Giresun Otelleri
- Ramada Giresun Piraziz
- La Quinta by Wyndham Giresun
- Aripsas
- Osman Bey Otel
- Hotel Kit - Tur
- Serenti Pamuk
- Başoğlu Bulancak
- Air Boss Giresun City Hotel
- Colonia Park
- Amazon Aretias
- Otel Damcılar Giresun
- Giresun Sedef Oteli
- Lonca Otel
- Hüseyin Otel
- Birün Kümbet Dağ Evi
1. Ramada Giresun Piraziz
Piraziz ilçesinde yer alan Ramada Giresun Piraziz, Maden Mahallesi'nde yer almaktadır. Misafirperver işletmesiyle sevilen Ramada Giresun Piraziz'da havuz ve kablosuz internet hizmetleri bulunuyor. Giresun'un en lüks otellerinden Ramada Giresun Piraziz'i rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
2. La Quinta by Wyndham Giresun
Dört yıldızlı bir otel olan La Quinta by Wyndham Giresun, şehir merkezinde yer almaktadır. Gedikkaya Mahallesi'nde misafirlerini ağırlayan otel, Giresun merkezinde kalabileceğiniz en kaliteli otellerden. Karadeniz manzarası eşliğinde konaklamak için La Quinta'ya gelebilirsiniz.
3. Aripsas
Şehir merkezinden yalnız bir kilometre uzakta olan Aripsas, konumuyla dikkat çekiyor. Hacısiyam Mahallesi'nde yer alan Aripsas Hotel, İnönü Caddesi'nde kapılarını misafirlerine açıyor. Otelde tesise ait otopark ve WI-FI hizmetleri bulunuyor.
4. Osman Bey Otel
Osman Bey Otel, Giresun'un üç yıldızlı otellerindendir. Şehir merkezinde, Matbaacı Osmanbey Sokak'ta yer almaktadır. Havalimanına 35 kilometre uzaklıkta olan otel, sahile oldukça yakındır. Otelde restoran, otopark ve kablosuz internet gibi olanaklar da sunuluyor.
5. Hotel Kit - Tur
Giresun merkezinde, harika konumuyla turistleri kendisine çeken Hotel Kit-Tur, üç yıldızlı bir otel. Arif Bey Caddesi'nde bulunan otelde yerden ısıtma ve klima gibi imkanlar misafirlerine sunuluyor. Ayrıca otelde bir adet da bar bölümü bulunuyor.
6. Serenti Pamuk
İki yıldızlı bir otel olan Serenti Pamuk, Giresun merkezinde hizmet veriyor. Sultan Selim Mahallesi'nde bulunan otelin en büyük avantajı evcil hayvan kabul etmesi. Giresun'a evcil dostlarınız ile gelecekseniz Serenti Pamuk'u tercih edebilirsiniz.
7. Başoğlu Bulancak
Bulancak'da kalmak için iyi bir otel arıyorsanız, Başoğlu Bulancak size yardımcı olabilir. Mükemmel manzarası ile Başoğlu Bulancak, Ballıca Mahallesi'nde bulunuyor. Üç yıldızlı, kaliteli bu otele evcil hayvan da kabul edilmektedir.
8. Air Boss Giresun City Hotel
Giresun merkezinde kalabileceğiniz en iyi otellerden birisi de Air Boss Giresun City Hotel'dir. Üç yıldızlı bir otel olan Air Boss, Hacımiktat Mahallesi'nde hizmet vermektedir. Otel, şık döşenmiş odaları ile oldukça konforlu bir konaklama vaat ediyor.
9. Colonia Park
Şebinkarahisar otellerinden Colonia Park, üç yıldızlı otellerdendir. Güler yüzlü ve misafirperver personelleri ile bilinen Colonia Park, 2015 yılında açılmıştır. Görece yeni bir otel olsa da geniş, ferah odaları ile Colonia Park'ı çok seveceksiniz.
10. Amazon Aretias
Denize yakınlığı ile avantajlı bir konumda olan Amazon Aretias, Keşap'ta bulunuyor. Uzunca Kum Mevkii'nde yer alan otel, nefes kesici bir Karadeniz manzarasına sahip. Otelde bar, otopark ve kablosuz internet olanakları bulunuyor. Ayrıca otele evcil dostunuzu da getirebilirsiniz.
