Batman Uçak Bileti
Batman Uçak Biletini ucuza satın almak için tüm havayollarında Batman Uçak Bileti fiyatlarını karşılaştır.
Batman'a kara yollarını kullanarak ulaşabileceğiniz gibi hava yollarını kullanmayı da seçebilirsiniz. Şehirlerarası otobüsle veya şahsi arabanızla Batman'a gelecekseniz bulunduğunuz ile göre yolculuğunuz çok uzun sürebilir. Örneğin İstanbul Batman arası otobüs veya arabayla yaklaşık 17 buçuk saat sürmektedir. Ankara Batman arası ise 12 saat sürmektedir. Bu, neredeyse bütün gününüzü yolda geçireceğiniz ve Batman gezinizin bir gününün boş yere harcanacağı anlamına gelir.
Gezinizin hiçbir anını boşa harcamamak için daha hızlı bir ulaşım yöntemi olan hava yollarını seçebilirsiniz. İstanbul Batman arası uçakla yalnızca 2 saat sürerken Ankara Batman arası 1.5 saat sürmektedir.
Batman'a direkt uçuşun yapıldığı yalnızca üç şehrimiz vardır ve bunlar İstanbul, Ankara ve İzmir'dir. THY yalnızca İstanbul'dan direkt sefer düzenlerken Anadolu Jet hem İstanbul, hem de Ankara'dan sefer yapmaktadır. İzmir'den direkt uçuş yapan tek firma ise Pegasus'tur. Bu sebeple başka bir şehirden Batman'a gelmek istiyorsanız öncelikle bu üç şehirden birine aktarma yapacağınızı bilmelisiniz. Aktarma uçuşunuz yolculuğunuza ekstradan yarım saat + aktarma yapılacak uçuşu bekleyeceğiniz süreyi ekleyebilir.
Biletbak ile THY, Anadolu Jet veya Pegasus ucuz uçak bileti alarak Batman'a bir gezi düzenleyebilir ve taksitli uçak bileti imkanının keyfini çıkarabilirsiniz.

