Sinop Otel Tavsiye
- Vira Otel
- Beyaz Otel
- Efua Otel
- The Green Park Hotels Sinop
- Konak Otel & Restoran
- Osmanlı Omtel Otel
- Geruze Otel
- Denizci Otel
- Sinop Dolunay Otel
- Yıldız Country Sinop
- Otel Heyamola Resort Sinop
- Otel Hamsilos Sinop
- Otel Zinos
- Otel Andaç
- Sinop T- Pansiyon
1. Vira Otel
Sinop'un en iyi otelleri arasında yer alan Vira Otel, masaj sauna ve fitness gibi olanakları ile oldukça lüks bir konaklama imkanı sunuyor. Sinop'ta kalacağınız süre zarfında Vira Otel'i tercih edebilir, otel tarafından sunulan tekne turlarına katılabilirsiniz.
2. Beyaz Otel
Sinop şehir merkezinde yer alan Beyaz Otel, Mobil mevkiinde bulunuyor. Temiz ve şık döşenmiş odaları ile Beyaz Otel'de konaklayabilir, işinde uzman personel tarafından verilen güler yüzlü hizmetle kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz.
3. Efua Otel
Butik otel olarak hizmet veren Efua Otel, Sinop'ta daha mütevazı bir konaklama seçeneği arayanlar için ideal. Sinop merkezinde, Karakum'da yer alan Efua Otel'de havuz ve bahçe gibi olanaklar bulunmaktadır. Bir aile işletmesi olan Efua sizleri bekliyor.
4. The Green Park Hotels Sinop
Sahil kenarında yer almasıyla avantajlı bir konumda olan The Green Park Hotels Sinop, misafirlerine konforlu bir konaklama hizmeti sunuyor. Türkiye'nin başka şehirlerinde de otelleri bulunan The Green Park, tüm şubelerinde sürdürdüğü kalitesini Sinop otelinde de gösteriyor.
5. Konak Otel & Restoran
Sinop'un en ünlü otellerinden Konak Otel & Restoran, Sinop şehir merkezinde yer alan otellerdendir. 2 yaş ve altı çocukların ücretsiz olarak konaklayabildiği Konak Otel'de ücretsiz otopark ve kablosuz internet bulunmaktadır.
6. Osmanlı Omtel Otel
Boyabat'ta yer alan Osmanlı Omtel Otel, Sinop Boyabat'ı gezerken konaklamayı seçebileceğiniz en iyi otellerdendir. Temiz, modern ve şık iç mekan tasarımı ile Osmanlı Omtel Otel 3 yıldıza sahip bir oteldir.
7. Geruze Otel
Gerze'de yer alan Geruze Otel Sinop, mükemmel bir Gerze manzarası eşliğinde konaklamak isteyenlerin tercihi. Rahat döşenmiş odaları ve Karadeniz'e hakim konumu ile Geruze Otel'de araba kiralama hizmeti de yer alıyor.
8. Denizci Otel
Sıngle, Double ve Trible olarak üç farklı oda çeşidi bulunan Denizci Otel'de kendinizi bir otel misafiri gibi değil, evinize gelmiş gibi hissedeceksiniz. Samimi ve işinde uzman işletmesiyle Denizci Otel Kurtuluş Caddesi'nde, Sinop merkezinde hizmet vermeye devam ediyor.
9. Sinop Dolunay Otel
Sinop Kalesi'ne yakınlığı ile dikkat çeken Sinop Dolunay Hotel ile kale arası yalnızca 250 metre. Mini bar, sıcak su ve kablosuz internet gibi olanakları bulunan Dolunay Hotel'de tek ve çift kişilik odaların yanında aile odaları da yer alıyor.
10. Yıldız Country Sinop
Farklı bir konsepte sahip olan Yıldız Country Sinop, Bektaşağa Göleti'nde bulunmakta ve size doğayla iç içe bir tatil geçirme imkanı sunmaktadır. Karavan, çadır ve villa olarak üç farklı konaklama seçeneği sunan Yıldız Country Sinop'ta oda servisi ve restoran gibi hizmetler bulunmaktadır.
11. Otel Heyamola Resort Sinop
Sinop'un aquapark konseptiyle hizmet veren otellerinden olan Heyamola Resort, açık havuzu ve en taze yemeklerin hazırlandığı restoranı ile Sinop Havalimanı'ndan 9 kilometre uzaklıkta, Çiftlik Köyü'nde bulunuyor. Bahçe içinde, kaliteli hizmete sahip bir otelde konaklamak için Heyemola Resort'u seçebilirsiniz.
