Amasya Otel Tavsiye
- Gözlek Termal Hotel
- Hotel Uluhan
- Ziyabey Konağı
- Bayezid Han Konak
- Sarıkonak Boutique & Spa Amasya
- Korkmaz Otel
- Melekli Konak
- İlk Konak Butik Otel
- Anıt Otel
- Emin Efendi Konakları
- Lalehan Otel
- Amaseia Boutique Hotel
- Hatunca Otel
- Tarihi Taşhan Butik Otel Merzifon
- Boğaz Köşk Boutique Hotel
1. Gözlek Termal Hotel
Üç yıldızlı bir otel olan Gözlek Termal Hotel, Amasya şehir merkezinin dışında yer alan otellerdendir. Amasya merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Gözlek Termal Hotel, Amasya-Çorum arası karayolunda misafirlerini güler yüzlü personeli ile ağırlamaktadır.
2. Hotel Uluhan
Şehir merkezinde yer alan Hotel Uluhan, Amasya'da gezilecek müze ve restoran gibi alanlara yakınlığı ile dikkatleri üstüne çekmektedir. Hatuniye Mahallesi'nde bulunan Hotel Uluhan, Teyfik Hafiz Sokak'ta kaliteli hizmeti ile kapılarını misafirlerine açmaktadır.
3. Ziyabey Konağı
Amasya'nın şehir simgelerinden olan tarihi konaklarında yer alan Ziyabey Konağı, pansiyon konseptiyle hizmet vermektedir. Toplamda altı adet yatak odası bulunan konak, Hatuniye Mahall
4. Bayezid Han Konak
Ziya Paşa Bulvarı'nda yer alan Bayezid Han Konak, odalarda ve lobide ücretsiz kablosuz internet hizmeti ve restoran olanağı ile hizmetlerini sunmaktadır. Kendisine ait otoparkı da bulunan Bayezid Han Konak'ta gecelik oda ücretleri yaklaşık 250 liradan başlamaktadır.
5. Sarıkonak Boutique & Spa Amasya
Amasya'da spa hizmeti veren otellerden olan Sarıkonak, butik otel konseptiyle misafirlerini ağırlamaktadır. Şehir merkezinin tam ortasında bulunan Sarıkonak Boutique & Spa, havalimanına sadece yarım saat uzaklıkta konumlanmıştır. Toplam 18 odası bulunan otelde 5 adet suit oda ve 1 adet presidential suit odası yer almaktadır.
6. Korkmaz Otel
Şehir merkezinden yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alan Korkmaz Otel, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunmaktadır. Gecelik fiyatları yaklaşık 200 liradan başlayan Korkmaz Otel temizliği ile dikkatleri çeken, ilgili personellere sahip bir otel.
7. Melekli Konak
Amasya şehir merkezinde, her yere neredeyse yürüme mesafesinde yer alan Melekli Konak, Pirinci Mahallesi, Falay Sokak'ta misafirlerine kapılarını açmakta ve büyük bir misafirperverlik ile hizmet vermektedir. 200 yıllık bir Osmanlı konağının restore edilmesi ile açılan Melekli Konak, Amasya tarihi mimarisinin en güzel örneklerinden birisi.
8. İlk Konak Butik Otel
Amasya'nın konak otellerinden olan İlk Konak Butik Otel, Gümüşlü Mahallesi'nde yer almaktadır. Tarihi konaklardan birisi olan İlk Konak Butik Otel, restore edilerek kullanıma açılmıştır. Sosyal alanlara ve müzelere yürüme mesafesinde olan İlk Konak Butik Otel'de otopark olanağı da bulunmaktadır.
9. Anıt Otel
Amasya şehir merkezinde konaklamak için tercih edebileceğiniz bir diğer alternatif de Anıt Otel'dir. Dere Mahallesi, Zembilli Sokak'ta yer alan Anıt Otel'de gecelik fiyatlar ortalama 180 liradan başlamakta ve konaklayacağınız tarihe göre değişiklik gösterebilmektedir.
10. Emin Efendi Konakları
Amasya merkezinden 1 kilometre uzaklıkta olan Emin Efendi Konakları, Hatuniye Mahellesi, Hazeranlar Sokak'ta yer alan pek çok tarihi Amasya konağından ve burada açılan otelden birisidir. Yeşilırmak manzarası eşliğinde konaklayabileceğiniz Emin Efendi Konakları, kaliteli işletmesi ve otantik havası ile çok seviliyor.
