Kütahya’da Alışveriş - Ne Alınır?
Kütahya’da alışveriş yapmak isterseniz Sera Kütahya alışveriş merkezini ziyaret edebilirsiniz. Alışveriş için Kütahya Çiniciler Çarşısı’nı da tercih edebilirsiniz. Kütahya’dan sevdikleriniz için çeşitli çini ve porselenlerden alabilirsiniz.
Daha Fazlasını Keşfet
Kütahya Nerede Yenir
Kütahya, yöresel lezzetleriyle aklınızı başınızdan alacak. "Bu güzel yemekleri nerede yiyebilirim" diyorsanız sizin için en çok tercih edilen ve lezzetli yemekleriyle adını duyurmuş restoranları listeledik. Ne yiyeceğinize karar verdiyseniz, sıra nerede yiyeceğinizde. Kütahya'da leziz yemekleriyle ünlenmiş bazı restoranlar şunlar:
Kütahya’ya Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Kütahya’da Marmara, Ege ve İç Anadolu iklimleri arasında bir geçiş iklimi görülür. Kütahya ‘da kış aylarından en soğuk ay ocak aydır. Ocak ayında sıcaklık -27 dereceye kadar düşebilmektedir. Yaz aylarından en sıcak ay ise temmuz ayıdır. Temmuz ayında sıcaklık 39 dereceye kadar çıkabilmektedir. Her mevsimde Kütahya’da yağış görülmektedir. Kütahya’ya gitmek için ideal aylar ise Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Bu aylarda hem yağış azdır hem de Kütahya’nın yemyeşil doğasını bu aylarda görebilirsiniz.
Kütahya Hakkında
Kütahya, Türkiye’de Ege Bölgesi sınırları içerisinde yer alan bir şehrimizdir. Ege Bölgesi’nin ise merkezi bir konumunda bulunan Kütahya, Marmara Bölgesi’ne de komşudur. Kütahya’nın komşu şehirleri ise kuzey tarafından Bursa ve Bilecik, doğu tarafından Eskişehir ve Afyonkarahisar, güney tarafından Uşak ve batı tarafından ise Balıkesir ve Manisa şehirleridir. Kütahya şehrinin önemli bir özelliği de seyahatnamesi ile ünlü Evliya Çelebi’nin doğduğu, büyüdüğü şehir olmasıdır. Evliya Çelebi sizin şehrinize gelmiştir, siz Evliya Çelebi’nin şehrine gitmek istiyorsanız ucuza uçak biletinizi sitemizden alabilirsiniz. Şehrin ismini ise ilk olarak Frigler vermiştir. Frigler, şimdiki Kütahya bölgesine Katyasiyum veya Katiation ismini vermişlerdir. Şehrin ismi daha sonra halk tarafından Kütahya olarak değiştirilmiştir. Kütahya’nın toplam nüfusu ise 2019 yılı itibari ile 578 bine yaklaşmıştır. Domaniç Ormanları, Yellice Dağı ve Simav Gölü ise Kütahya’nın doğa güzelliklerinin başında yer almaktadır. Köklü bir tarihi olan Kütahya’ya ilk olarak Frigler yerleşmiştir. Daha sonra Lidyalılar, Persler, Büyük İskender ve Roma Kütahya’ya egemen olmuşlardır. 1381 yılında ise Osmanlı Devleti’nin egemenliği altına girmiştir. Milli Mücadele döneminde önemli bir şehir olan Kütahya, Kütahya-Eskişehir Savaşları’na şahitlik etmiştir. İşgalden 1922 yılında kurtulmuş olan Kütahya, 1923 tarihinde ise il olmuştur. Kütahya’nın en önemli şehir simgesi ise çinidir. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kütahya’nın üniversitelerdir.