Ankara Otel Tavsiye
- Ankara HiltonSA
- New Gate
- Hotel Cinnah
- Sheraton Ankara
- Point Hotel
- Wyndham Ankara
- Hotel Kronos
- Rox Hotel Ankara
- Hotel İçkale
- Holiday Inn Çukurambar
- Holiday Inn Kavaklıdere
- Kayra
- The Green Park Ankara
- Ankara Gold
- Inn 65 Budget
1. Ankara HiltonSA
Ankara'nın sık tercih edilen otellerinden HiltonSA, beş yıldızlı bir otel. Kavaklıdere, Tahran Caddesi'nde yer alan otelde havuz, bar ve otopark gibi imkanlar bulunuyor. Ayrıca otele evcil hayvan da kabul ediliyor.
2. New Gate
New Gate, Eti Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda yer almaktadır. Otelde spor salonu, restoran, ücretsiz kablosuz internet ve otopark imkanı yer alıyor. Dört yıldızlı bir otel olan New Gate, güler yüzlü işletmesi ile sizi evinizde gibi hissettirecek.
3. Hotel Cinnah
Ankara'nın nezih semtlerinden Cinnah'ta yer alan otel, retro bir tarza sahip. Evcil hayvanlarınızla gelebileceğiniz Hotel Cinnah'ta otel barı, restoran ve otopark gibi hizmetler bulunuyor. Ulaşım açısından da avantajlı bir konumda olan Hotel Cinnah, birinci sınıf hizmetiyle dikkat çekiyor.
4. Sheraton Ankara
Sheraton Ankara, şehrin simgelerinden birisi haline gelen binasıyla Kavaklıdere'de misafirlerini ağırlıyor. Beş yıldızlı otellerden olan Sheraton, konaklamak için lüks bir otel arayanların tercihi. Otelde havuz, spa, spor salonu ve bar gibi eğlence/hobi noktaları yer alıyor.
5. Point Hotel
Ankara, lüks oteller konusunda oldukça fazla seçeneğe sahip. 5 yıldızlı Point Hotel de bunlar birisi. İşçi Blokları Mahallesi'nde yer alan Point Hotel, titizlikle temizlenmiş düzenli odaları ile misafirlerine kapılarını açıyor.
6. Wyndham Ankara
Merkezi ve ulaşım araçlarına yakın konumuyla Wyndham Ankara, pek çok yere yürüme mesafesinde bulunuyor. Havuz, spa ve hamamı bulunan otelin havalimanı servisi de misafirlerine hizmet ediyor. Otelin en büyük avantajlarından birisi de evcil hayvanlara izin verilmesi.
7. Hotel Kronos
Gölbaşı'nda konaklamak için bir otel arıyorsanız, Hotel Kronos size yardımcı olabilir. Mogan Gölü manzaralı odalarıyla Hotel Kronos, samimi ve sıcakkanlı bir otel. Butik otel olarak hizmet veren Kronos'ta 21 adet oda bulunuyor. Tesiste özel otopark imkanı da bulunmakta.
8. Rox Hotel Ankara
Merkezi konumu ile Rox Hotel, Ankara'nın en sevilen otelleri arasında. Necatibey Caddesi'nde otelde aynı zamanda bir iş merkezi de bulunuyor. Dört yıldıza sahip Rox Hotel, kibar ve yardımsever çalışanları ile biliniyor.
9. Hotel İçkale
Hotel İçkale, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda kaliteli bir konaklama hizmeti sunuyor. Otelin misafirlerine sunduğu olanaklar arasında bar, spa, havuz ve otopark gibi hizmetler yer alıyor. 1989 yılından beri kalitesinden ödün vermeyen otel, beş yıldızlı bir konaklama deneyimi arayanların tercihi.
10. Holiday Inn Çukurambar
Ankara'da farklı şubeleri bulunan Holiday Inn, Çukurambar'da da hizmetlerine devam ediyor. Çankaya'nın en nezih otellerinden olan Holiday Inn Çukurambar, modern tasarımı ile dikkatleri üstüne çekiyor. Ankara'ya iş seyahati için geldiyseniz, resmi makamlara yakınlığıyla Holiday Inn Çukurambar sizin için ideal tercih olacaktır.
11. Holiday Inn Kavaklıdere
Holiday Inn şubelerinden birisi olan otel, Holiday Inn'in bilindik kalitesinden ödün vermiyor. Tunalı Hilmi ve Kızılay gibi sosyal ortamlara yakınlığıyla avantajlı olan otelde pek çok olanak bulunuyor. İlgili ve samimi işletme anlayışı ile Holiday Inn Kavaklıdere, Ankara'daki eviniz olacak.
