir. El yapımı takılar, süs eşyaları veya dokumalar sevdiklerinizi çok mutlu edebilir. Kendinize alacağınız güzel bir takı, size her zaman Selanik’i hatırlatabilir.
Selanik’te el yapımı hediyelikleri Madiano Market’ten bulabilirsiniz. Sadece el yapımı ürünler değil, çeşit çeşit geleneksel ürünü de burada bulabilirsiniz. Selanik’in tarihi pazarı Madiano Market, şehrin tam olarak merkezinde bulunuyor diyebiliriz. Buradan baharat, yiyecek, içecek gibi ihtiyaçları almanız da mümkün. Örneğin Madiano Market’ten Yunan kahvesi alarak yanınızda götürebilirsiniz. Aslında Türk kahvesinin tamamen aynısı olan Yunan kahvesi, farklı aromalara da sahip. Bu yönüyle farklılaşan Yunan kahvesini çikolata veya vanilya gibi aromalarda bulabilirsiniz.
Selanik dönüşünde uzo götürmek de iyi bir fikirdir. Ailenizle ve arkadaşlarınızla oturup, Selanik anılarınızı hatırlarken uzo içebilirsiniz.
Selanik’te AVM gezmek isterseniz, Mediterranean Cosmos Shopping Mall’a uğrayabilirsiniz. Neon Moudanion’da bulunan alışveriş merkezi, mağaza seçeneklerinin yanında yeme içme alternatifleriyle de çok seviliyor.
Selanik Gezilecek Yerler
Yunanistan metropollerinden Selanik'te gezebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Selanik'te Yunan, Roma ve Osmanlı etkilerini net bir şekilde görebilirsiniz. Çok kültürlü bir yapıya sahip olan şehrin kültürünü daha iyi anlamak için mutlaka görmeniz gereken bazı noktalar var.
Selanik Ne Yenir?
Selanik'te Yunan ve Akdeniz mutfaklarının etkisi kendisini göstermektedir. Özellikle deniz ürünleri açısından bol alternatifi bulunan bir mutfağa sahiptir. Burada yemek kültürünün genel olarak korunduğunu fark edeceksiniz. Selanik'te Osmanlı zamanında kalan Türk yemeklerini görmek de mümkündür.
Selanik Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim
Selanik’te pek çok Ege şehri gibi yazları sıcak, kışlarıysa bol yağışlıdır. Yaz ayları oldukça sıcak geçen Selanik, en sıcak zamanları Temmuz-Ağustos aylarında yaşar. Bu aylarda sıcaklıklar ortalama 26 derecedir. Yılın geneline göre yazları daha az yağış düşer, zaman zaman bunaltıcı bir hava hakim olabilir. Yine de, Selanik’in yazları cıvıl cıvıl olan sokaklarında gezmek isterseniz buraya Haziran veya Ağustos sonlarında gelmenizi öneririz. Haziran ve Ağustos sonları, hem Selanik’i yaz mevsiminde görmek, hem de aşırı sıcaklarla bunalmamak için idealdir.
Selanik kışları şehrin kuzey kesimleri haricinde çok soğuk geçmez. En düşük sıcaklık ortalama 4.5 derece ile Ocak ayındadır. Burada sıcaklıklar neredeyse hiçbir zaman sıfırın altına düşmez. Bu nedenle kış mevsiminde gezebileceğiniz bir yer arıyorsanız Selanik’i düşünebilirsiniz. Gezi için kış mevsimini seçmenin sıkıcı olacağını düşünüyor olabilirsiniz. Fakat Selanik halkı, canlı kişilikleri ile kış aylarında da sokakları doldurmaktadır. Selanik’i kışın gezerken de eğleneceğinizin garantisini verebiliriz. Kış aylarında Selanik’e çok fazla yağış düştüğünden hazırlıklı gelmenizde fayda var.
Selanik dört mevsim gezilebilecek bir şehir olsa da, buraya gelmek için en uygun zaman bahar ayları. İlkbahar veya sonbaharda buraya gelerek ılık havanın tadını çıkarabilirsiniz. Tıpkı kış mevsimi gibi Mart, Mayıs ve Kasım ayları da çok yağışlı geçer. Gezinizi bu aylarda yapmayı planlıyorsanız bu duruma dikkat etmelisiniz.
Selanik Genel Bilgiler
Mustafa Kemal Atatürk'ün de doğduğu şehir olan Selanik, bugün Yunanistan'ın ikinci büyük kentidir. Yunanistan Makedonyası, ya da Orta Makedonya'da merkezi bir konuma sahiptir. Tarihi milattan önceye kadar giden kent, Makedonlar tarafından kurulmuştur. Milattan önce 315 yılında Kral Kassandros tarafından yerleşim yeri olarak seçilmiştir. Selanik'teki şehir sayılabilecek ilk yerleşim, bugünkü Thermi sınırları içinde ortaya çıkmıştır.
Selanik (Thessalonika) ismi, Büyük İskender'in kız kardeşinden gelmektedir. Selanik'in kurucusu Kassandros, iktidarda söz sahibi olmak için Thessalonika ile evlenmişti. Daha sonraları şehri fethedince eşinin ismini şehre verdi.
Selanik, Makedon Krallığı'ndan sonra sırasıyla Roma ve Bizans egemenliği altına girdi. Bizans yıkıldıktan sonra bir süre Latin Selanik Krallığı olarak varlığı sürdürdü. Bu dönemde pek çok Ortodoks kilisesi Katolik kilisesine çevrildi. Daha sonra Bizans tarafından tekrar alınan Selanik, en sonunda 1402 yılında Osmanlı'ya geçti.
Balkan Savaşları'nın sonunda, Kasım 1912'de Selanik, Yunanistan'a geçti. Selanik bugün 1 milyonu aşkın nüfusuyla bir metropol haline gelmiştir.
Selanik mimarisinde Osmanlı etkilerini gözlemlemek mümkündür. Genel görünüşü ve halkıyla İzmir'e benzetilen Selanik, Osmanlı döneminde önemli bir merkez olarak görülmekteydi. Osmanlı döneminde buraya yapılan yatırımlar şehrin çehresini de belirlemiştir.
Selanik önemli bir liman kenti olmasının yanında, kültürü ve tarihiyle de dikkat çekmektedir. 1997 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen Selanik tüm dünyadan turistleri kendisine çekiyor.