İstediğin Bilgiye Tıklayarak Ulaşabilirsin
- Batman'a Nasıl Gidilir?
- Batman'daki Havalimanları Hakkında Bilgiler
- Batman'a Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
- Batman Hakkında
- Batman Ne Yenir?
- Batman Nerede Yenir
- Batman Gezilecek Yerler
- Batman Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
- Batman' da Ne Alınır?
- Batman'da Festivaller - Fuarlar - Önemli Günler
- Batman'da Dikkat Edilmesi Gerekenler - Önemli Bilgiler - Püf Noktalar
- Batman Otel Tavsiye
Batman'daki Havalimanları Hakkında Bilgiler
Batman'da şehre hizmet veren bir adet havalimanı bulunmaktadır. Batman'a ulaşımı oldukça kolaylaştıran bu havalimanı sadece iç hat uçuşlarını kabul etmektedir. Yurt dışından Batman'a gelecek olan ziyaretçilerin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden aktarma yapması gerekmektedir.
Batman Havalimanı
Yoğun göç alan ve gittikçe büyüyen Batman'a ulaşımın kolaylaşması ve şehrin ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi için 1998'de inşasına başlanan Batman Havalimanı, aynı sene hizmete açılmıştır. Batman merkezine yalnızca 7 kilometre uzaklıkta olan Batman Havalimanı'ndan merkeze ulaşmak kısa sürmektedir. Batman merkezine veya otelinize ulaşmak için kullanabileceğiniz bazı ulaşım araçları bulunuyor.
Taksi kullanmak Batman merkezine ulaşmak için en konforlu yollardan birisidir. Havalimanı merkeze oldukça yakın olduğundan taksi ücreti de makul fiyatlarda olacaktır. Taksi yolculuğunuz ortalama olarak 25-30 lira tutacaktır.
Havalimanı önünde, gelen yolcu çıkışında pek çok taksi beklemektedir. Taksiler gelen yolcuların varış saatine göre dışarıda beklediğinden taksi bulma konusunda bir sıkıntı yaşamayacaksınız.
Toplu taşıma kullanmak da iyi bir alternatiftir. Batman Belediyesi'ne bağlı olan halk otobüslerinin hareket saatleri THY ve Pegasus uçaklarının varış - kalkış saatine göre düzenlenmektedir. Hava yollarının belirlediği tarifelere göre bu saatler değişse de otobüslerin, gelen uçakların varışından yaklaşık 20 dakika sonra kalktığını söyleyebiliriz. Haftanın her günü çalışan otobüslerin kişi başı ücreti 6 liradır ve yolculuk yalnızca 15-20 dakika sürmektedir.
Araç kiralama seçeneğini kullanarak da merkeze rahatlıkla gidebilirsiniz. Batman Havalimanı'nda indikten sonra doğrudan araç kiralayabileceğiniz bazı firmalar bulunmaktadır. Enterprise, Oğuzcan Otomotiv, Emir Oto ve Rental Cars gibi firmaların ofislerini gelen yolcu terminalinde görebilirsiniz.
Özel transfer hizmetlerini Batman gezinize güzel bir başlangıç yapmak için tercih edebilirsiniz. Batman uçağınıza binmeden önce yerel transfer firmaları ile iletişime geçerek sizi havalimanında karşılamalarını isteyebilirsiniz. İletişim kurabileceğiniz firmalar arasında Turkey Taxi, AYT Transfer, Transfer 444 ve Alan Transfer bulunuyor.
Batman'a Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Batman hava durumu, Batman gezi planınız üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Batman'ı aşırı sıcak veya soğuk havalar yerine daha ılıman havalarda gezmek, tatilinizin daha keyifli olmasını sağlayacaktır. Bu sebeple Batman'ın iklim yapısı büyük önem taşımaktadır.
Karasal iklimin hakim olduğu Batman'da çevresini saran dağların da etkisiyle mevsimsel koşullar ağır yaşanmaktadır. Batman'da yaz ayları çok sıcak ve kurak, kışları ise oldukça soğuk ve zorlu geçer. Batman'da kaydedilen en yüksek sıcaklık 48 derece olurken en düşük sıcaklık ise -24 derecedir. Bu yüzden Batman kültürünü tanımayı planlıyorsanız ilkbahar veya sonbaharda gezinizi planlamanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle Nisan-Mayıs ayları en ideal zaman dilimi olarak gösterilebilir.

Batman Hakkında
Güneydoğu Anadolu'da yer alan Batman, her biri birbirinden değerli halk hikayelerinin çıktığı, tarihi boyunca pek çok medeniyetin yükselişini ve düşüşünü, yıkılışını görmüş kadim bir şehirdir. Tarihinin çok eskiye dayanması Batman'da büyük bir kültürel birikimin yaşanmasına sebep olmuş ve burada pek çok farklı milletten ve dinden geleneklerin bir arada yaşamasına izin vermiştir. Batman'a gittiğinizde camilerin yanında kiliselerin, manastırların bulunduğunu ve çok sayıda kervansarayın inşa edildiğini göreceksiniz.
Btaman'da yapılan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çok sayıda tarihi eser çıkartılmıştır. Çıkartılan bu eserlerin üstünde yapılan araştırmalar, bulunan en eski eseri Neolitik Çağ'a tarihlemiştir. Bu bulgu sonucu Batman'da yerleşimin bu tarihlerde başladığı anlaşılmıştır. Bilindiği kadarıyla Pers İmparatorluğu, Bizanslılar, Moğollar, Emeviler, Abbasiler, Eyyubiler ve Anadolu Selçukluların'ın hakimiyetine giren Batman son olarak Osmanlı tarafından fethedilir ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla ülkemizin bir şehri olur.
Batman'ın il olarak kabul edilmesi aslında oldukça yenidir. Cumhuriyetin ilk yıllarında bir köy olarak varlığını sürdüren Batman'ın ismi İluh olarak geçmekteydi. Daha sonra 1957 yılında Siirt'e bağlı bir ilçe olmasına karar verildi ve ismi Batman olarak değiştirildi. Batman'da 1940 yılında petrol olduğunun anlaşılması ile bölge hızlıca gelişmiş, ilçe olarak varlığını sürdüren Batman'a nihayet 1990 yılında şehir statüsü verilmiştir. Batman, ülkemizde petrolün çıktığı ilk şehirdir ve bu sebeple büyük bir hızla büyüyerek gelişmiş, aldığı göçlerle nüfusunu katlamıştır. Öyle ki bugün Batman nüfusu çoğunlukla Batmanlılardan değil, çevre illerden gelen bireylerden oluşturmaktadır.