12. Kayra
Başkentin popüler otellerinden Kayra, Ankara'nın merkezinde, Kızılay'da bulunuyor. Konumu ile ilgi çekici bir otel olan Kayra, rahat ve temiz bir otel. Misafirperver personeli ile çok sevilen Kayra Otel'de toplamda 63 oda yer alıyor.
13. The Green Park Ankara
Sağlıklı yaşam teması üzerine kurulan The Green Park, Ankara'nın lüks otelleri arasında. 5 yıldızlı The Green Park'ta kapalı yüzme havuzu ve sağlıklı yaşam merkezi bulunuyor. Misafirlerine ücretsiz fitness hizmeti sunan otelde ekstra olarak hamam, sauna ve spa da bulunmakta.
14. Ankara Gold
Daha bütçe dostu bir otel arayanlar Ankara Gold'u rahatlıkla tercih edebilir. Hem kaliteli, hem de uygun fiyatlı Ankara Gold güzel bir konuma sahip. Tunus Caddesi'nde yer alan otelden istediğiniz her yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Otelde havalimanı servisi de bulunuyor.
15. Inn 65 Budget
Ankara'nın uygun fiyatlı otellerinden Inn 65 Budget, Bahçelievler'de, semtin en hareketli olduğu noktada bulunuyor. 3. Cadde'de yer alan otel, hem fiyatları, hem de gezilecek noktalara yakınlığı ile turistlerin tercihi olmaya devam ediyor. Oldukça güzel bir iç mekan tasarımına sahip olan bu oteli çok beğeneceksiniz.
Daha Fazlasını Keşfet!
Ankara Nerede Yenir?
Hem yöresel, hem de çeşitli kültürlerden yemekleri tadabileceğiniz Ankara restoranlarının hangileri olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Hizmet sektörünün büyük gelişme gösterdiği Ankara'da çok sayıda restoran ve kafe bulunmaktadır. Yine de, bu restoranlardan en kalitelerini denemeniz, Ankara mutfağı hakkında doğru bir izlenim edinmenizi sağlayacaktır. En sevilen Ankara restoran/kafelerini öğrenmek için listeye göz atabilirsiniz.
Ankara'da Alışveriş - Ne Alınır?
Alışveriş merkezleri konusunda oldukça zengin olan Ankara'da hem eğlenebileceğiniz, hem de alışverişinizi yapabileceğiniz çok sayıda AVM bulunuyor.
Ankamall AVM, Ankara'nın en büyük ve kapsamlı alışveriş merkezi olarak öne çıkıyor. Akköprü'de yer alan Ankamall AVM'ye otobüs, metro veya dolmuşla ulaşabilirsiniz. Buraya metroyla gelecekseniz, Kızılay yönüne giden metroya binmeniz ve Akköprü'de inmeniz gerekmektedir.
Ankara'nın en eski alışveriş merkezlerinden Atakule, yenilenen haliyle ziyaretçilerini bekliyor. Uzun bir süre kapalı kalan AVM, ikonik kulesi ve seyir terasıyla yediden yetmişe herkesin ilgisini çekiyor.
Karum AVM, içerisinde seçkin markaları barındıran bir alışveriş merkezidir. Sheraton Oteli'n hemen yanında yer alan Karum'un çimleri de kendisi kadar ünlü. Özellikle bahar ve yaz aylarında Karum çimlerinde zaman geçiren gençleri görebilirsiniz.
Size Ankara gezinizi hatırlatacak hediyelik eşyalar almak isterseniz, Hamamönü'ne uğrayabilirsiniz. Burada yer alan küçük dükkanlardan pek çok el işi hediyelik alabilir, sevdiklerinize götürebilirsiniz. Aynı şekilde Ankara Kalesi'nin eteklerinde açılan Samanpazarı'ndan da hediyelikler alabilirsiniz. Samanpazarı'nda yer alan Pirinç Han'a mutlaka uğramalısınız. Buradan antika eşyalar ve çeşitli bakır işi hediyelikler alabilirsiniz.
Ankara Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Ankara, gece hayatı ve eğlence mekanları açısından geniş olanaklara sahiptir. Her zevke hitap edecek gece mekanlarıyla Ankara'da bulabilir, doyasıya eğlenebilirsiniz. Ankara'nın canlı gece hayatına katılmak için pek çok kaliteli mekan bulunuyor.
Ankara Gezilecek Yerler
Ankara, gri binalarla dolu bir şehir gibi görünse de, gerçek aslında çok farklı. Paleolitik Çağ'da beri yerleşim yeri olmuş Ankara'da büyük bir kültürel ve tarihi birikim bulunuyor. Tarihi noktaların yanı sıra Ankara'da gezilebilecek pek çok göl ve park var.
Ankara Ne Yenir?
