Trabzon Ne Yenir?
1. Kuymak
Kuymak, Karadeniz Bölgesi'nde sıkça tüketilen bir yemek. Trabzon'da da hemen hemen tüm restoranlarda bulmanız mümkün. Trabzon manzaralı bir restoanda sıcacık kuymağa ekmek banarken bambaşka dünyalara gideceğinizin garantisini veriyoruz. Bol tereyağında kavrulan mısır ununa peynir ve süt eklenerek yapılan kuymağın içine konulan peynir yöreden yöreye değişiyor.
2. Beton Helva
Helvacılık geleneğinin çok eski olduğu Trabzon’da beton helva olarak bilinen bu helva çok meşhur. Trabzon’da tüketilen beton helva veya taş helva denilen helvanın bildiğimiz tahin helvasından farkı, açık olarak mermer masa üzerinde soğutulması.
3. Hamsiköy Sütlacı
Trabzon'un en meşhur tatlılarından biri de Hamsiköy Sütlacı. Hamsiköy sütlacının en bilinen özelliği sadece pirinç ile pişirilmesi. İçine nişasta, pirinç unu gibi kıvam vericilerin konulmaması ve bol fındıkla tüketilmesi. Görüntüsüyle bile iştahınızı açacak bu sütlacı mutlaka denemelisiniz.
4. Kaygana
Omleti andıran kaygana, Karadeniz'de çok tüketilen bir yemektir. Bir tür krep olan kayganayı kendi yöresinde mutlaka tatmalısınız.
Daha Fazlasını Keşfet!
Trabzon'a Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Trabzon yazları genel olarak yağmurlu olmakla beraber kış aylarında ise sisli ve sert bir iklime sahiptir. Şayet yazın gidiyorsanız mevsime aldanmamalı yanınıza biraz kalın kıyafet ve şemsiye almanızı tavsiye ederiz. Çünkü yağmur her an sürpriz yapıp aniden bastırabiliyor. Bu yağmurlar ilkbaharda daha şiddetli geçmektedir. Yaz aylarında sıcaklık ortalama olarak 27 derece olmakla beraber kış aylarında ise 5-10 derece civarında bulunmaktadır. Ayrıca havası genel olarak nemli durumdadır. Şehri gezmek için en uygun zamanlar yaz ve sonbahar aylarıdır. Yazları cıvıl cıvıl olan bu şehir yaz mevsiminde birçok şenliğe ve festivale ev sahipliği yapmaktadır. En uygun zaman yaz ve sonbahar mevsimleri olsa da bu şehir her mevsim gidilebilecek şehirlerden biri olmakla beraber kış mevsiminde gittiğiniz takdirde sisli ve sert havayı göz ardı etmemeliyiz. Siz de hala uçak biletinizi almadıysanız size en uygun tarihte sitemiz üzerinden online olarak uygun fiyata alabilirsiniz.
Trabzon Hakkında
Türkiye'nin bir ili olan Trabzon 808.974 nüfusu ile Türkiye'nin en kalabalık 27. şehri olmakla beraber Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Trabzon o bölgenin ikinci büyük şehridir. Şehir Karadeniz kıyıları ile Zigana Dağları arasında kalır ve yüzölçümü bakımından az bir alan kaplar. 2012'de büyükşehir kabul edilen Trabzon şehri iki il ile beraber "Şehzadeler Şehri" olarak bilinmektedir.
Şehrin kuruluş tarihi Eusebius'a göre M.Ö. 756 tarihine dayanmaktadır. Ayrıca bu bilgi ile beraber Trabzon’un İstanbul, Roma hatta Doğu Karadeniz kolonizasyonunu gerçekleştirmiş olan Sinop ilinden daha eski bir şehir olduğu ortaya atılabilmektedir. İsmi ise ilk defa tarih kayıtlarında Anabasis: Onbinlerin Dönüşü adlı bir eserde masa veya dört köşe anlamına gelen "Trapezus" olarak geçiyor. Ortaya atılan ilk iddia bu olsa da Karadeniz kıyılarında gezerek tarihini ve coğrafyasını yazan P. Minas Bijişkyan hem bu iddiayı Trabzon Kalesi dört köşeli olduğu için desteklemiş hem de Türkler Trapezus kelimesinin anlamını bilmediklerinden dolayı "Tara Bozan" demişlerdir iddiasını ortaya atmıştır. Daha sonra Şakir Şevket Trabzon Tarihi isimli eserinde iki farklı rivayet ortaya atmıştır. Bir rivayete göre Yafes adlı birisi Trabzon'da masaya benzeyen küçük bir kale inşa etmiş sonradan bu kaleye büyük hisarlar eklenmiş ve ilk şeklinden dolayı bu ismi almış bir diğer rivayete göre ise Trabzon'da masa şeklinde taşlar olduğu için Yunan lisanınca masa anlamına gelen Trabeza'dan Trabzon olduğudur. Ortaya atılan birçok iddia vardır ancak günümüze Pontus devrindeki adı ile gelmiştir.
Eğer bu şehri ziyaret etmek isterseniz uçak biletinizi planladığınız seyahat tarihinden 20-25 gün önceden sitemiz üzerinden almanızı öneririz.