Batman'ın kent merkezinin tarihi, yeni şehirleşmiş bir şehir olmasından dolayı eskilere dayanmaz. Bununla beraber merkezin çevresi ve Batman'a bağlı olan ilçelerin tarih öncesi çağlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bu durumda Batman'ın Dicle Nehri'nin etkisiyle oldukça verimli topraklara sahip olması büyük rol oynamaktadır.
Batman'da yer alan höyükler bize şehrin tarihi hakkında hikayeler anlatırlar. Kuriki Höyük, Sumaki Höyük ve Gre Amaer gibi höyüklerin yanında Hasankeyf Höyük, Batman'ın önemli antik yerleşim yerlerindendir.
Batman'ın en meşhur antik kenti ise ünü dünyaya yayılmış olan Hasankeyft'ir. Dicle Nehri Hasankeyf'i ikiye ayırarak akar ve toprakların verimli olmasını sağlar. Antik kentin 12.000 yıl önce kurulduğu düşünülmektedir. Bugün Hasankeyf Ilısu Barajı'nın su tutması sonucu sular altında kalmıştır.
Etrafı dağlarla çevrili olan Batman ova üstünde kurulmuştur. Ovanın etrafından ise Garzan ve Batman çayları akar.
Batman Ne Yenir?
Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu mutfağını etkisi altına alan et, Batman mutfağının da baş rolündedir. Neredeyse bütün ana yemeklerinin içinde et bulunan Batman'ın pek çok meşhur ve kendine özgü lezzeti bulunuyor. Et yanında hamur ve terayağı da Batman mutfağında sıklıkla göreceğiniz diğer malzemelerdir.
Pek çok kişi tarafından oldukça zengin ve lezzetli bir mutfak olduğu belirtilen Batman mutfağının kendine özgü yiyecek ve içeceklerini yerinde tadarak son kararı verebilirsiniz. Sizler için Batman'da kaçırmamanız gereken yöresel yemekler hakkında kapsamlı bir liste hazırladık.

Çiğ Köfte
Güneydoğu Anadolu'nun en güzel tatlarından olan çiğ köfte bugün ününü tüm Türkiye'ye duyurmuş durumda. Ülkemizin her şehrinde bulabileceğiniz çiğ köfteyi Batman'da mutlaka denemenizi öneriyoruz. Batman'da önce hiç tatmadığınız kadar güzel bir çiğ köfte yiyebilirsiniz. Batman'ın hemen her yerinde çiğ köfte alabileceğiniz restoranlar bulabilirsiniz.

Şam Böreği
Batman'ın sevilen yemeklerinden Şam böreği içinde harç olarak baharatlar ve soğanla tatlandırılmış kıyma kullanılan, oldukça lezzetli bir börektir. Sac tavasında hazırlanan Şam böreğini Batman'da çay yanında yemeden, mükemmel tadına şahit olmadan dönmemelisiniz.

İçli Köfte
Ülkemizin sevilen yiyeceklerin içli köfteyi bir de Batman usulü denemelisiniz. Kütülk ismiyle de anılan Batman usulü içli köftenin iç harcında soğan, maydanoz, kıyma ve karabiber gibi baharatlar kullanılır. İsteğe göre içine ceviz içi ilave edilebilir.

Mumbar Dolması
Mumbar dolması özellikle Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz'in bazı illerinde yapılan bir yöresel yemektir. Temizlenmiş bağırsağın bulgurlu harç ile doldurulmasıyla yapılır. Ağır bir yiyecek olduğundan yaz aylarında daha az tüketilir. İyi hazırlanmış bir mumbar dolması dokunulduğunda ayrılacak kadar iyi pişmelidir.
Batman Nerede Yenir
Batman'ın birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini tadabileceğiniz çok sayıda restoran bulunuyor. Hem yerel Güneydoğu Anadolu mutfağını, hem de Türk ve Dünya mutfaklarından en güzel yiyecekleri misafirlerine sanan pek çok restoranı veya kafeyi Batman'da bulabilirsiniz.