12. Otel Hamsilos Sinop
Plaja yakın bir otel arıyorsanız Otel Hamsilos Sinop size uygun bir seçenektir. Otantik yapısıyla Sinop'un doğal güzellikleri içinde yer alan Otel Hamsilos'un en önemli avantajları arasında evcil hayvan kabul etmesi sayılabilir.
13. Otel Zinos
Karakum'da yer alan Otel Zinos Sinop, denize sıfır olmasıyla alternatifleri arasından öne çıkıyor. Sinop şehir merkezinde bulunan otelden gezilecek noktalara kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Otelde otopark, havuz ve WI-FI hizmeti verilmekte.
14. Otel Andaç
Enver Bahadır Caddesi üzerinde, Karakum'da hizmet veren Otel Andaç misafirlerine nefes kesici bir Karadeniz manzarası vaat ediyor. Şık odaları ile konforlu bir konaklama imkanı sunan Otel Andaç'ın kendine özel plajı da bulunmakta.
15. Sinop T- Pansiyon
Pansiyon konseptinde hizmet veren bir otel arıyorsanız Sinop T-Pansiyon'u rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Şehir merkezinde konumlanan Sinop T-Pansiyon toplu taşıma duraklarına ve gezilmesi gereken yerlere yakınlığı ile turistler tarafından oldukça seviliyor. Çamaşırhane, 24 saat resepsiyon ve otopark gibi olanakları bulunan otel sahil kenarındadır.
Daha Fazlasını Keşfet!
Sinop Nerede Yenir
Sinop'ta hem Karadeniz'in yöresel yemeklerini hem de dünya mutfağından çeşitli lezzetleri tadabileceğiniz çok sayıda restoran bulunmaktadır. Sinop'a bir gezi düzenlemeyi düşünüyorsanız en kaliteli yemeklerin nerelerde yenebileceğini öğrenmeniz iyi bir fikirdir. Sinop'ta ev yemeklerinden fast fooda kadar geniş bir yelpazede yemek yiyebileceğiniz en ünlü restoranlar şunlardır:
Sinop'ta Festivaller - Fuarlar - Önemli Günler
Sinop'a geldiğinizde burada düzenlenen çeşitli festivallere, fuarlara ve özel gün kutlamalarına katılarak tatilinizi unutulmaz hale getirebilirsiniz. Üstelik geldiğiniz bölgenin kültürünü ve tarihini daha yakından görmeniz için bir şans olan geleneksel festivallere ve şenliklere katılmak, Sinop'u oluşturan değerleri anlamanız için güzel bir fırsattır. Dilerseniz Sinop gezinizi katılmak istediğiniz festivalin düzenleneceği tarihe denk getirebilirsiniz.
Sinop'ta Alışveriş - Ne Alınır?
Sinop, deniz ile iç içe bir şehir olarak kültürünü deniz etrafında oluşturmuş ve geliştirmiştir. Sinop'un geleneksel zanaatlarına ve sanatına da deniz motifinin etki etmemesi düşünülemezdi. Bu yüzden Sinop'a geldiğiniz deniz temalı pek çok el yapımı hediyelik eşya görmeye hazır olun.
El yapımı maket takalar Sinop'ta alabileceğiniz hediyeliklerdendir. Çeşitli boyutlarda yapılan takaların hepsi de çok ayrıntılı ve el emeği göz nurudur. Maket takaların bu kadar yaygın olmasının bir diğer sebebi de aftan yararlanan mahkumlardır. 1950 yılında af kapsamında özgür kalan mahkumlar buraya yerleşmiş ve icra ettikleri sanatı öğretmişlerdir. El yapımı takalar ceviz, gürgen veya kavak gibi ağaçlardan yapılabilir.
El yapımı bıçaklar Sinop'tan alınabilecek en iyi hediyeliklerdendir. En kaliteli bıçakları bulabileceğiniz Sinop bu başarısını halkının çok uzun süredir, yüz yıldır bıçak yapımıyla uğraşmasına borçlu. Buradan alacağınız bıçakları mutfakta kullanabilir, çakı olarak taşıyabilir veya dekoratif olarak kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Ayvancık keteni de Sinop'un ünlü dokuma ürünlerinden. Bu ketenden yapılan tekstil ürünlerini satın alabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Sinop'ta alışveriş yapmak için gezebileceğiniz bazı ünlü mekanlar bulunuyor:
Sinop Perşembe Pazarı yukarıda bahsedilen yöresel ürünleri bulabileceğiniz tezgahlara sahiptir.
Metropol AVM Sinop'ta gündelik alışverişiniz için uğrayabileceğiniz bir merkezdir. Aslında üç katlı ve geniş tek bir mağazadan oluşan Metropol AVM Sinop merkezinde, Gelincik Caddesi'nde yer alır.
