Erzincan'da Alışveriş - Ne Alınır?
Erzincan'da el sanatları, özellikle de bakır işlemeciliği gelişmiştir. Buradan çeşitli bakır işi hediyelikler alabilir ve döndüğünüzde sevdiklerinize hediye edebilir veya süs eşyası olarak kullanmak üzere yanınızda götürebilirsiniz. Örneğin semaver, duvar tabağı, biblo ve bakır şekerlik gibi ürünleri Erzincan'dan alabilirsiniz. Bu tür bakır ve el yapımı ürünleri Tarihi Bakırcılar Çarşısı'ndan bulmanız mümkündür.
Bununla beraber Erzincan kültüründe halı dokumacılığı da büyük bir yer tutar. Birbirinden güzel Erzincan halılarından alarak kalitesini kendi gözlerinizle görebilirsiniz.
Erzincan gezinizi bitirirken yanınızda yöresel lezzetlerden götürmek isterseniz tulum peyniri iyi bir tercih olacaktır. Tulum peyniri haricinde karakovan balı ve tava leblebisi yanınızda götürebileceğiniz diğer lezzetlerdendir.
Günlük ihtiyaçlarınız için Halt Paşa Caddesi'nde yer alan Erzincanpark AVM ve Mimar Sinan'da bulunan Ergan AVM size yardımcı olabilir.
Daha Fazlasını Keşfet
Erzincan Otel Tavsiye
Erzincan'da kalacağınız bölge, Erzincan'ı istediğiniz gibi gezebilmeniz için oldukça önemli bir noktadır. Erzincan'ın merkezinde konaklamanız gezinizi daha rahat planlamanızı sağlayacaktır. Merkezden çeşitli otobüsler veya dolmuşlarla görmek istediğiniz yerlere kolaylıkla gidebilirsiniz.
Erzincan'da Festivaller - Fuarlar - Önemli Günler
Kültürlerin buluşma noktası olan Erzincan'da kutlanan bazı özel günler ve festivalleri fuarlar bulunmaktadır. Erzincan seyahatinizi bu festivallerin veya fuarların gerçekleşeceği günlere denk getirerek Erzincan kültürünü ve buranın yerel insanını, alışkanlıklarıyla geleneklerini daha yakından tanıma fırsatını elde edebilirsiniz.
Erzincan Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Erzincan zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bir şehir olduğundan burada eğlence sektörü, özellikle gece hayatı fazla gelişim göstermemiştir. Yine de Erzincan'a geldiğinizde gidebileceğiniz bazı eğlence mekanları, barlar, publar ve türkü barlar bulunuyor.
Erzincan Gezilecek Yerler
Tarihinde pek çok medeniyetin egemenliği altına girmiş olan Erzincan'da hem doğal, hem de tarihi güzellikler bulunmaktadır. Ülkemizin saklı cevherlerinden olan Erzincan'da gezilecek ve görülecek çok fazla yer olduğunu görecek ve daha önce bu noktaları keşfetmediğiniz için üzüleceksiniz.
Erzincan Ne Yenir?
Tarihi MÖ 900'lü yıllara dek giden Erzincan'da köklü bir yemek kültürü bulunmaktadır. Erzincan'ın İpek Yolu üzerinde bulunması da yemeklerinin çeşitliliğinde büyük bir rol oynamıştır. Doğu Anadolu mutfağının kilit malzemelerinden olan et, Erzincan mutfağında da kendisini göstermektedir. Yemyeşil yaylalarının ve temiz havasının da etkisiyle Erzincan'da yetişen sebzelerden çok güzel sebze yemekleri yapılmaktadır. Bununla beraber Erzincan'da hamur işlerinin de çok sevildiğini ve tarihi boyunca burada pek çok hamur işinin yapıldığını görüyoruz. Kısacası, Erzincan mutfağı her damak tadına uygun, zengin bir yöre mutfağıdır.
Erzincan'a Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Erzincan hava durumu çevresindeki diğer illere göre daha ılıman olmakla beraber karasal iklim özellikleri göstermektedir. Fakat Erzincan'ın bazı noktalarında mikroklima türleri de görülebilir. Yine de Erzincan genel olarak sert bir iklime sahip olduğundan yazlar oldukça sıcak, kışlar da bol karlı ve soğuk geçer. Bu sebeple Erzincan gezisi için en ideal zaman ilkbahar veya sonbahar ayları olacaktır. Bu şekilde ekstrem hava koşullarının etkisinde kalmadan Erzincan'ı gezebilirsiniz. Erzincan geziniz sırasında çok fazla yere uğramanız gerekeceğinden rahat hava koşullarını belirleyip bu tarihlerde yola çıkmak iyi bir seçenektir. Bu noktada Erzincan'ın bazı bölgelerinde kar yağışının Mayıs ayına kadar devam edebildiğini bilmenizde yarar var.
Erzincan kış aylarından bahara kadar kayak sporu için ideal bir konum halinde gelmektedir. Erzincan'a kış mevsiminde gelerek burada yer alan kayak merkezlerinden tatilinizi geçirebilirsiniz.
Erzincan Hakkında
Doğu Anadolu bölgesinin doğal güzellikler açısından en güzel şehirlerinden olan Erzincan, tarihi boyunca burada hükümdarlık kurmuş pek çok medeniyetin egemenliği altına girmiştir. Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunmakla beraber bugüne kadar başta Urartu olmak üzere Hitit, Med, Pers ve Roma imparatorluklarını/medeniyetlerini kendisine çekmiştir. Böylelikle büyük bir kültürel mirasa sahip olan Erzincan'ın tarihi zenginleşmiştir. Başkentlik geçmişi de bulunan Erzincan, Mengücekliler'e başkentlik yapmıştır. Mengücekliler'e başkentlik yaptığı süre zarfında gelişme gösteren Erzincan'da özellikle ticaret faaliyetleri hız kazanmıştır. Ticaretin de etkisiyle buraya gelen göçler artmış ve Erzincan nüfusu çoğalma göstermiştir. 1288 tarihinde Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat'ın Mengücekliler'i bitirmesiyle Erzincan Anadolu Selçuklu Devleti'nin bir şehri oldu.
Erzincan deprem gibi doğal afetlerle sıklıkla mücadele etmiş, bunun sonucu olarak nüfusunun çoğunu göç yoluyla kaybetmiştir. Deprem bölgesi olduğu için Erzincan'da şehirleşme oldukça planlıdır ve Erzincan sınırlarında yüksek katlı binalara rastlamak mümkün değildir.
Dağlarla çevrelenen bir şehir olan Erzincan'ın etrafı ve ilçeleri engebeli bir yapıya sahip olsa da şehirleşmenin asıl kurulduğu bölge oldukça düzdür. Engebeli dağlarla çevrili olmasının Erzincan'a bazı getirileri de olmuştur. Örneğin buradan akan yüksek debili sular, rafting gibi doğa sporlarının buralarda yapılabilmesine imkan vermiştir. Bununla beraber dağcılık ve trekking gibi faaliyetler de Erzincan'da gerçekleştirilebilir. Karanlık Kanyon gibi doğal güzellikler ise kanoculuk faaliyetlerinin yapılmasına elverişli bölgelerdendir.
Erzincan dokuz adet ilçenin birleşiminden oluşur. Bunlar Merkez, Refahiye, Üzümlü, Kemah, Kemaliye, Tercan, Çayırlı, İliç ve Otlukbeli şeklindedir. Son verilere göre Erzincan'ın nüfusu 220 bin kişiyi aşmış durumdadır. Erzincan'ın nüfusu verdiği göçlerle azaldığından buradaki nüfus artışı oldukça önemlidir.