1. Anasayfa
  2. Keşfet
  3. Ne Yenir?
  4. Ankara Uçak Bileti

Ankara Ne Yenir?

04 Aralık 2021 18:19
  1. Beypazarı Güveci
  2. Beypazarı Kurusu
  3. Ankara Simidi
  4. Ankara Tava
  5. Orman Kebabı
  6. Kuru Köfte
  7. Yaprak Döner
  8. Sebzeli Bulgur Pilavı
  9. Bazlama Kebabı
  10. Öllüğün Körü
  11. Uruş Kapama
  12. Düğün Çorbası
  13. Aş Çorbası
  14. İşkembe Çorbası
  15. Aspava

1. Beypazarı Güveci

Tarihi oldukça eskiye dayanan Beypazarı, Ankara'nın turistik noktalarından. Buraya geldiğinizde zamanında padişahlara layık görülen Beypazarı güvecinden tatmayı unutmayın. Beypazarı güveci, taş fırında, uzun saatler boyunca, odun ateşinde yavaş yavaş pişirilir.

Beypazarı Güveci

2. Beypazarı Kurusu

Çay saatlerinin vazgeçilmez atıştırmalığı Beypazarı kurusu, sadece Beypazarı'nda değil, Ankara'nın her noktasında bulunabilir. Tereyağlı hamur, tarçın ve kimi zaman mahlep içerir. Özellikle pastanelerde ve fırınlarda satılan Beypazarı kurusunu taze taze yemenizi öneriyoruz.

Beypazarı Kurusu

3. Ankara Simidi

Ankara'da güzel bir kahvaltı yapmak için kafe veya restoran aramanıza gerek yok. Seyyar bir satıcıdan alacağınız çıtır çıtır, gerçek pekmezle hazırlanan Ankara simidinin yanına bir de çay alarak kahvaltı menünüzü tamamlayabilirsiniz.

Ankara Simidi

4. Ankara Tava

Ankara'nın en sevilen yemeklerinden Ankara tava, pirinçle veya arpa şehriye ile yapılmaktadır. Hangi tarifin orijinal olduğu bilinmese de bugün iki tarif de geçerliliğini korumaktadır. Kuzu kaburga et ile hazırlanan Ankara tavanın içine domates, biber ve soğan da katılır.

Ankara Tava

5. Orman Kebabı

Aslen Bolu yemeği olan orman kebabı, Ankara'da kendine has tarifiyle hazırlanmaktadır. Ankara usulü orman kebabı hazırlanırken kuşbaşı etler önce kızartılır. Daha sonra güveçte çeşitli sebzelerle fırınlanır ve mis gibi kokusuyla orman kebabı hazır olur.

Orman Kebabı

6. Kuru Köfte

Ankara'da hemen her restoranda kuru köfte hazırlandığını görebilirsiniz. Sıklıkla evlerde de hazırlanan kuru köfte, genellikle yanında patates kızartması ve salata ile servis edilir. Çeşitli baharatlar ile hazırlanan köftenin tadına doyamayacaksınız.

Kuru Köfte

7. Yaprak Döner

Ankara'da oldukça meşhur olan yaprak döner, şehir genelinde her noktada bulunabilir. Salaş lokantalardan, en lüks restoranlara kadar her yerde kendine has usulüyle hazırlanır. Yaprak dönerin yağsız koyun eti hazırlanması uygundur.

Yaprak Döner

8. Sebzeli Bulgur Pilavı

Oldukça sağlıklı ve doyucu olan sebzeli bulgur pilavı, en güzel Ankara'da hazırlanıyor. İçine patates, domates ve biberin yanında patlıcan da giren bulgur pilavını mutlaka denemelisiniz. Sebzeli bulgur pilavını özellikle ev yemekleri hazırlayan restoranlarda bulabilirsiniz.

Sebzeli Bulgur Pilavı

9. Bazlama Kebabı

Bazlama kebabı, etin en yumuşak yerlerinden hazırlanır ve terbiye edilir. Terbiye edilen etler taze bazlamaların arasına yerleştirilir. Bazlamanın arasına etlerle biber ve domates gibi közlenmiş sebzeler de eklenir ve servise hazır hale gelir.

Bazlama Kebabı

10. Öllüğün Körü

Kıyma ve erişteyle hazırlanan öllüğün körü, yöresel yemekler hazırlayan restoranlarda bulunabilir. Öllüğün köründe kullanılacak kıymalar kavrulur ve hazırlanan eriştelerin üstüne dökülür. Daha sonra tabakta ters çevrilir ve isteğe göre üstünden yoğurtlu sosu geçirilir.

Öllüğün Körü

11. Uruş Kapama

Küp içinde hazırlanan uruş kapamanın pişmesi biraz uzun sürse de, ortaya çıkan sonuç buna değmektedir. Uruş kapamanın içine kuzu eti, soğan, sarımsak ve salça konulur. Daha sonra pişirilecek tencerenin içine ağzı ters gelecek şekilde yerleştirilir. Tencereye su da eklendikten sonra pişmeye bırakılır.