Sinop Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Karadeniz'in yaz turizmine uygun şehirlerinden olan Sinop, özellikle yaz mevsiminde oldukça hareketli bir yapıya bürünmektedir. Sinop'ta bulunan barlar, publar ve eğlence mekanları da yaz aylarında Sinop'a gelen turistlerin etkisiyle hareketlenmektedir. Sinop gezisi yapmayı düşünüyorsanız burada gidebileceğiniz gece eğlencesi mekanlarını merak ediyor olabilirsiniz. Sinop gece kulüpleri genellikle sahilde veya liman etrafında yer almaktadır.
Sinop Gezilecek Yerler
Karadeniz'in güzel şehri Sinop'ta gezmeniz gereken pek çok tarihi mekan bulunuyor. Bunun yanında milattan önceye dayanan tarihi Sinop'un büyük bir kültürel birikime sahip olmasına sebep olmuştur. Hem tarih ve kültür gezilerinden hoşlananları, hem de tatilini plajlarda geçirmek isteyenlere uygun olan bir tatil bölgesi arıyorsanız Sinop sizi bekliyor.
Sinop gezinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler, müzeler ve tarihi yapılar bulunmakta.
Sinop Ne Yenir?
Uzun süredir yerleşim yeri olarak kullanılmasıyla Sinop'ta köklü bir yemek kültürü gelişmiştir. Sinop ve genel olarak Karadeniz'de çok sevilen yöresel lezzetleri buraya geldiğinizde mutlaka denemenizi öneriyoruz. Kendine has ve zengin çeşitleri ile Sinop mutfağını çok seveceksiniz.
Sinop'a Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Sinop hava durumu hakkında bilgi sahibi olmak gezinizi ne zaman yapacağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır. Sinop'ta konumu gereği hem Doğu hem de Batı Karadeniz'in iklim özellikleri bir arada görülür. Genel olarak hava durumu yağışlı ve ılıman olan Sinop'ta güney kesimleri daha az yağışlı ve daha serindir. Sinop'un yıllık sıcaklık ortalaması 15 dereceyken yazları ortalama olarak 20 derecedir. Kışları ise hava 7 dereceye kadar düşebilir.
Sinop'a en çok yağış Ekim ayında düşmektedir. Bu sebeple Ekim ayında yapacağınız geziler sizi biraz zorlayabilir. Bunun yerine yağışın azaldığı Mayıs ayında Sinop'a gelerek güzel bir tatil geçirebilirsiniz. Mart ayından Eylül başlarına kadar olan süre Sinop'a gelmek için en ideal zamanlardır.
Sinop Hakkında
Karadeniz'in yemyeşil doğasından payına düşeni alan Sinop, ülkemizin en kuzeydeki şehridir. Genel olarak huzurlu ve sakin yapısı ile bilinen Sinop'un yerel halkı da oldukça güler yüzlü ve içtendir.
Milattan önce 8. yüzyılda Sinop'ta ilk yerleşimin başladığı düşünülmektedir. O zamanlarda Sinope olarak anılan şehir, ismini bir su perisinden almaktadır. Aynı dönemlerde Sinop'ta kullanılan paraların üzerine Sinope adlı peri kızının resmedilmiş olması da bu iddiayı kanıtlar niteliktedir.
Sinop'un kuruluşuna dair diğer bir iddiaya göre, burada ilk yerleşim bir Amazon kraliçesi olan Sinope'nin önderliğinde kurulmuş ve kraliçenin anısına buraya onun ismi verilmiştir. İsminin kaynağı kesin olarak bilinmese bu şehrin bilinen ilk isminin Sinope olduğu kabul görmüştür.
Sinop'ta nefes kesici doğa harikalar ve plajların yanında tarihsel ve kültürel açıdan büyük öneme sahip yapılar da bulunur. Aynı zamanda müzeleriyle de ilgi çeken Sinop, tarihine ve doğal yapısına sahip çıkmış bir şehirdir. Anadolu'daki en eski yerleşim yerlerinden olan Sinop'un yetiştirdiği önemli isimler arasında filozof Diyojen sayılabilir.
Sinop, antik zamanlardan beri ticaret konusunda şanslı bir şehir olmuştur. Oldukça yoğun bir ticaret trafiğine sahip olan Sinop'a gelen farklı kültürlerden insanlar burada karma bir kültürel yapı oluşmasına katkıda bulunmuştur. Tarihi boyunca Pontus, Bizans, Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı hakimiyeti altına giren Sinop, ticaret limanı olma özelliğini hiçbir zaman kaybetmemiştir. 1853 yılında gerçekleşen Sinop Baskı'nından sonra ticaretin gerilediği ve hizmet sektörünün güçlenmeye başladığı görülür.