Gaziantep Otel Tavsiye
1. Rahmi Bey Konağı
Rahmi Bey Konağı, butik bir oteldir. Rahmi Bey Konağı Oteli 300 yıllık bir konağın dönüştürülmesiyle oluşmuş bir oteldir. Şahinbey ilçesine bağlı Güllüoğlu Sokak üzerinde bulunan bu otelin bir gecelik ücreti ortalama 115 liradır. Rahmi Bey Konağı Otel, Gaziantep Kalesi’ne yalnızca beş dakikalık yürüme mesafesinde bulunmaktadır.
2. Yunus Hotel
Yunus Hotel, iki yıldızlı bir oteldir. Şahinbey ilçesine bağlı Mehmet Tevfik Uygunlar Sokağı üzerindeki bu otelin bir gecelik ücreti ortalama 100 liradır.
3. DoubleTree by Hilton Gaziantep
DoubleTree by Hilton Gaziantep oteli şehrin manzarasını doyasıya seyredebileceğiniz bir otel. Şehit Kamil ilçesine bağlı Sani Konukoğlu Bulvarı üzerinde bulunan bu otelin bir gecelik ücreti ise ortalama 360 liradır.
Daha Fazlasını Keşfet!
Gaziantep Nerede Yenir
Gaziantep ülkemizin en zengin mutfağına sahip olan şehridir. Yalnız Türkiye'de değil dünyada adını duyurmuş olan mutfak kültürünü siz de mutlaka tatmalısınız. Peki bu dünyaca ünlü mutfağın yemeklerini nerede yiyebilirim diyorsanız, sizin için bir liste hazırladık. Gaziantep’e gelip tatmadan dönmemeniz gereken önemli lezzetler ve ünlü restoranlarına ise buradan bakabilirsiniz:
Gaziantep'te Alışveriş - Ne Alınır?
Gaziantep’te alışveriş yapmak isterseniz Forum Gaziantep ve Primemall AVM’yi ziyaret edebilirsiniz. Sevdikleriniz için hediye almak isterseniz Şahinbey ilçesinde bulunan Bakırcılar Çarşısı’nı ziyaret edebilirsiniz. Gaziantep’ten sevdikleriniz için yemeni, bakır işleri ve sedef işlerinden alabilirsiniz. Hediye için yiyecek olarak da baklava alabilirsiniz.
Gaziantep’te eğlenmek için zaman kaybetmeden hızlı şekilde biletinizi sitemizden alabilirsiniz.
Gaziantep Gezilecek Yerler
Gaziantep'te gezilecek birçok yer mevcuttur. Şehirde sıkılmayacağınızı garanti edebiliriz. Gaziantep hem doğal güzellikleriyle hem de tarihi dokusuyla göz kamaştıran bir şehirdir. Şehri ziyaret edenlerin mutlaka görmesi gereken yerleri sizin için listeledik. Listeye buradan bakabilirsiniz:
Gaziantep Ne Yenir?
Gaziantep mutfağıyla adını duyurmuş bir şehirdir. Hamur işinden et yemeklerine kadar geniş bir yelpazede çok çeşitli ve lezzetli yemekleri mevcuttur. Bu şehrin yemeklerini herkes kendi evinde yapıyor olsa da, bu şehirde yemenin lezzetini hiçbir yerde bulamayacağınızın garantisini veriyoruz. Gaziantep mutfağının ünü sınırlarını aşmıştır. Özellikle de baklavasıyla ün salan bu kentin en güzel yemeklerini şöyle sıralayabiliriz:
Gaziantep'e Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Gaziantep konumu nedeniyle Akdeniz iklimi ve Karasal İklimin bir karışımı görünmektedir. Hava Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında çok sıcaktır. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ise çok soğuktur. Gaziantep en az yağışı Haziran, Eylül aylarında alır. Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ise en çok yağışını aldığı aylardır. Denize kıyısı olmaması sebebi ile kentteki nem oranı oldukça düşüktür bu da havanın çok sert olmamasını sağlar. Şehri gezmek için ideal zamanlar Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim aylarıdır. Bu aylarda ne şiddetli geçen soğuğa ne de aşırı sıcak havalara yakalanmazsınız. Gaziantep’e gitmek için doğru zamanı bekliyor olabilirsiniz ama uçak biletinizi almak için beklemenize gerek yok, sitemiz üzerinden gideceğiniz tarih için online uçak biletinizi alabilirsiniz.
