Üsküp Gece Hayatı | Barlar | Eğlence Mekanları
1. Havana Club
Havana Club, Şehir merkezinde yer alan mekanda canlı müzik eşliğinde dans edebilirsiniz. Zaten atmosferinden dolayı şehrin en iyi gece kulübü sayılmaktadır. İçeri girişte 2 Euro gibi bir ücret talep ediyorlar sizden. Ondan sonrası normal içki fiyatlarıyla geceye devam edebilirsiniz.
2. Colosseum
Colosseum, Bir açık hava kulübüdür ve şehir parkının orada bulunmaktadır. Gece yıldızları seyrederek DJ’lerin anlı müziğini dinleyerek ışıklar altında dans edebilirsiniz. Ancak şöyle bir kuralları var: spor kıyafetlerle asla içeri giremiyorsunuz!
3. Kino Karpos
Kino Karpos, Güneşin henüz tepede olduğu saatlerde normal bir kafe gibi hizmet veren mekan havanın kararmasıyla çılgın partilere ev sahipliği yapmaya başlıyor. Özellikle gençlerin tercih ettiği odlukça işlek noktalardan biri. Gençlere hitap etmesi bakımından da fiyatlar aşırı pahalı değidir.
4. Old School Cafe
Old School Cafe, Adını çalmayı tercih ettikleri parçalardan alan mekanda Old School müzik meraklılarıyla içkinizi yudumlayabilir ve gece eğlencelerine katılabilirsiniz. Aslında konsepti hariç klasik bir bar olduğu için fiyatlar aşırı pahalı değildir. Bunun yanında birbirine yakın masalar, küçük bir iç hacimle beraber bu mekan tüm samimiyetiyle size kapılarını açmaktadır.
5. Irish Pub
Irish Pub, merkezde bulunmasıyla ve bazen düzenledikleri ödüllü içki yarışmalarıyla adını duyurmuş Pub’da hem yemeinizi yiyebilir hem deiçkinizi yudumlayıp keyfinize bakabilirsiniz. Sıcak ve samimi atmosferi kaliteli İrlanda yemekleriyle karşınızda olan bir mekan.
6. Jukebox
Jukebox, Saat gece 1 gibi eğlence yerleri kapanmaya başladığında eğlence şehir merkezinin biraz dışındaki bu yere kaymaktadır. Merkeze 5 dakikalık mesafede bulunur ve çılgın partileriyle tanınır.
Daha Fazlasını Keşfet!
Üsküp Nerede Yenir
Üsküp'ün yöresel mutfağının birbirinden güzel yemeklerini canınız çektiyse sıra geldi bu yemekleri nerede yiyebileceğinize! Üsküp'te ünlü restoranlar nelerdir, sizin için araştırdık ve bir liste oluşturduk. Üsküp ziyaretinizde bu restoranlara gidebilirsiniz:
Üsküp'te Alışveriş - Ne Alınır?
Alışveriş için bol seçeneğiniz vardır ancak tekstil ürünü almak saçma olacaktır zira Üsküp’teki insanların kullandığı tekstil ürünleri Türkiye’den ihraç edilmektedir. Bunun yanında el sanatları ürünleri almak, yerel bir şeyler bulmak için alışverişe çıkacaksanız bu iş için doğru yerler var.
Eski Pazar ve Bit Pazarı, Şehir merkezi içerisinde yan yana bulunan iki pazardır. Meyve sebzeden yöresel eşyalara kadar her şeyi bulabileceğiniz iki yerdir.
Farel igar, Bu mağaza küçük ve tasarımıyla dikkat çeken bir yer. Tütün ürünü satan bu yer aslında Üsküp’e gelenlerin hediyelik bir şeyler almak için geldiği bir noktadır.
Skopje City Mall, Ülkenin en popüler AVM’sidir ve eğer AVMden alışveriş yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz ilk mekandır.
Macedonian Corner, Üsküp şehir merkezinde bulunan dükkan hediyelik eşya dükkanıdır ve insanların dikkatini oldukça çekmiş bir yerdir. Daha çok ülkeye ait genel şeyleri satar ve evinize magnetler, anahtarlıklar götürmek için biçilmiş kaftandır.
Üsküp’e Ne Zaman Gidilir? - Hava Durumu - İklim
Coğrafyada dönenceler üzeri veya altı ülkelerin iklimleri genellikle Astropikal iklim bölgeleridir. Bu bölgelerde mevsimlerin hepsi nemli geçmektedir. Yazları sıcak ve nemli bir havası varken kış aylarında ise soğuk ve nemli bir iklime sahiptir. Ekim-Aralık ve Nisan-Haziran dönemlerinde oldukça bol yağış alan şehir, kış aylarında da kar yağışları almaktadır.
Yaz aylarında ortalama sıcaklıklar 31 derece iken kış aylarında ortalama 6 derecedir. Yazın bu sıcaklıkların 40 dereceye kadar ulaştığı; kışın ise sıfırın altında olduğu olur. İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde sıcaklıklar 15 derece ve 24 derece arasında değişmektedir.
Bu sıcaklık değerlerine ve iklime bakıldığında Üsküp’e gitmek için en doğru zaman bahar ayları olacaktır.
Üsküp Hakkında
Ortasından geçen Vardar Nehri ile ikiye ayrılan şehir Makedonya’nın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olma özelliğini taşımaktadır. Kentin tarihi Milat öncesi 4000’e kadar dayanmakta ve yerleşim o tarihlerden bu yana bu topraklarda bulunmaktadır. Milattan sonra Romalılar tarafında ele geçirilmiş daha sonra Roma’nın ikiye ayrılmasıyla beraber Doğu Roma’nın İstanbuluyla birleşik bir şehir olarak tarihine devam etmiştir. Bizans İmparatorluğu, Sırp İmparatorluğu, Bulgaristan ve Osmanlı gibi büyük devletler tarafından hakimiyet altına alınsa da şehrin son ismi olan Üsküp adını Osmanlı’dan almıştır. Balkanların tam ortasında bulunan şehir sayılabilir.
I. Dünya Savaşı sonrasında Yugoslavya Krallığına bağlanan kent daha sonra II. Dünya Savaşı’ndan sonra da Bulgaristan’ın işgaline maruz kalmıştır. Ancak bu işgalden sonra yine de Yugoslavya Krallığı’nın Makedonya Sosyalist Cumhuriyeti kısmında kalmayı başarmış, Bulgar işgalini püstürtebilmiştir. Ülke 1991 yılında, Sovyetler yıkılınca bağımsızlığını ilan etmiştir ve Üsküp başkent yapılmıştır.
Metal sanayi ve kimya; dericilik ve tekstil; kerestecilik ve basım sanayi oldukça gelişmiştir bu şehirde ve şehir Makedonya’nın politik, kültürel ve ekonomik başkenti olmuştur. Hemen dönenceler üzerinde yer aldığı için Astropikal iklime sahip olan ülkenin başkenti Üsküp tahmini verilere göre nüfusu 668.518 kişi olan bir şehirdir. Henüz Vardar Nehri’nin can verdiği, kültürü kuvvetli bu şehre gitmek için bilet satın almadıysanız üzülmeyin. Sitemiz üzerinden online olarak biletinizi satın alabilirsiniz.