11. Lalehan Otel
Amasya merkezinden yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta bulunan Lalehan Otel, Mehmet Paşa Sokak'ta misafirlerine kapılarını açmaktadır. Lalehan Oteli'nde en önemli özellikleri arasında evcil hayvan kabul etmesi yer almaktadır. Bu özelliğiyle Lalehan'a tüylü dostlarınızı da yanınızda getirerek tatilinizi yapabilirsiniz.
12. Amaseia Boutique Hotel
Merkezde yer alan Amaseia Boutique Hotel, oda özelliklerine ve kalmayı tercih ettiğiniz tarihlere göre 200 ve 400 arasında değişen gecelik fiyatları ile misafirlerini kaliteli, ilgili ve özenli işletmesi ile ağırlamaktadır. Amasya'nın kaliteli butik otellerinden otel Amaseia'da toplam 10 adet oda bulunmaktadır. Bu odalar arasında aile, deluxe ve standart özellikteki odalar yer almaktadır.
13. Hatunca Otel
5 yıldızlı bir otel olan Hatunca, Amasya'nın en lüks otelleri arasında yer almaktadır. Oda fiyatları 340 ile 500 lira arasında değişebilen Hatunca Otel'de çeşitli özellikte odalar bulunmaktadır. Dilerseniz ailenizle, dilerseniz de tek başınıza kalabileceğiniz odalara sahip olan Hatunca Otel, 55 Evler Mahallesi'nde misafirlerini bekliyor.
14. Tarihi Taşhan Butik Otel Merzifon
Merzifon'da, merkezden 40 kilometre uzakta yer alan Tarihi Taşhan Butik Otel, Gazimahbup Mahallesi, Taşhan Sokak'ta hizmet
15. Boğaz Köşk Boutique Hotel
Merkeze 9 kilometre mesafede bulunan Boğaz Köşk Boutique Hotel, doğa ile iç içe konaklayabileceğiniz, Karadeniz'in temiz havasını içinize çekebileceğiniz oldukça güzel bir konumda bulunuyor. Hem konforlu, hem de lüks bir otel olan Boğaz Köşk, Boğazköy'de yer almaktadır.
Daha Fazlasını Keşfet!
Amasya Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler
Karadeniz'in en güzel şehirlerinden olan Amasya, zengin tarihi ve kültürel birikimiyle pek çok festivale ve fuara, özel gün kutlamasına ev sahipliği yapmaktadır. Amasya gezinizi bu festivallerden katılmak istediğiniz birinin tarihine denk getirerek dolu dolu bir Amasya turu yapabilirsiniz
Amasya Alışveriş - Ne Alınır?
Amasya gezinizin dönüşünde yanınızda hatıra olarak götürmek veya sevdiklerinize hediye etmek için çeşitli hediyelikler alabilirsiniz. Amasya'nın kültürünü yansıtan bu hediyelikler ile buranın büyülü atmosferini sizinle beraber gelemeyen arkadaşlarınız ve ailenize de yaşatabilir, size her zaman güzel Amasya seyahatinizi hatırlatacak ürünler alabilirsiniz.
Amasya elması alarak artık Amasya'nın simgelerinden biri olmuş mis kokulu, mükemmel lezzetteki elmaları anavatanından temin edebilirsiniz. Ayrıca kurutulmuş elmalardan alarak bu lezzeti daha uzun süre tüketebilirsiniz.
Kuşburnu ezmesi de Amasya'dan alabileceğiniz yöresel bir lezzettir. Kuşburnu ezmesini yöresel ürünlerin satıldığı tezgahlardan veya açılan pazarlardan bulabilirsiniz. Bunun yanında el yapımı tarhana, erişte veya kışlık salça da alabilirsiniz. El yapımı yöresel ürünleri Hatuniye'de yer alan Köylüm Gurme dükkanında bulabilirsiniz.
El basması yazma Amasya'nın kültürel dokuma ürünlerindendir. Bunun yanında ince işçilik ile hazırlanan Amasya semaveri almayı da düşünebilirsiniz. Bu tür hediyelik eşyaları Hazeranlar Sokak'taki Shop Hediyelik Eşya & El Sanatları'ndan alabilirsiniz.
AmasyaPark AVM, günlük ihtiyaçlarınızı alabileceğiniz en büyük merkezdir. Hacı İlyas Mahallesi, Mustafa Kemal Paşa Caddesi'nde yer alan alışveriş merkezinde pek çok markayı bir arada bulabilirsiniz.
