Tunus Genel Bilgiler
Kuzey Afrika'nın en güzel noktalarından Tunus, Akdeniz'e kıyısı bulunan dikkat çekici bir şehirdir. Tunus'a başkentlik yapan şehir, hem ülkeyle, hem de ülkenin Tunus vilayetiyle aynı isme sahiptir. Tunus şehri aynı zamanda vilayetin de başkentidir. Tunus'un '' Büyük Tunus '' olarak da anıldığını duyabilirsiniz. Metropolit bir yapıya sahip olan şehrin nüfusu 3 milyonu aşmıştır. Burası hem merkezi, gelişmiş noktalarıyla, hem de şehrin dışındaki mahalle ve kasabalarıyla ülkenin en ilgi çekici noktasıdır.
Tunus'un merkezi, Tunus Gölü ve La Goulette, yani Tunus'un antik limanının arkasında konumlanmıştır. Her yanı güzelliklerle çevrili olan Tunus merkezine medina da denir. Burası Arap geleneğini yansıtan ve 'suk' adı verilen dar sokaklardan meydana gelmektedir. Medinanın en önemli özelliği, UNESCO tarafından Dünya Mırası olarak gösterilmesidir.
Tunus madinasının dışında Kartaca isimli antik kent bulunur. Kartaca'nın tarihi, milattan önce 814 yılına dek uzanır. Fenikeliler tarafından kurulan şehir, koloni olarak düşünülmüştü. Kartaca ismiyse 'Yeni Şehir' demektir.
Tunus'ta Fransız sömürgesinin izleri bugün tüm canlılığıyla görülebilir. Özellikle Habib Bougiba Bulvarı'nın çevresinde sömürge döneminden kalan Fransız yapıları görülebilir. Tunus'un geri kalanıyla oldukça uyumsuz olan bu yapılar hemen ayırt edilebilir.
Tunus doğal güzellikleri, kültürü ve tarihiyle herkesin görmesi gereken şehirlerden. Burada her açıdan dolu dolu bir gezi planı yapabilirsiniz.
Daha Fazlasını Keşfet
Tunus Nerede Yenir?
Birbirinden güzel Tunus yemeklerini tatmak için pek çok alternatifiniz bulunuyor. Tunus restoranlarına ufak bir ziyarette bulunabilir, gezinizi renklendirebilirsiniz. Tunus'ta hem bölgenin geleneksel yemeklerini, hem de dünya yemeklerini bir arada bulabilirsiniz.
Tunus Otel Tavsiye
Tunus seyahatinizin en iyi şekilde geçmesi için size uygun bir otelde konaklamalısınız. Konaklama kararını verirken olanaklar, bütçe ve konum gibi etkenleri göz önüne almanız size yardımcı olacaktır. Tunus'ta tüm ihtiyaca ve her bütçeye uygun otel alternatifleri bulmak mümkündür.
Tunus Festivaller | Fuarlar | Önemli Günler
Gezdiğiniz ülkeyi ve şehri daha iyi tanımak için geleneksel festivallerine katılmak güzel bir yöntemdir. Tunus'ta düzenlenen festivallere ve fuarlara katılım göstererek buranın insanını, kültürünü ve yaşam tarzını daha iyi anlayabilirsiniz.
Tunus Alışveriş | Ne Alınır?
Tunus, tarihi boyunca çeşitli medeniyetlerin yerleşim yeri olmuştur. Bölgenin tarihi dokusu, burayı eşsiz yapan unsurların başında geliyor. Tunus'un büyüleyici atmosferini her daim hatırlamak için buradan hatıra eşyası almayı düşünebilirsiniz. El yapımı seramikler hem kendinize, hem de sevdiklerinize hediyelik olarak alabileceğiniz ürünlerden. Pek çok el sanatına ev sahipliği yapan Tunus'tan deri terlik almak da harika bir fikirdir. Tunus'un geleneksel tarzını yansıtan deri terlikler, burada Balgha olarak adlandırılıyor. El yapımı özel satranç setleri de şık bir hediyelik olarak öne çıkıyor.
Gümüş ürünler de Tunus'tan alabileceğiniz hatıra eşyaları arasında yer alıyor. Burada gümüşçülüğün büyük bir gelişim gösterdiğini görebilirsiniz. Ayrıca darbuka da da müzikle ilgili olan yakınlarınız için harika bir hediyelik olacaktır.
Tunus'ta alışveriş merkezlerine göz atmak isterseniz, Azur City'e gelebilirsiniz. Azur City, Ben Arous üzerinde bulunmaktadır. Tunus'ta gidebileceğiniz bir diğer alışveriş merkezi de The Palmarium'dur. Habib Bourguiba Bulvarı'nda yer almaktadır.
Tunus Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Tunus'ta eğlenmek için tercih edebileceğiniz bazı mekanlar bulunuyor. Genellikle Tunus'un genç kesiminin gittiği bu mekanlar, gezinizde yeni insanlarla ve yerel halkla tanışmanız için iyi bir fırsat olabilir. Buralarda Tunus'tan arkadaş edinerek bu güzel şehirle bağınızı güçlendirebilirsiniz.
Tunus Ne Yenir?
Tunus'a gittiğinizde bölgenin zengin mutfağının sizi büyüleyeceğine emin olabilirsiniz. Tunus'ta hem Türk mutfağına yakın yemekleri, hem de Fransız işgali zamanından kalan lezzetleri de bir arada görebilirsiniz. Bunların yanı sıra daha önce hiç denemediğiniz, Tunus'a özgü yemekleri de çok beğeneceğinize eminiz.
Tunus Ne Zaman Gidilir? | Hava Durumu | İklim
Tunus iklimini tek bir kelimeyle ifade etmek çok zordur. Burada hava durumu, mevsimden mevsime büyük değişiklikler gösterir. Yine de Tunus için 'kurak' bir bölge olduğu söylenebilir. Tunus'ta yaz aylarında neredeyse hiç yağış görülmezken, en çok yağış Ocak ve Şubat'ta gerçekleşir. Özellikle havaların iyice ısındığı Temmuz ayında yağış oranı sıfırdır.
Tunus'ta yaz ayları sıcak geçer. Haziran ayının başında 25-27 derece arasında değişen sıcaklıklar, Temmuz'a gelindiğinde ortalama 30 dereceyi bulur. Temmuz boyunca havaların 35 dereceyi bulduğunu, hatta geçtiğini görebilirsiniz. Ağustos'ta da aşağı yukarı aynı kalan sıcaklıklar, Eylül ayında 30 derecenin altına inmeye başlar.
Kış aylarındaysa en soğuk dönem Şubat ortalarında yaşanır. Aralık ve Ocak aylarında hava ortalama 10-12 derecede seyretmeye devam eder.
Tunus gezinizi daha rahat tamamlamak için en ideal havalar, Mart ortasından Ekim başına kadar yaşanır. Sıcak havalardan hoşlanmıyorsanız bu aralıkta bulunan Temmuz ve Ağustos aylarından kaçınmanızı öneririz.