1. Anasayfa
  2. Keşfet
  3. Gezilecek Yerler
  4. Kayseri Uçak Bileti

Kayseri Gezilecek Yerler

04 Aralık 2021 18:19
  1. Erciyes Dağı
  2. Sultan Sazlığı
  3. Yedi Göller
  4. Kapuzbaşı Şelaleleri
  5. Arkeoloji Müzesi
  6. Döner Kümbet
  7. Kayseri Kalesi

1. Erciyes Dağı

Erciyes Dağı, Kayseri şehrinin simgesi haline gelmiş bir dağdır. 3916 metre yüksekliği ile İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı olma özelliğindeki Erciyes Dağı’nı Kayseri şehri gezinizde mutlaka görmelisiniz. Erciyes Dağı’nda kayak yapabilir ve bu dağın eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz.

Erciyes Dağı

2. Sultan Sazlığı

Sultan Sazlığı, Kayseri şehrinin önemli doğa güzelliklerinden biridir. Sultan Sazlığı, Yahyalı, Yeşilhisar ve Develi ilçelerinin sınırları içerisinde yer almaktadır. Birçok kuş türünü de gözlemleyebileceğiniz Sultan Sazlığını Kayseri şehrine gittiğinizde gezmenizi öneririz.

Sultan Sazlığı

3. Yedi Göller

Yedi Göller, karların erimesi ile oluşmuş göllerdir. Ve bu göllerin suları hiç eksilmez, kar ve buzul sularıyla beslenmektedirler. Yedi Göller, göz kamaştırıcı manzarasıyla kendine hayran bırakmaktadır. Aladağlar Milli Parkı’nın içerisinde bulunan Yedi Gölleri Kayseri şehri gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Yedi Göller

4. Kapuzbaşı Şelaleleri

Kapuzbaşı Şelaleleri, Yahyalı ilçesinin Kapuzbaşı köyünde bulunan bir doğa harikasıdır. Toplamda yedi şelale bulunmaktadır ve bu şelalelerden birinin Türkiye’nin en yüksek ve Dünya’nın en yüksek ikinci şelalesi olması bu doğa harikası yerin önemini daha da artırmaktadır. 

Kapuzbaşı Şelaleleri

5. Arkeoloji Müzesi

Arkeoloji Müzesi, birçok tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. Çeşitli tarihi çağlara ait birçok eseri bu müzede görebilirsiniz. Kayseri Arkeoloji Müzesi, Melikgazi ilçesinde bulunmaktadır.

Arkeoloji Müzesi

6. Döner Kümbet

Döner Kümbet, Prenses Şah Cihan Hatun adına 1279 yılında yaptırılmıştır ve 12 köşesi bulunan silindir yapı şeklindedir. Selçuklu döneminin mimarisini yansıtan Döner Kümbet, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Seyyid Burhanettin Bulvarı’nda yer almaktadır.

Döner Kümbet

7. Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi, Kayseri şehrinin ihtişamlı yapılarından biridir. Tarihi Bizans ve Roma dönemine kadar dayanmaktadır. Kayseri Kalesi, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yer almaktadır. Türkiye’de bulunan önemli kalelerden biri olan Kayseri Kalesi’ni Kayseri şehrine gittiğinizde gezmenizi tavsiye ederiz.

Kayseri Kalesi

Daha Fazlasını Keşfet!

Kayseri Nerede Yenir

Kayseri Nerede Yenir

Kayseri'nin birbirinden lezzetli, eşsiz yemeklerinin neler olduğunu saydık. Şimdi sırada bu lezzetleri tadabileceğiniz restoranlarda! Kayseri'nin en güzel yemeklerini yapan restoranlardan birkaçını sizler için listeledik:

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kayseri Otel Tavsiye

Kayseri Otel Tavsiye

Kayseri şehrinde, şehir merkezinde ve Erciyes Kayak Merkezi yakınlarında pek çok otel bulabilirsiniz.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kayseri Festivaller - Fuarlar - Önemli Günler

Kayseri Festivaller - Fuarlar - Önemli Günler

Kayseri'de en meşhur festival kış festivali olsa da diğer geleneksel şenliklere de mutlaka katılmanızı öneririz. Kayseri'de festivallerden bazıları şöyle:

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kayseri'de Alışveriş - Ne Alınır?

Kayseri'de Alışveriş - Ne Alınır?

Kayseri şehrinde alışveriş yapmak istiyorsanız Kayseri Park Alışveriş Merkezi ve Forum Kayseri’yi ziyaret edebilirsiniz. Kayseri şehrine özgü yöresel eşyalardan almak istiyorsanız Kayseri Kapalı Çarşı’yı ziyaret edebilirsiniz. Kayseri şehrinden sevdikleriniz için bu yöreye özgü olan Bünyan ve Yahya halılarından alabilirsiniz. Pastırma ve sucuğuyla ünlü bu şehirden yiyecek olarak pastırma ve sucuk alabilirsiniz. Kayseri şehrine gitmek için sitemiz üzerinden hızlı ve kolayca uçak biletinizi alabilirsiniz.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kayseri Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları

Kayseri Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları

Kayseri şehri eğlence alanında gelişmeye devam eden bir şehirdir. Eğlence sektörünün gelişmesinde şehre gelen üniversite öğrencilerinin büyük payı vardır. Özellikle Talas ilçesi ve Cumhuriyet Meydanı Kayseri şehrinde eğlence için sıklıkla tercih edilen yerlerdir.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kayseri Ne Yenir?

Kayseri Ne Yenir?