Çömce Lokantası
Batman'ın en popüler restoranlarından Çömce Lokantası, Diyarbakır Caddesi üzerinde hizmet veren geniş ve ferah bir restoran. Menülerinde çok çeşitli yemekleri bir arada barındıran Çömce Lokantası'nda deneyeceğiniz her yemeğin aynı güzellikte hazırlandığını söylemeliyiz.

Ali Usta Et Lokantası
Batman'ın vazgeçilmez ana malzemelerinden et, Ali Usta Et Lokantası ile tadına doyum olmayacak bir hale bürünüyor. Batman'ın en kaliteli et yemeklerini özellikle kuzu gerdanı ile ünlü olan Ali Usta Et Lokantası'nda yiyebilirsiniz. Ali Usta, Gap Mahallesi'nde bulunuyor.

Diyarbakır Kadayıfçısı
Batman'da yemeklerin üstüne güzel bir tatlı yemek için Diyarbakır Kadayıfçısı'nı deneyebilirsiniz. Yiyeceğiniz en güzel kadayıfı yapan Diyarbakır Kadayıfçısı, Diyarbakır Caddesi üzerinde yer alan mekanı ile misafirlerine hizmet ediyor. Batman merkezinde bulunan bu kadayıfçıya ulaşmak da oldukça kolay.

Petrol Cafe
Batman'da oturabileceğiniz kaliteli bir kafe arıyorsanız Petrol Cafe'yi rahatlıkla önerebiliriz. Batman'ın dışında, şehirden ayrı bir bölge olarak görülen T.P.A.O Sitesi'nde yer alan bu kafeye gitmek için şahsi arabaya veya taksiye ihtiyacınız olabilir.
Batman Gezilecek Yerler
Tarihi ve kültürel birikimi ile öne çıkan şehirlerimizden olan Batman'da görmeniz gereken pek çok nokta bulunuyor. Güneydoğu Anadolu kültürünün bir yansıması olan bu noktaları kaçırmamanız için sizlere kapsamlı bir Batman gezilecek yerler listesi hazırladık.

Seyyid Bilal Türbesi
Seyyid Bilal Türbesi, Gerciş ilçesinde, Vergili Köyü'nde yer alır. Seyyidler olarak da bilinen bu köyde Hz. Hüseyin soyundan gelen Seyyid Bilal'in türbesi bulunmakta. Batman merkezine 80 kilometre uzaklıkta yer alan bu türbeye gelmek için araç kiralayabilir veya taksi gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Malabadi Köprüsü
Artukoğulları döneminden kalan bir yapı olan Malabadi Köprüsü'nün 1147 yılında inşa edildiği düşünülmektedir. Batman merkezine sadece 7 kilometre uzaklıkta olan bu köprüye taksiyle 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Malabadi Köprüsü'nün üzerinde nişlerde çeşitli hayvan ve insan motiflerinin yanı sıra güneş motifi yer almaktadır.

Mor Aho Manastırı
Batman çok kültürlülüğü sayesinde pek çok dinden insana ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Mor Aho Manastırı, bu durumu kanıtlar nitelikte tarihi bir yapıdır. İlk çap Süryanilerinden kalma bir yapı olduğu sanılan Mor Aho Manastırı Dicle Nehri'nden 150 metre yükseğe kurulmuştur.

Zeynel Bey Kümbeti
Akkoyunlular zamanında yapılmış olan Zeynel Bey Kümbeti, Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan'ın oğlu Zeynel Bey'in anısına yapılmış bir anıt mezardır. Zeynel Bey Kümbeti'nin en önemli özelliği Anadolu'da anıt mezarların ilk örneği olmasıdır.
Batman Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Batman'da gece hayatı diğer sektörler kadar gelişim gösterememiştir. Bu durumun sebeplerinden birisi Batman'ın daha çok petrol çevresinde gelişmiş bir şehir olmasıdır. Diğer sebep ise Batman'a turistik amaçlı yapılan gezilerin tarihi ve kültürel mekanlara yoğunlaşmasıdır.
Batman'da bulunan çoğu bar otellerin bünyesinde misafirlerine özel olarak hizmet vermektedir. Kaldığınız otelin bar kısmını ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz. Yine de Batman gezinizde gidebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz bazı mekanlar bulunuyor.