Ankara'ya geldiğinizde şehrin meşhur lezzetlerinden de tatmanızı öneriyoruz. Özellikle çevre illerden çok fazla göç alan Ankara'da değişik yörelerin yemeklerini bulmak da mümkündür. Bununla beraber, bir metropol olarak Ankara'da dünya mutfağından örnekleri sunan çok sayıda lokanta ve fast food restoranı bulunmaktadır.
Ankara'ya Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Ankara gezinizi planlarken hava şartlarını da göz önüne almanız doğru olacaktır. Yazları bunaltıcı, kışları ise karlı Ankara hava durumu istediğiniz gibi gezmenizi engelleyebilir. İç Anadolu'nun hemen her yerinde olduğu gibi Ankara'da da karasal iklim görülmektedir. Bu nedenle kışları karlı ve oldukça soğuk geçerken, yazları sıcaklıklar sizi yıldırabilir. Ankara'yı ılıman havalarda gezmek için Nisan-Haziran arası veya sonbaharda buraya gelebilirsiniz.
Mayıs sonları ve Haziran ayında 'kırk ikindi' yağmurlarına denk gelebilirsiniz. İç Anadolu'da sıklıkla görülen bu yağışlar, yaz başında, neredeyse bir ay boyunca öğleden sonraları düşmekte ve kısa süre içinde bitmektedir. Bu nedenle Haziran'da Ankara'nın sıcak havasına güvenmemeli, yanınıza mutlaka şemsiye almalısınız.
Ankara Hakkında
Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri olan Ankara, 1923 yılından beri başkentlik yapmaktadır. Başkent olmasından önce fazla gelişme göstermeyen Ankara, 1923 yılından sonra hızla göç almıştır. Bugün, Ankara nüfusu altı milyon kişiye yaklaşmıştır. Başkent olmadan önce şehir ekonomisinde tarım öne çıkarken, başkent olduktan sonra burada sanayi ve hizmet sektörleri gelişme göstermiştir. Ankara toprakların tarım ve hayvancılık hala yapılsa da, birincil geçim kaynağı sanayi, hizmet ve ticaret haline gelmiştir. Ankara'da üniversite diplomasına sahip kişi sayısı, Türkiye ortalamasının iki katıdır. Ankara'nın, en fazla üniversiteye sahip şehir olduğu da düşünülürse bu durum daha iyi anlaşılabilir.
Ankara'nın tam olarak ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu, buraya yerleşen ilk insanların kimler olduğu maalesef bilinmemektedir. Fakat, Ankara tarihi Yontma Taş Devri'ne kadar izlenebilmektedir. Arkeolojik araştırmalar, Ankara'da toplu halde yaşamın izlerini Cilalı Taş ve Bakır Çağı'na kadar götürmüştür. Ankara'da izine rastlanabilen ilk devlet Hititler olmuştur. Hititlerin (veya Etilerin) Ankara'da yerleşik düzeni başlattığı düşünülmektedir. Bugün Hitit devletinin izleri Ankara'da hala görülebilmektedir. Sıhhiye Meydanı'nda yer alan ve Hitit Güneş Kursu Anıtı, bunun en güzel örneklerindendir. Hitit Güneş Kursu bir dönem Ankara'nın şehir sembolü olarak da kullanılmıştır. Hitit egemenliğinden sonra Ankara, Friglere geçmiştir. Ankara isminin de Friglerden kalmış olduğu düşünülmektedir. 'Ankara' adı, gemi çapası anlamına gelen Ankyra kelimesinden gelmektedir. Ankara'da ilk önemli şehirleşmeyi Frig Kralı Midas'ın başlattığı kabul edilmektedir. Bugün Kral Midas'ın babası için yaptırdığı mezar Polatlı'da, Gordion Antik Kenti'nde görülebilir.
Ankara'da Friglerden sonra sırasıyla Lidyalılar, Persler, Makedonlar ve Galatlar hakimiyet kurmuştur. Büyük İskender'in de bir dönem buraya yerleştiği bilinmektedir. Galatya, Roma egemenliği altına girdikten sonra Ankara da Roma'ya geçmiştir. Roma'nın ayrılması ile tüm Anadolu gibi Ankara da Bizans sınırları içinde kalmıştır. 1073 yılına kadar Bizans hakimiyetinde kalan şehir, bu yılda Selçuklularca alınmıştır ve bölgede Türk egemenliği başlamıştır. Milli Mücadele döneminde oldukça büyük bir rol üstlenen Ankara'da 1920 yılında TBMM'nin kurulması ile şehrin önemi artmıştır. Milli Mücadele'nin yönetildiği merkez olan Ankara'ya 1923 yılında resmen başkentlik statüsü verilmiştir.