Kayseri zengin bir mutfağa sahiptir. Kayseri denince akla ilk gelen yemek şüphesiz "mantı"dır. Ancak bu kentte başka birçok leziz yemek bulunuyor. Kayseri şehri gezinizde tatmadan dönmenizi tavsiye etmediğimiz lezzetler ise şunlardır:

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kayseri'ye Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim

Kayseri'ye Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim

Kayseri şehrine, Orta Anadolu iklimi hüküm sürmektedir. Kayseri şehrinde yaz ayları sıcak ve kurak şekilde, kış ayları ise kar yağışlı ve soğuk şekilde geçer. En soğuk olduğu ay ocak ayıdır. Bu ayda sıcaklık -31 dereceye kadar düşebilmektedir. En sıcak olduğu aylar ise temmuz ve ağustos aylarıdır. Bu aylarda sıcaklık 40 dereceye kadar çıkabilmektedir. Yağışın en fazla olduğu aylar ise ilkbahar aylarıdır. Kayseri şehrine Erciyes Kayak Merkezi’nde kayak yapmak için gidiyorsanız kış aylarını tercih edebilirsiniz. Kayseri şehir gezisi için ise en ideal aylar temmuz, ağustos ve eylül aylarıdır. Bu aylarda hava hem sıcaktır hem de yağış azdır.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kayseri Hakkında

Kayseri Hakkında

Kayseri şehri bir İç Anadolu Bölgesi şehridir. Bir sanayi merkezi olan bu şehir İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz Bölgelerinin kesiştiği bölgede yer almaktadır. Türkiye’nin yüz ölçümü bakımından en büyük 8. şehri olma özelliğindedir. Erciyes Dağı’nın yamaçlarında kurulmuş olan Kayseri şehri, İç Anadolu Bölgesi’nin Orta Kızılırmak Bölümü’nde konumlanmıştır. Kayseri şehrinin komşuları ise batı tarafında 2 tanedir bu şehirler Nevşehir ve Niğde şehirleridir. Kuzey tarafında Yozgat şehri, güney tarafında Adana şehri ve doğu tarafında Sivas ve Kahramanmaraş şehirleri, Kayseri şehrinin komşu şehirleridir. Kayseri şehrinin önemli özelliği ise volkanik bir dağ olan Erciyes Dağı’na ev sahipliği yapıyor olmasıdır. İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Erciyes Dağı, Kayseri şehrinin simgesi haline gelmiştir. Şehrin bir diğer önemli özelliği ise Türkiye’nin en uzun akarsuyu olma özelliğindeki Kızılırmak’ın büyük bir bölümünün bu şehirden geçiyor olmasıdır.

Milattan önce kurulmuş bir şehir olan Kayseri şehrinin ilk ismi Kanisti’dir. Kayser veya kaysar ismi ise Bizans hükümdarlarına verilen Caesar unvanından gelmektedir. Daha sonra Kaiser ve Kayzer ünvaları ortaya çıkmıştır. Kayseri şehrine MS 17. yüzyılda Kapadokya Kralı olan Roma İmparatoru adına Kaiseria adı verilmiştir. Arap ordularının şehre gelmesiyle Kaiseria adlı şehir Kayseri adıyla anılmaya başlamıştır. Kayseri şehri için Osmanlılar Kayser-i Rum ismini de kullanmışlardır. Kayseri şehrinin toplamda 16 ilçesi bulunmaktadır. En kalabalık ilçeleri ise sırasıyla Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçeleridir. Kayseri şehrinin toplam nüfusu ise 2019 yılı itibari ile 1,39 milyona yaklaşmıştır. Ve bu nüfusu ile Kayseri şehri, Türkiye'nin en kalabalık 14. şehri olma özelliğindedir. İç Anadolu’nun ise Konya şehrinden sonra en kalabalık 3. şehridir. Kayseri şehri göz kamaştıran doğal güzelliklere sahiptir. Erciyes Dağı, Kapuzbaşı Şelaleleri ve Zamantı Irmağı bu doğal güzelliklerin başında yer alır. Tarihte de büyük önem taşımış bir şehirdir. Kayseri, Klasik Dönemde Kapadokya adı verilen bölge içerisinde bulunmuştur. Kapadokya, Tuz Gölü’nden Fırat Nehri’ne kadar olan alana verilen isimdir ve bu alandan İpek Yolu geçmektedir. Kayseri şehrine ilk önce Hititler egemen olmuştur. Daha sonra sırasıyla Bizans, Anadolu Selçuklu Devleti, Anadolu Beylikleri ve Osmanlı Devleti Kayseri şehrine egemen olmuştur. Cumhuriyetle birlikte il olan Kayseri şehri, 1988 yılında ise büyükşehir unvanını kazanmıştır. Kayseri şehri, Erciyes’in Şehri olarak da anılmaktadır. Erciyes Dağı, Kayseri şehrinin simgesidir. ‘’Kayseri tense, Erciyes onun ruhudur.’’ denmiştir. Kayseri şehri iki üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır.

Erciyes Üniversitesi, Kayseri şehrindeki en köklü üniversite olup 1978 tarihinde kurulmuştur. Kayseri şehrinin ev sahipliğini yaptığı diğer üniversite ise Abdullah Gül Üniversitesi’dir. Şehrin ekonomisi yoğun olarak sanayiye bağlıdır. Bunun dışında madencilik, ormancılık, ticaret, tarım ve hayvancılık sektörlerinde de gelişmiş bir şehirdir. Kayseri şehrine uçuşunuzu gerçekleştirmek için sitemiz üzerinden hızlı ve kolay şekilde uçak biletinizi alabilirsiniz.

berilaslaner
4 Aralık 2021 Cumartesi
Kayseri Uçak Bileti

Gidiş tarihi seçiniz

Dönüş tarihi seçiniz