Uruş Kapama

12. Düğün Çorbası

Düğün çorbası, içinde çok sayıda malzemeyi barındıran lezzetli bir alternatiftir. Düğün çorbasının içine ince ince ayrılmış etler konulur ve çeşitli baklagillerin eklenmesiyle pişirilir. Düğün çorbasını özellikle kebap salonlarında bulmak mümkündür.

Düğün Çorbası

13. Aş Çorbası

İçinde bol malzeme bulunduran Ankara çorbalarından birisi de aş çorbasıdır. Aş çorbasının içine yeşil mercimek, kıyma, tereyağı ve nohut gibi besleyici malzemeler girer. Özellikle kış aylarında sıcak sıcak içilmesi önerilir.

Aş Çorbası

14. İşkembe Çorbası

Türkiye'nin her noktasın sevilen işkembe çorbasını bir de Ankara'da denemelisiniz. Ankara'ya soğuk aylarda gitmeyi planlıyorsanız, hasta olmamak için şifalı işkembe çorbasından içmeyi deneyebilirsiniz. İşkembe çorbasını hemen her restoranda bulmak mümkündür.

İşkembe Çorbası

15. Aspava

Aspava, bir yemek çeşidinden ziyade mutfak kültürüdür. Ankara'nın dört bir yanında Aspava restoranlarını bulabilirsiniz. Bu restoranlarda kebaptan pideye, lahmacundan en güzel çorbalara kadar çok çeşitli yemekler bulunmaktadır. Bol ikramı ve mezeleri ile bilinen Aspava'larda yemekten sonra ikram edilen çayınızı içebilirsiniz.

Aspava

Daha Fazlasını Keşfet!

Ankara Nerede Yenir?

Ankara Nerede Yenir?

Hem yöresel, hem de çeşitli kültürlerden yemekleri tadabileceğiniz Ankara restoranlarının hangileri olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Hizmet sektörünün büyük gelişme gösterdiği Ankara'da çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır. Yine de, bu restoranlardan en kalitelerini denemeniz, Ankara mutfağı hakkında doğru bir izlenim edinmenizi sağlayacaktır. En sevilen Ankara restoran/kafelerini öğrenmek için listeye göz atabilirsiniz.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Ankara Otel Tavsiye

Ankara Otel Tavsiye

Ankara'da konaklayabileceğiniz çok sayıda, kaliteli ve misafirperver otel bulunuyor. Hizmet sektörünün oldukça gelişmiş olduğu Ankara'da otelcilik de aynı oranda gelişme göstermiştir.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Ankara'daki Festivaller - Fuarlar - Önemli Günler

Ankara'daki Festivaller - Fuarlar - Önemli Günler

Oldukça canlı bir sosyal hayata sahip olan Ankara'da yıl içinde çok sayıda festival ve fuar düzenlenmektedir. Ankara'da düzenlenen etkinliklere katılarak gezinize renk katabilir, dolu dolu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Ankara'da Alışveriş - Ne Alınır?

Ankara'da Alışveriş - Ne Alınır?

Alışveriş merkezleri konusunda oldukça zengin olan Ankara'da hem eğlenebileceğiniz, hem de alışverişinizi yapabileceğiniz çok sayıda AVM bulunuyor.

Ankamall AVM, Ankara'nın en büyük ve kapsamlı alışveriş merkezi olarak öne çıkıyor. Akköprü'de yer alan Ankamall AVM'ye otobüs, metro veya dolmuşla ulaşabilirsiniz. Buraya metroyla gelecekseniz, Kızılay yönüne giden metroya binmeniz ve Akköprü'de inmeniz gerekmektedir.

Ankara'nın en eski alışveriş merkezlerinden Atakule, yenilenen haliyle ziyaretçilerini bekliyor. Uzun bir süre kapalı kalan AVM, ikonik kulesi ve seyir terasıyla yediden yetmişe herkesin ilgisini çekiyor.

Karum AVM, içerisinde seçkin markaları barındıran bir alışveriş merkezidir. Sheraton Oteli'n hemen yanında yer alan Karum'un çimleri de kendisi kadar ünlü. Özellikle bahar ve yaz aylarında Karum çimlerinde zaman geçiren gençleri görebilirsiniz.

Size Ankara gezinizi hatırlatacak hediyelik eşyalar almak isterseniz, Hamamönü'ne uğrayabilirsiniz. Burada yer alan küçük dükkanlardan pek çok el işi hediyelik alabilir, sevdiklerinize götürebilirsiniz. Aynı şekilde Ankara Kalesi'nin eteklerinde açılan Samanpazarı'ndan da hediyelikler alabilirsiniz. Samanpazarı'nda yer alan Pirinç Han'a mutlaka uğramalısınız. Buradan antika eşyalar ve çeşitli bakır işi hediyelikler alabilirsiniz.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Ankara Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları

Ankara Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları

Ankara, gece hayatı ve eğlence mekanları açısından geniş olanaklara sahiptir. Her zevke hitap edecek gece mekanlarıyla Ankara'da bulabilir, doyasıya eğlenebilirsiniz. Ankara'nın canlı gece hayatına katılmak için pek çok kaliteli mekan bulunuyor.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Ankara Gezilecek Yerler

Ankara Gezilecek Yerler

Ankara, gri binalarla dolu bir şehir gibi görünse de, gerçek aslında çok farklı. Paleolitik Çağ'da beri yerleşim yeri olmuş Ankara'da büyük bir kültürel ve tarihi birikim bulunuyor. Tarihi noktaların yanı sıra Ankara'da gezilebilecek pek çok göl ve park var.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Ankara'ya Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim

Ankara'ya Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim

Ankara gezinizi planlarken hava şartlarını da göz önüne almanız doğru olacaktır. Yazları bunaltıcı, kışları ise karlı Ankara hava durumu istediğiniz gibi gezmenizi engelleyebilir. İç Anadolu'nun hemen her yerinde olduğu gibi Ankara'da da karasal iklim görülmektedir. Bu nedenle kışları karlı ve oldukça soğuk geçerken, yazları sıcaklıklar sizi yıldırabilir. Ankara'yı ılıman havalarda gezmek için Nisan-Haziran arası veya sonbaharda buraya gelebilirsiniz.

Mayıs sonları ve Haziran ayında 'kırk ikindi' yağmurlarına denk gelebilirsiniz. İç Anadolu'da sıklıkla görülen bu yağışlar, yaz başında, neredeyse bir ay boyunca öğleden sonraları düşmekte ve kısa süre içinde bitmektedir. Bu nedenle Haziran'da Ankara'nın sıcak havasına güvenmemeli, yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Ankara Hakkında

Ankara Hakkında

Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri olan Ankara, 1923 yılından beri başkentlik yapmaktadır. Başkent olmasından önce fazla gelişme göstermeyen Ankara, 1923 yılından sonra hızla göç almıştır. Bugün, Ankara nüfusu altı milyon kişiye yaklaşmıştır. Başkent olmadan önce şehir ekonomisinde tarım öne çıkarken, başkent olduktan sonra burada sanayi ve hizmet sektörleri gelişme göstermiştir. Ankara toprakların tarım ve hayvancılık hala yapılsa da, birincil geçim kaynağı sanayi, hizmet ve ticaret haline gelmiştir. Ankara'da üniversite diplomasına sahip kişi sayısı, Türkiye ortalamasının iki katıdır. Ankara'nın, en fazla üniversiteye sahip şehir olduğu da düşünülürse bu durum daha iyi anlaşılabilir.

Ankara'nın tam olarak ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu, buraya yerleşen ilk insanların kimler olduğu maalesef bilinmemektedir. Fakat, Ankara tarihi Yontma Taş Devri'ne kadar izlenebilmektedir. Arkeolojik araştırmalar, Ankara'da toplu halde yaşamın izlerini Cilalı Taş ve Bakır Çağı'na kadar götürmüştür. Ankara'da izine rastlanabilen ilk devlet Hititler olmuştur. Hititlerin (veya Etilerin) Ankara'da yerleşik düzeni başlattığı düşünülmektedir. Bugün Hitit devletinin izleri Ankara'da hala görülebilmektedir. Sıhhiye Meydanı'nda yer alan ve Hitit Güneş Kursu Anıtı, bunun en güzel örneklerindendir. Hitit Güneş Kursu bir dönem Ankara'nın şehir sembolü olarak da kullanılmıştır. Hitit egemenliğinden sonra Ankara, Friglere geçmiştir. Ankara isminin de Friglerden kalmış olduğu düşünülmektedir. 'Ankara' adı, gemi çapası anlamına gelen Ankyra kelimesinden gelmektedir. Ankara'da ilk önemli şehirleşmeyi Frig Kralı Midas'ın başlattığı kabul edilmektedir. Bugün Kral Midas'ın babası için yaptırdığı mezar Polatlı'da, Gordion Antik Kenti'nde görülebilir.

Ankara'da Friglerden sonra sırasıyla Lidyalılar, Persler, Makedonlar ve Galatlar hakimiyet kurmuştur. Büyük İskender'in de bir dönem buraya yerleştiği bilinmektedir. Galatya, Roma egemenliği altına girdikten sonra Ankara da Roma'ya geçmiştir. Roma'nın ayrılması ile tüm Anadolu gibi Ankara da Bizans sınırları içinde kalmıştır. 1073 yılına kadar Bizans hakimiyetinde kalan şehir, bu yılda Selçuklularca alınmıştır ve bölgede Türk egemenliği başlamıştır. Milli Mücadele döneminde oldukça büyük bir rol üstlenen Ankara'da 1920 yılında TBMM'nin kurulması ile şehrin önemi artmıştır. Milli Mücadele'nin yönetildiği merkez olan Ankara'ya 1923 yılında resmen başkentlik statüsü verilmiştir.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Ankara Uçak Bileti

Gidiş tarihi seçiniz

Dönüş tarihi seçiniz