Gaziantep Hakkında
Gaziantep, yani halk diliyle Antep, Türkiye'nin en kalabalık sekizinci şehridir. Gaziantep’in adının nereden geldiğine dair pek çok rivayet bulunmakla beraber en bilindik ve eski olanı Romalılar tarafından verilen Antiochia ad Taurum'dur. Torosların karşısında yer alan Antakya olarak dilimize çevirebiliriz. Romalıların ardından Araplar şehri ele geçirmiştir ve onlar da Ayıntap adını vermişlerdir. Ayıntap adı da Arapçada pınarın gözü, Güzel Çeşme anlamlarına gelmektedir. Ayıntap adı zaman içinde telaffuzunun değişmesiyle Antep, Entep, Antap halini alır. En yaygın ve şu an kullanılan hali Antep ise şehre verilir. 1921 yılında çıkarılan bir yasayla Antep Savunmasındaki direnişinin onuruna Antep'e "Gazi" unvanı verilmiştir. Gaziantep’in komşu illeri doğusundan Şanlıurfa, batısında Osmaniye ve Hatay, kuzeyinde Kahramanmaraş, güneyinde Suriye, kuzeydoğusunda Adıyaman ve güneybatısında Kilis’tir. Gaziantep iline bağlı, ikisi büyükşehir metropol ilçesi olmak üzere toplam 9 ilçesi bulunmaktadır. Oğuzeli, Şahinbey ve Şehitkamil yoğunluk ve gelişmişlik bakımından önemli ilçeleridir güncel il nüfusu ise 2 milyon 70 bine yaklaşmıştır. Kültürel alanda yarışılamayacak güzelliklere ev sahipliği yapan şehrimiz el sanatlarıyla, mutfağıyla, halk oyunları ve türküleriyle, gezilecek tarihi yerleri ve müzeleriyle, park ve bahçeleriyle ziyaretçilerine pek çok imkan sunmaktadır. Gaziantep'te çok çeşitli el sanatları mevcuttur. En yaygın olanları dericilik, bakırcılık, yemenicilik, kilimcilik, el işlemeciliği ve kuyumculuktur. Kendine özgü motifleri olan kilimleri ve bakır ürünleri de oldukça meşhurdur. Gaziantep denildiğinde herkesin aklına mutfağının zenginliği ve çeşitliliği gelir. Türkiye'nin en zengin mutfağına sahip olan Gaziantep toplamda 300 çeşit yemeğe sahiptir. Özellikle kebap hatta et yemekleri Antep’in mutfağını süslemektedir ve baklava ise şehirde nam salan lezzetlerdendir. Şehri gezmek isteyenler için simgesi haline gelen tarihi Gaziantep Kalesi şehrin merkezinde bulunmaktadır. Şehirde yerli Türklerle beraber, doğusunda ve güneydoğusunda göç etmiş Kürtler ve şehirde az sayıda Arap nüfusu da vardır. Aynı zamanda bir öğrenci şehri olan Gaziantep'te Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinden olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve SANKO Üniversitesi bulunmaktadır. Gaziantep, bölgesindeki en gelişmiş sanayiye sahiptir aynı zamanda gelişmişlik ve kültürel bakımdan da birinci sırada yer almaktadır. Gaziantep’in ekonomisi tarım, hayvancılık, enerji kaynakları, el sanatları, sanayi ve ticaret ile ilerlemektedir. Gaziantep’in ulaşım olanakları ve liman kentine yakınlığı sebepleriyle ekonomik açıdan zengin bir şehrimizdir.