Antik Türkü Evi
Batman gece hayatında genellikle türkü evlerinin bulunduğunu göreceksiniz. Antik Türkü Evi ise bu türkü evleri arasında en popüler olanlardan birisidir. Hem yerel halk, hem de turistler tarafından sevilen Antik Türkü Evi'nde birbirinden yetenekli sanatçıları dinleyebilir ve ailenizle, dostlarınızla keyifli saatler geçirebilirsiniz. Antik Türkü Evi, Öğretmenler Evi Sokağı üzerinde yer almaktadır.

Hasan Paşa Nargile ve Kahve Evi
Hasan Paşa Nargile ve Kahve Evi, nargile içmek için tercih edilebilecek mekanlar arasındadır. Nargile kafe özelliğinin yanında lezzetli kahveleri ve yiyecekleriyle de bilinen Hasan Paşa Nargile ve Kahve Evi, Çabuk Sokak üzerinde yer alan mekanıyla misafirlerini ağırlamaktadır. Kaliteli ve hızlı servisinin yanında ilgili, güler yüzlü garsonları bulunan Hasan Paşa Nargile'yi şiddetle öneriyoruz.

Saray Nargile Kafe
Gap Mahallesi'nde bulunan Saray Nargile Kafe, hem Batman halkı hem de buraya ziyarete gelenler tarafından seviliyor ve tavsiye ediliyor. Nargilenin yanında güzel bir kahve içmek ve koyu sohbetlere dalmak isterseniz kalabalık gruplar halinde buraya gelebilir, Saray Nargile Kafe'de günü tamamlayabilirsiniz. Oldukça samimi bir işletmeye sahip olan bu nargile kafeyi Batman'dan ayrıldıktan sonra bile hatırlayacaksınız.

Livaa Nargile Kafe
Batman nargile evleri arasında en sevilenlerden biri olan Livaa Nargile Kafe'yi size önerebiliriz. Gap Mahallesi, Kafeler Caddesi olarak bilinen cadde üzerinde yer alan Livaa Nargile Kafe, geniş ve ferah ortamıyla size arkadaşlarınızla eğlenme fırsatı sunuyor. Yüzde yüz müşteri memnuniyetini sağlamayı amaçlayan işletmesi ve dört mevsim hizmet veren mekanı ile Livaa Nargile Kafe, nargile haricinde kahvaltısıyla da ünlü.
Batman' da Ne Alınır?
Batman geziniz sırasında alabileceğiniz pek çok turistik eşya bulunmaktadır. Batman dönüşünde sevdiklerinize hediye etmek için Batman'a özgü ürünlerden hediyelik olarak alabilirsiniz. Bunun yanında günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz mağazaları ve alışveriş merkezlerini de Batman'da bulabilirsiniz.
El yapımı oyuncak bebek çevrenizdeki çocuklar için ideal bir hediyelik olabilir. Batman'da eskilerden beri süregelen bir sanat olan oyuncak bebek yapımı bugün azalan usta sayısıyla yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. El yapımı bebek alarak bu sanatın devam etmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Dokuma ürünleri Batman'dan alabileceğiniz en güzel hediyelikler arasındadır. Oyuncak bebek yapımı gibi tarihi çok eskilere dayanan dokumacılık sanatını icra edenlerin sayısı gün geçtikçe azalmaktadır. Halk arasında cav mebrum adı verilen tezgahlarda işlenen havlu gibi ürünlerin kalitesine hayran kalacaksınız.
Halı ve kilimler dokumacılık geleneğinin bir uzantısı olarak görülebilir. Renk renk, desen desen Batman halı ve kilimlerinden atölyelere giderek veya çeşitli sergiler sırasında açılan tezgahlara uğrayarak edinebilirsiniz.
Sason balı ve cevizi oldukça meşhurdur. Tarihi Sason ilçesine gezmeye geldiğinizde burada açılan tezgahlardan ceviz ve bal alabilirsiniz.
Batman Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz dükkanları barındıran bir merkezdir. Kültür Mahallesi'nde yer alır.
World Center AVM de Batman'da gidebileceğiniz bir başka AVM'dir. Bowling oynamak veya sinemaya gitmek için Diyarbakır Caddesi'nde bulunan bu alışveriş merkezine gelebilirsiniz.