11. Otel Damcılar Giresun
Fatih Caddesi'nde yer alan Otel Damcılar Giresun, şehir merkezinde bulunuyor. Lobide ve odada ücretsiz kablosuz internet ve restoran hizmetleri bulunan otelde birinci sınıf hizmet veriliyor. Kibar personeli ile bilinen otelin odalarının küçük olduğunu belirtmekte fayda var.
12. Giresun Sedef Oteli
Sultan Selim Mahallesi'nde bulunan Giresun Sedef Oteli, şehrin tam ortasında yer alıyor. Konumunun avantajlı olmasıyla sıkça tercih edilen otel, lüks mobilyalarda döşenmiş odalara sahip. Pek çok kişinin konaklamayı istediği bu otele erken rezervasyon yaptırmayı düşünebilirsiniz.
13. Lonca Otel
Sultan Selim Mahallesi'nde yer alan Lonca Otel'de toplam 12 oda bulunmaktadır. Odalarında yatakların yanı sıra oturma grubu da bulunan otelde, ihtiyaca göre bebek karyolası da temin edilmektedir. Bu yönüyle Lonca Otel, aileler için uygun bir oteldir.
14. Hüseyin Otel
Gedikkaya Mahallesi'nde yer alan Hüseyin Otel, rahat odaları ile sizi evinizde gibi hissettirecek. Samimi ve yardım sever personelleriyle bilinen otelin konumu da oldukça avantajlı bir noktada. Bununla beraber otelde otopark alanı da bulunuyor.
15. Birün Kümbet Dağ Evi
Kümbet Yaylası'nda konaklamak isterseniz, Birun Kümbet Dağ Evi sizleri bekliyor. Bungalov evlerde konaklayabilir, yayla havasını içinize çekebilirsiniz. Birun Kümbet Dağ Evi'nde kapalı havuz, sauna ve hamam gibi olanaklar da sunuluyor.
Daha Fazlasını Keşfet!
Giresun Nerede Yenir?
Giresun'un yöresel lezzetlerini tatmak için buradaki restoranlara uğramayı unutmayın. Güzel bir gastronomi turu yapmak için hangi restoranlara gideceğiniz oldukça önemlidir. Kalitesiz bir restorana giderseniz, Giresun mutfağını yanlış tanıyabilirsiniz. 'Giresun Nerede Yenir?' listesine göz atarak Giresun'daki en iyi restoranları öğrenebilirsiniz.
Giresun Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler
Kültürel birikimi ile dikkat çeken Giresun'da pek çok festival düzenlenmektedir. Giresun seyahatinizi bu festivallere denk getirerek Giresun'un geleneklerini daha yakından görebilirsiniz. Giresun'un neredeyse bütün ilçelerinin kendine has festivalleri bulunmaktadır.
Giresun Alışveriş - Ne Alınır?
Giresun gezinizden dönerken yanınızda hediyelik götürmek isteyebilirsiniz. Kiraz diyarı olarak bilinen Giresun'un lezzetli kirazlarından almak iyi bir tercih olabilir. Aynı şekilde Giresun'un meşhur tarım ürünlerinden olan fındık da güzel bir alternatiftir. Ülkemizin fındık üretiminin büyük çoğunluğunu kendi başına karşılayan Giresun'dan taze veya kavrulmuş fındık alabilirsiniz. Çay da Giresun'dan alınabilir. Giresun çayı, kendine has buruk tadıyla bilinmektedir.
Giresun'un kendine has dokuma ürünlerinden Tamzara dokuması iyi bir hediyelik olabilir. 1930'lu yıllardan beri üretimi yapılan Tamzara dokumasını tanıtmak için sokak defileleri de düzenlenmektedir.
Atatürk Bulvarı'na geldiğinizde, etrafta bulunan dükkanlardan peynir ve tereyağı da alabilirsiniz. Pek çok süt ürünü burada satışa sunulmaktadır.
