Sivas'ta Festivaller - Fuarlar - Önemli Günler
- 4 Eylül Sivas Kongresi ve Sanat Etkinlikleri (1-4 Eylül)
- Tokuş Köyü Yoğurt Festivali (21 Temmuz)
- Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali (17-18 Temmuz)
- Divriği Halk Ozanları Şenliği (18 Temmuz)
- Merder Bal, Yoğurt ve Madımak Festivali (8 Ağustos)
- Pir Sultan Abdal Geleneksel Kültür Etkinlikleri (19-20 Haziran)
1. 4 Eylül Sivas Kongresi ve Sanat Etkinlikleri (1-4 Eylül)
2. Tokuş Köyü Yoğurt Festivali (21 Temmuz)
3. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivali (17-18 Temmuz)
4. Divriği Halk Ozanları Şenliği (18 Temmuz)
5. Merder Bal, Yoğurt ve Madımak Festivali (8 Ağustos)
6. Pir Sultan Abdal Geleneksel Kültür Etkinlikleri (19-20 Haziran)
Daha Fazlasını Keşfet!
Sivas’ta Alışveriş - Ne Alınır?
Sivas’ta alışveriş yapmak istiyorsanız Primemall Sivas alışveriş merkezini ziyaret edebilirsiniz. Alışveriş için Taşhan Çarşısı ve Hanımeli Çarşısı’na da uğrayabilirsiniz. Sivas’tan hediye olarak Sivas halısı, Zara balı ve İmranlı balı alabilirsiniz.
Sivas Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Sivas’ın gece hayatı öğrenciler sayesinde son yıllarda canlı hale gelmiştir. İstasyon Caddesi ve Atatürk Caddesi eğlence için sıklıkla tercih edilen bölgelerdir. Sivas’a gittiğinizde uğrayabileceğiniz eğlence mekanları ise şunlardır:
Sivas’a Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Sivas’ta sert karasal iklimin özellikleri görülmektedir. Kış ayarı Sivas’ta oldukça çetin geçer. Kış aylarının neredeyse tamamında Sivas, karla kaplıdır. En soğuk olduğu ay ise şubat ayıdır. Şubat ayında sıcaklık -34 dereceye kadar düşebilmektedir. Yaz ayları ise Sivas’ta sıcak ve kuraktır. En sıcak olduğu ay ise temmuz ayıdır. Temmuz ayında sıcaklık 40 dereceye kadar çıkabilmektedir. Neredeyse her mevsim yağışlı olan Sivas’ta temmuz ve ağustos aylarında daha az yağış görülmektedir. Sivas’a gitmek için en ideal aylar temmuz ve ağustos aylarıdır. Tabi siz ideal ayları beklemeden de Sivas’a gidebilir ve her zaman ucuz olan Sivas uçak biletlerini sitemizde bulabilirsiniz.
Sivas Hakkında
Sivas, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde yer alan bir şehrimizdir. Aynı zamanda Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri ile de komşu konumda yer almaktadır. Sivas’ın komşu şehirleri ise kuzey tarafından Tokat, Ordu ve Giresun, batı tarafından Yozgat ve Kayseri, güney tarafından Kahramanmaraş ve Malatya, doğu tarafından ise Erzincan şehridir. Sivas, yüz ölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci şehri olma özelliğindedir. Şehrin ismi ise Sebaste adından gelmektedir. Sebaste adını bu bölgeye Pont Kralı’nın eşi Roma Kralı Augustus’a ithafen vermiştir. Zamanla telaffuz ile Sebaste ismi Sivas’a dönüşmüştür. Sivas’ın toplam nüfusu ise 2019 yılı itibari ile 650 bine yaklaşmıştır. Bu nüfusu ile Sivas, Türkiye’nin en kalabalık 32. şehri olma özelliğindedir. Sivas, birçok doğa güzelliğine de ev sahipliği yapmaktadır. Gürün Gökpınar Gölü, Gürün Şuğul Vadisi ve Zara Tödürge Gölü bu doğa güzelliklerinin başlıcalarıdır. Sivas’a hızlı bir şekilde gitmek için ucuz uçak biletinizi sitemizden alabilirsiniz. Köklü bir tarihe sahip olan Sivas’ta ilk yerleşimler Neolitik Çağ’da başlamıştır. Birçok medeniyet Sivas’ı egemenliği altında bulundurmuştur. Sırası ile Hititler, Medler, Persler ve Romalılar Sivas’a egemen olmuştur. Malazgirt Savaşı’ndan sonra ise Sivas’ta Türkler görülmeye başladı. 1400lü yılların başında ise Sivas, Osmanlı Devleti’nin egemenliği altına girdi. Milli Mücadele Dönemi’nde de önemli bir şehir olmuş ve Sivas Kongresi 1919 yılında bu şehirde toplanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in temellerinin Sivas’ta atıldığını söylemiştir. Sivas’a Yiğidoların Şehri takma adı da verilmektedir. Sivas şehrinin simgesi ise Sivas kangalı olarak da anılan kangal çoban köpeğidir. Sivas’a 1974 yılında kurulmuş olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi hizmet vermektedir.
Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’a gitmek için online uçak biletinizi kolaylıkla sitemizden alabilirsiniz.