Ordu Alışveriş - Ne Alınır?
Ordu'dan hem kendiniz, hem de Ordu'ya sizinle beraber gelemeyen sevdikleriniz için hediyelikler alabilirsiniz. Ordu dönüşünde yanınızda götürebileceğiniz pek çok hediye alternatifi bulunuyor.
Fındık Ordu denilince akla ilk gelen şeylerden birisidir. Ordu dönüşünde yanınızda kavrulmuş fındık veya fındıktan üretilen fındık ezmesi gibi ürünleri götürebilirsiniz.
Tereyağı da Ordu'nun meşhur ürünlerindendir. Yanınızda Ordu'nun yöresel terayağından götürerek yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.
Bal almak da iyi bir fikir olabilir. Ordu'nun balı oldukça meşhurdur ve çok sevilmektedir. Ordu İli Arı Yetiştirmecileri Birliği'nden Ordu balı alabilirsiniz.
Gıda malzemelerinin yanı sıra Ordu'dan hediyelik eşyalar da alabilirsiniz. Örneğin ahşap biblolar ve süs eşyaları Ordu'dan alabileceğiniz en güzel hediyeliklerdendir.
Ordu'da günlük ihtiyaçlarınız için gidebileceğiniz alışveriş merkezleri de bulunmaktadır. Kazım Karabekir'de bulunan Novada AVM'ye uğrayarak alışverişinizi yapabilirsiniz.
Daha Fazlasını Keşfet
Ordu Nerede Yenir?
Ordu'nun yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz pek çok restoran ve kafe bulunuyor. Deniz mahsullerinden sebze yemeklerine, hamur işinden çorbaya farklı farklı yemekleri Ordu'nun kaliteli lokantalarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Ordu'ya gittiğinizde şehrin en iyi restoranlarını gözden kaçırmamanız için en sevilen mekanları bir araya getirdik.
Ordu Otel Tavsiye
Ordu geziniz sırasında konforlu, kaliteli ve her şey dahil bir otelde konaklamak isteyebilirsiniz. Aynı şekilde konaklamak için daha mütevazı, pansiyon veya apart türünde alternatifleri de araştırıyor olabilirsiniz. Sizler için herkese uygun seçeneklerin yer aldığı Ordu otel tavsiyelerini bir araya getirdik.
Ordu Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler
Ordu gezinizi daha da dolu geçirmek için gezi planlarınızı Ordu'da kutlanan festivallere, fuarlara veya önemli gün kutlamalarına göre düzenleyebilirsiniz. Bu şekilde Ordu halkını, kültürünü ve tarihini daha yakından tanıyabilir ve Ordu'dan asla unutamayacağınız anılarla dönebilirsiniz.
Ordu Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Ordu gezinizde günün sonunda eğlenmek için tercih edebileceğiniz çok sayıda bar ve kafe bulunuyor. Genellikle merkezde ve sahil kenarlarında, turistik bölgelerde bulunan barlar ve kulüplere giderek arkadaşlarınızla eğlenebilir, yeni insanlarla tanışabilirsiniz.
Ordu Gezilecek Yerler
Karadeniz'in nefes kesici doğasından kendi payına düşeni alan Ordu, kendisini ziyaret edenleri hayran bırakacak kadar güzel bir şehir. Doğal güzellikleri yanında tarihi yapılarıyla da dikkatleri çeken Ordu'da mutlaka gezmeniz gereken yerleri bir araya getirdik.
Ordu Ne Yenir?
Karadeniz'in en güzel şehirlerinden olan Ordu'nun yöresel yemeklerini mutlaka denemeniz ve buranın mutfağından mümkün olduğunca fazla çeşidi tatmanız gerekiyor. Kültürel derinliği ile pek çok yemeği tarihine sığdırmış Ordu'da kaçırmamanız gereken lezzetleri derledik.
Ordu Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim
Ordu hava durumu, buraya yapacağınız gezinin tarihine karar vermenize yardımcı olabilir. Ordu'da genel olarak karakteristik Karadeniz iklimi özellikleri görülür. Bununla beraber sahil kesimlerinden ilçelere doğru gidildikçe karasal iklim özellikleri kendisini göstermeye başlar.
Karadeniz ikliminin hakim olduğu noktalarda yıl boyunca bol yağış ve ılıman bir hava gözlenir. Ordu'da yılın 150 günü yağışlıdır. Canik Dağları, kuzeyden esen rüzgarlara engel oluşturduğundan soğuk hava Ordu'ya giremez.
Ordu'ya en çok yağış sonbaharda düşer. Bu sebeple yaz mevsimi Ordu'yu ziyaret etmek için en ideal zamandır. Yılın görece kurak zamanı olan yaz ayında şiddetli yağmurlara yakalanma olasılığınızı en aza indirebilirsiniz.
Ordu Genel Bilgiler
Karadeniz bölgesinde yer alan, ülkemizin doğasıyla göz kamaştıran şehirlerinden Ordu coğrafi olarak Orta ve Doğu Karadeniz bölümünde bulunmaktadır. Bununla beraber resmi olarak Ordu'nun Doğu Karadeniz sınırlarında olduğu kabul edilmiştir. Türkiye'nin büyükşehirlerindendir ve tam 19 adet ilçesi bulunur. Ordu ilçeleri arasında Perşembe, Fatsa ve Ünye sayılabilir.
Ordu nüfusu son verilere göre 770 bini geçmiştir. Bugünkü Ordu merkezinin dışında, modern ismiyle Bozukkale olarak adlandırılan bölgede ilk yerleşimin izleri görülebilir. Burada milattan önce 400'lü yıllarda yerleşimin başladığı ve o zamanlar Bozukkale'ye 'Kotyoro' dendiği bilinmektedir. Bununla beraber, bu antik şehrin sadece bulunduğu Bozukkale ile tarihi bağlantısı vardır.
Ordu'da yer alan tarihi eserler ve kayıtlar, burada Helenistik dönemden kalma yapılar bulunduğunu göstermektedir. Helenistik dönemde Anadolu'nun önemli güçlerinden olan Pontus Krallığı'nın şehirde önemli izler bıraktığı görülebilir.
Osmanlı kayıtlarına göre 1396 yılında, Giresun'u fethetmek için burada 12 bin kişilik ordunun toplanması ile şehir Ordu ismini almış, daha sonra Ordu merkezindeki asıl yerleşim başlamıştır.
Ordu, Yunan mitolojisinde de kendisine yer bulmuştur. Efsaneye göre Bulut Tanrıçası Nephele, oğullarını kurban edilmekten kurtarmak için onları Tanrı Hermes tarafından hediye edilen, altın postlu ve uçan bir koç ile kaçırır. Daha sonraları kahraman Yason tarafından bu koçun altın postu yıllarca aranmıştır. Bu nedenle altı postun kaybolduğu yere ' Yason Burnu' ismi verilmiştir. Yason Burnu bugün Perşembe ilçesinde yer almaktadır.
Ordu'da Yason Burnu gibi mutlaka görmeniz gereken pek çok doğal güzellik ve tarihi yapı, müze bulunmaktadır.