Amasya Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Amasya'da gece eğlencesi, komşu şehirlerdeki gibi fazla gelişme göstermemiştir. Bu durumun en önemli sebebi Amasya'ya gelen ziyaretçilerin burada kültür gezisi yapmak istemeleri ve bu sebeple hizmet sektörüne olan ilginin az olmasıdır. Yine de Amasya gezinizde eğlenebileceğiniz çeşitli mekanlar bulunuyor.
Amasya Ne Yenir?
Amasya'da ne yenir diye düşünüyorsanız, Amasya'nın gezinizi yapmanız için bile başlı başına bir sebep olabilecek, çeşit çeşit yemeğe sahip bir mutfağa sahip olduğunu bilmelisiniz. Amasya gezinizde burada Karadeniz mutfağının genel özelliklerini taşıyan, ama bir o kadar da özel ve güzel yemeklerin tadına bakabilirsiniz.
Amasya Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim
Amasya'ya gideceğiniz en uygun tarihi belirlemek için Amasya hava durumu önemli bir etken olabilir. Karadeniz ikliminin şiddetli görülmediği Amasya'da karasal iklim özellikleri de görülmektedir. Bulunduğu konum sebebiyle bu iki iklim türü arasında köprü oluşturan Amasya'da yazları fazla yağış görülmez. Amasya'da yaz ayları genellikle 21-25 derece arasında geçtiğinden, yaz mevsiminin yağışsız fakat aynı zamanda serin havasında buraya gelmenizi öneriyoruz.
Bununla beraber kış ayları, Karadeniz ikliminin etkisiyle oldukça yumuşak geçer. Amasya'nın en soğuk zamanları Ocak ayında yaşanır ve bu ayda hava 1 - 3 derece arasında değişir. Havanın neredeyse hiçbir zaman sıfırın altına düşmediği Amasya'da sonbahar ve kış ayları yağışlı geçebilir.
Amasya Genel Bilgiler
Amasya, tarihi milattan öncelere kadar uzanan oldukça köklü bir tarihe ve kültüre sahip şehirlerimizden birisi. Orta Karadeniz bölgesinde, karasal iklim ve Karadeniz iklimi arasında adeta geçiş bölgesi görevi görmektedir. Uzun süre Pontusluların hakimiyeti altında kalan Amasya'da çok sayıda Pontus eserine rastlamak mümkündür. Bu eserlerden en bilineni Pontus kralları için kayaların oyulması ile hazırlanan Kaya Mezarları'dır.
Amasya'nın en önemli şahsiyetlerinden birisi Strabon'dur. Ünlü bir gezgin ve coğrafyacı olan Strabon, Amasya'da, tahmini olarak milattan önce 60 yılında doğmuştur. Coğrafya biliminin mucidi kabul edilen Strabon, milattan sonra 19 yılında ölmüştür. Strabon'un eserlerinde Amasya isminin bir Amazon kraliçesi olan Amasis'den geldiği yazmaktadır. Bununla beraber, Amasya adının Pontuslular tarafından verildiği ve kelimenin ''anne'' anlamına geldiği de söylenmektedir.
Pontuslular Amasya'da büyük bir etki bırakmış olsa da, burada Hitit etkisini de görmek mümkündür. Yaşanan büyük bir kuraklık sonucu Hitit kraliyet ailesinin Amasya'ya göç ettiği biliniyor. Amasya'da bugün Doğantepe olarak adlandırılan bölgeye yerleşen Hitit kraliyet ailesinin izleri hala yaşamaktadır.
Amasya'ya Türklerin yerleşmesinden önce burada pek çok milliyetin hüküm sürdüğü bilinmektedir. Amasya'da ilk başta Hititlerin yerleşim kurduğu sanılmaktadır. Sonraları Hellenistik - Bizans döneminde Seloukoslar, daha sonra da Pontus hakimiyeti altında kalmış ve buraya başkentlik yapmıştır. Nihayetinde milattan önce 70 yılında Roma topraklarına katılan Amasya, milattan sonra 3. yüzyıldan önemli bir dini merkez haline gelmiştir. Roma İmparatorluğu bölündükten sonra varlığına Doğu Roma İmparatorluğu sınırlarında, devamında da Bizans toprağı olarak devam etti. 1071 yılında Malazgirt Meydan Muharebesi sonrasında 11. yüzyılda Türk egemenliği altına girdi.
Tarihinin yanında doğal güzellikleriyle ve mimarisiyle de göz kamaştıran Amasya, Karadeniz'de mutlaka gezmeniz gereken şehirler arasındadır.