Lefkoşe Ne Yenir?
1. Piruhi mantısı
Piruhi mantısı, Lefkoşa’nın yöresel mantısıdır. Piruhi mantısı, hamur kesilip pişirildikten sonra tulum peyniri, ceviz ve eritilmiş tereyağı katılarak yapılmaktadır. Hamur işi severlerdenseniz Lefkoşa’ya gittiğinizde piruhi mantısını denemenizi öneririz.
2. Hellim peyniri
Hellim peyniri, Lefkoşa’nın en ünlü yiyeceklerinden biridir. Türkiye’ye de ün salmış olan hellim peyniri, genellikle kızartılarak tüketilmektedir. İster hazır olarak alarak evde kendiniz de kızartabilirsiniz. Lefkoşa’daki hemen hemen her kahvaltıcıda bu yöresel peyniri bulabilirsiniz.
3. Balık
Balık ise Lefkoşa’da sıklıkla tüketilmektedir. Bir ada ülkesi şehri olan Lefkoşa, balık çeşitleri konusunda zengindir. Birçok çeşit meze ile birlikte bu çeşitli balıkların tadına bakmanızı öneririz.
Daha Fazlasını Keşfet!
Lefkoşe Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
Lefkoşa, birçok yönden Kıbrıs’ın en önemli şehri olduğu gibi gece hayatı konusunda da oldukça önemlidir. Kıbrıs’ın gece hayatının ne kadar canlı olduğunu Lefkoşa’da görebilirsiniz. Lefkoşa’ya gittiğinizde gece hayatının tadını çıkarmak için şu mekanları tercih edebilirsiniz:
Lefkoşa’ya Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Lefkoşa’da yarı kurak iklimin özellikleri görülmektedir. Lefkoşa’nın en soğuk olduğu aylar ocak ve şubat aylarıdır. Bu aylarda sıcaklık sıfırın altına düşebilmektedir. En sıcak olduğu aylar ise temmuz ve ağustos aylarıdır. Bu aylarda sıcaklık 44 dereceye kadar çıkabilmektedir. Lefkoşa’da yağışın en çok görüldüğü aylar ise aralık ve ocak aylarıdır. Lefkoşa kentini gezmek için sıcaklık ve yağış bakımından en ideal aylar olan mayıs, haziran ve eylül aylarını tercih edebilirsiniz.
Tatilinizi Lefkoşa şehrinde değerlendirmek istiyorsanız sitemizden online uçak biletinizi hemen alın ve tatilinizin tadını çıkarmaya başlayın!
Lefkoşa Hakkında
Lefkoşa, yavru vatan Kıbrıs’ın başkenti olma özelliğindeki şehridir. Konum olarak Lefkoşa, Kıbrıs adasının ortasında yer almaktadır. Lefkoşa şehrinin en önemli özelliği, Kıbrıs adasının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kıbrıs Cumhuriyeti olarak ikiye ayrıldığı şehir olmasıdır. İki ayrı bölgenin de başkenti olma özelliğindedir. Bünyesinde iki ayrı bölge olan Lefkoşa bu bölgelere ise Yeşil Hat sınırıyla ayrılmıştır. Bu bölgelere Kuzey Kıbrıs ve Güney Kıbrıs adları da verilmektedir. Lefkoşa’nın kuzey tarafında Türk nüfusu yoğunluktadır. Güney tarafında ise Rum kesimi yoğunluktadır. Şehrin iki ayrı bölgeye ayrıldığı ara kesimde yani Yeşil Hat sınırının olduğu bölgede ise Birleşmiş Milletler Barış Gücü bulunmaktadır. Kozmopolit bir nüfusu olan Lefkoşa’da Türk, Rum ve Ermeni nüfusu yoğunluktadır. Şehrin toplam nüfusu ise 310 bine yaklaşmıştır. Kuzey Kıbrıs bölümünün yani Türk hakimiyetinde bulunan kısmın nüfusu 85 bin ve Güney Kıbrıs bölümünün yani Rum hakimiyetinde bulunan kısmın nüfusu ise 225 bindir. Lefkoşa, iki ayrı bölgeye ait bir başkent olmasının yanında birçok özelliği ile de Kıbrıs adasının en önemli şehirlerinden biridir. Öncelikle önemli bir eğitim şehridir. Birçok önemli üniversite bu şehirde hizmet vermektedir. Bunun yanında önemli bir ticaret, sanayi ve kültür şehridir. Nüfusu sayesinde de Kıbrıs adasının en kalabalık kenti olma özelliğindedir.
Yavru vatan Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’ya gitmek için ucuz uçak bileti arıyorsanız sitemize bakabilirsiniz.