Batman'da Festivaller - Fuarlar - Önemli Günler
Batman'da katılmak isteyebileceğiniz bazı fuarlar, festivaller ve önemli gün kutlamaları bulunuyor. Batman gezinizi bu tarihlerde planlayarak istediğiniz fesitvale veya fuara katılabilir ve Batman kültürünü, halkını daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

İmam Abdullah Anma Günleri
Haziran
Sason Ceviz-Bal-Çilek Festivali
Ekim
Yılmaz Güney Kısa Film Festivali
Aralık
Şeyh Halit Anma Günleri
MayısBatman'da Dikkat Edilmesi Gerekenler - Önemli Bilgiler - Püf Noktalar
Batman'da şehir içi ulaşım için toplu taşıma kullanacaksanız Batman Belediyesi tarafından geliştirilen BATUS uygulamasını indirebilir ve otobüs kalkış saatleri, otobüsün anlık konumu gibi bilgileri uygulamadan öğrenebilirsiniz. Bu uygulama ile otobüs kartınızın içinde kalan bakiye miktarını öğrenebilir, 'Nasıl Giderim?' menüsü ile yol tarifi alabilirsiniz.

Batman Otel Tavsiye
Batman gezinizi tamamlamak için günübirlik bir seyahat yeterli olmayacaktır. En azından bir gece konaklamanız gerekeceği için kendinizi evinizde hissedeceğiniz ve rahat edeceğiniz, gezilecek yerlere kolay ulaşım imkanı olan bir otelde kalmanız önemlidir. Batman'da merkezde veya merkeze yakın pek çok otel bulunmaktadır. Bununla beraber bir gece de turistik ilçelerden birinde kalmayı seçerek Batman'ın tarihi ilçelerini gezebilirsiniz.

Grand Hasankeyf
Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Grand Hasankeyf, Batman merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktadır. Güler yüzlü ve ilgili personeli ile Grand Hasankeyf sizi bekliyor. Şık döşenmiş rahat otel odalarında kalabilir ve odada ücretsiz kablosuz internet hizmetinden faydalanabilirsiniz.

İzgi Turhan
Batman merkezinde konaklayabileceğiniz bir otel arıyorsanız İzgi Turhan Otel sizin için ideal otel olabilir. Diyarbakır Caddesi'nde yer alan İzgi Turhan pek çok kafeye, restorana ve toplu taşıma imkanına yakın bir konumdadır. Batman'ın kurulduğu 1990 yılından beri hizmet vermeye devam eden İzgi Turhan oldukça köklü ve başarılı bir otel.

Atlıhan Park
Ziya Gökalp Mahallesi'nde bulunan Atlıhan Park, 2013 yılının sonlarında inşasına başlanmış, 2016 yılında ise misafirlerini ağırlamaya başlamış yeni bir oteldir. Özellikle iş toplantıları için ideal otel Atlıhan Park merkezde yer almasıyla oldukça avantajlı bir konumda bulunuyor. Müşteri odaklı çalışan Atlıhan Park'ı turistik gezilerinizde konaklamanız için de önerebiliriz.

Ancient Mesopotamia
Batman merkezinde yer alan Ancient Mesopotamia, Diyarbakır Caddesi üzerinde misafirlerine hizmet vermektedir. Çok tercih edilen bir otel olan Ancient Mesopotamia'da ücretsiz kahvaltı ve havuz, ücretsiz kablosuz internet gibi imkanlar bulunuyor. Otoparkı ve spor salonu da bulunan otelde işinde uzman personeller çalışmakta.