G-City AVM, Giresun'da gidebileceğiniz alışveriş merkezlerindendir. G-City AVM içinde çeşitli ürünleri bir arada bulabilirsiniz.
Giresun Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Giresun'da pek çok eğlence mekanı bulunsa da, gece geç saatlere kadar eğlenmek isteyenler hayal kırıklığına uğrayabilir. Giresun'da genellikle bar, türkü bar, meyhane ve çeşitli kafe konseptlerinde eğlence mekanları bulmak mümkündür.
Giresun Ne Yenir?
Bir yerin kültürünü tam olarak anlamak için oranın geleneksel yemeklerinden de tatmalısınız. Giresun geziniz sırasında Karadeniz'e ve tabii ki şehre özgü tatları denemeyi unutmayın. Giresun'da deniz mahsullerinin yanı sıra, etli yemekler ve hamur işleri de oldukça ünlü.
Giresun Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim
Giresun'un kıyılarında Karadeniz iklimi hakimken, iç kesimlerinde karasal iklim görülür. Bu nedenle kıyı kesimleri yılın her mevsimi ılıktır. Bununla beraber, Giresun yıl boyunca yağışlıdır ve yağışsız gün sayısı oldukça azdır. Öyle ki, Giresun, Türkiye'nin en çok yağış alan ikinci şehridir. Bu nedenle yapışların daha az olduğu aylarda Giresun'a gelmeniz, gezinizi daha rahat tamamlamanıza yardımcı olacaktır.
Giresun'da yağışlar Ağustos ayında başlar fakat pik noktasına Ekim ayında ulaşılır. Mart ayına kadar devam eden yağışlar Nisan ayında azalır. Mayıs ve Temmuz arasında Giresun'a gelmek iyi bir tercih olacaktır.
Giresun Genel Bilgiler
Kirazın ve fındığın anavatanı olarak kabul edilen Giresun, hem tarihi, hem de büyüleyici güzellikleri ile öne çıkıyor. Bir yarımada üzerinde kurulan Giresun'un karşısında Giresun Adası yer alır. Bu adanın önemi, Karadeniz'de bulunan tek ada olmasıdır.
Giresun'a pek çok seyyahın seyahatnamelerinde rastlamak mümkündür. Amasyalı gezgin ve coğrafyacı Strabon, Farnakia isimli şehrin bugünkü Giresun'un yerinde bulunduğu söyler. Romalı kaynaklara göre Farnakia Sinoplular tarafından kurulmuştur ve eski ismi Kerasus'tur. Kerasus ismi bugün Giresun'un ilk adı olarak kabul ediliyor. Kerasus isminin kökenine dair farklı görüşler vardır. Bunlar birisi, Kerasus'un 'Keras' yani boynuz kelimesinden türediğidir. Giresun bir yarımada olduğundan bu ismin uygun görüldüğü düşünülmektedir. İkinci görüşe göre, Kerasus ismi Romalı bir general olan Kerasus'tan gelmektedir. Üçüncü görüş ise, isminin 'kiraz diyarı' anlamına geldiğidir.
Giresun'da Türk varlığını milattan önce 2000'li yıllara kadar takip etmek mümkündür. Giresun'un ilk yerleşimcileri Anadolu halkları olsa da, daha sonra buraya Orta Asya'dan göçler başlamıştır. Bu dönemde bölgeye çeşitli Türk oymaklarının yerleştiği düşünülmektedir. Giresun'un Türkleşme süreci 13972'de, Türkmen beyi Emir Oğlu Süleyman Bey'in burayı fethetmesi ile tamamlanmıştır.
1920 yılına kadar Trabzon'a bağlı kalan Giresun, 1920'de müstakil sancak olmuştur. 1923 yılında ise il olarak kabul edilmiştir. Bugün Giresun'a bağlı 15 adet ilçe bulunmaktadır.
Coğrafi olarak engebeli olan Giresun, Karadeniz'in yemyeşil doğasından da kendi payına düşeni almıştır. Giresun pek çok yaylaya, göle ve plaja ev sahipliği yapmaktadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra, Giresun'da tarihi noktaları da gezebilirsiniz.